POSTED IN Krig-fred, Saudi-Arabia

Sauron angripes nå.

Rakett- og droneangrep mot den saudiske hovedstaden.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Saudi-Arabia får nå krigen hjem.

Hothiene med missil og droneangrep mot den saudiske hovedstaden.

Nettstedet South Front rapporterer fra jemenkrigen at den nå føres i økende grad inn på det saudiske territoriet.  Seint om kvelden 10. september ble den saudiske hovedstaden utsatt for et rakettangrep fra Ansar Allah-bevegelsen (houtiene). Viktige mål (uspesifisert) var blitt truffet med et Zulfiqar missil og tre Samad-3 selvmords-droner. Dronene har en rekkevidde på opp til 1500 kilometer og Zulfiqar er en av flere ballistisk ballistiske missil som houthiene disponerer. De har også tilgang til krysser-raketter.

Zulfiqar missil

General Yahya Sari som var talsperson for hostiene sa at det ville komme flere angrep inn i Saudi-Arabia så lenge de fortsetter krigføringen mot Jemen.

Selv uten den nå praktisk talt tapte krigen i Jemen har saudiene i tillegg en politisk og økonomisk krise som hjemsøker landet. Dermed sensureres alle meldinger om missil-angrepene, for kommer disse til offentligheten vil det forsterke de allerede pågående krisene.

Abha Internasjonale flyplass.

Tidligere denne uken gjennom førte houthiene en rekke angrep mot Abha Internasjonale flyplass. Disse varte i tre dager og førte til ødeleggelser på flyplassen noe som saudiene også medgir. De hevder at de har skutt ned to houthi-droner.

De saudiske styrkene er under press og trekker seg tilbake i de områdene de har holdt. Houthiene har nylig kuttet hovedveien mellom regionhovedstaden og den viktig saudiske Maas-basen. Faller den kollapser den saudiske kontrollen av denne delen av provinsen.

Kommentar: 

Jemenkrigen har vært en ulykke for Saudi-Arabia og Jemen. Men ikke bare for dem, men en stor ulykke for USA som leverer våpen og politisk støtte til kongedømmet. Og indirekte er den en ulykke for vårt land. 

Våre ledere har sittet «stille i båten» men saudiene nå i mer enn fire år har bombet og ødelagt landet og forårsaket en humanitær katastrofe. Våre medier har også vært påfallende tause. 

Men politikerne har etter marsjordre fra USA og sammen med EU utløst sanksjoner mot Russland for deres innblanding i Ukraina. De helt ulike reaksjonene overfor de to konfliktområdene forteller egentlig alt om en fullstendig prinsippløs holdning til internasjonale konflikter. Det prinsippet som brukes er følgende: En regel for oss og våre venner. Et helt annet for de vi er i konflikt med.

For et lite land som er avhengig av en internasjonal rettsorden er dette en katastrofe og vil kunne ramme oss i fremtiden.

Knut Lindtner

Artikkelen denne meldingen bygger på kan leses her:

https://southfront.org/houthis-strike-riyadh-with-missiles-and-drones/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Nok et land ved Persiabukta, Bahrain, oppretter «diplomatiske forbindelser» med Israel. ;-)

    Noen vil tydligvis ha kontroll over Arabiske hav/bukt og inngangen til Rødehavet og Persiabukta. Da må Jemen og (Oman ?) overtas, hvis de ikke vil opprette «diplomatiske forbindelser».
    Hvilke fem land var det bakmennene USA/Israel lagde planer om å ta i dette området?

    Svar
  • Houthienes missilangrep på Riyad og Saud Arabia og Israels 3 angrep på Syria denne måneden henger sammen. USA 3 misslykka kriger har gitt Iran muligheter og Israel skal please USA med å sende missiler fra jagerfly mot Aleppo, Homs og Damaskus den siste uka. Israel hjelper USA med å svekke Irans innflytelse i Syria som en kompensasjon for at Iran styrker sin innflytelse i Jemen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når Klassekampen kutter i kritiske innlegg:

Hvorfor fjerne hovedpoenget?

Forrige innlegg

Dag 7 i Rettssaken mot Assange:

Ekspertvitner får lite tid. Aktoratet breier seg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.