POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Saudi-Arabia skjønner det, men ikke i Norge.

Ingen fred i Ukraina uten Russland.

0
Print Friendly, PDF & Email

De fleste statsledere i verden forstår at en ikke kan skape fred uten alle parter i en konflikt deltar og slutter seg til en fredsavtale. Det mislykkete møtet i Sveits i helgen var derfor ikke noe møte for å skape fred, men til støtte for den ene parten i konflikten (Nato og Ukraina). Derfor uteble en rekke toppledere fra hele verden og møtet endte i fiasko.

Naturligvis deltok vår nikkedukke Jonas Gahr Støre i Sveits på dette propaganda-jippoet utkommandert av sin tidligere sjef Jens Stoltenberg og demente og svekkete Joe Biden som ikke selv deltok. Selv om noen BRICS-medlemmer (som Saudi-Arabia) deltok underskrev ingen av dem sluttkommunikeet.

Den Saudiske utenriksministeren sier under det alle forstår. Det blir ingen fred i Ukraina uten Russlands deltagelse. Og NRKs dårlige dekning av saken forteller sitt.

Knut Lindtner
Redaktør

Det blir ingen meningsfull fred i Ukraina uten Russland – sier Saudi-Arabia.

Kongedømmets utenriksminister har sagt at Moskvas involvering i fredssamtaler er avgjørende for å få slutt på konflikten.

Russlands deltakelse er avgjørende for å få til troverdige fredsforhandlinger som har som mål å få slutt på Ukraina-konflikten, har Saudi-Arabias utenriksminister prins Faisal bin Farhan Al Saud sagt.

Faisal bin Farhan Al Saud

I en tale på den internasjonale ukrainske fredskonferansen i den sveitsiske byen Burgenstock gjentok prins Faisal kongedømmets forpliktelse til å «støtte alle forsøk på å få til en slutt» på kampene mellom Moskva og Kiev, og «oppnå varig og rettferdig fred og sikkerhet». Han la til at enhver meningsfull framgang «vil innebære vanskelige kompromisser» mellom partene.

«Det er viktig å understreke at enhver troverdig framgang er avhengig av at Russland  deltar».

Faisal understreket betydningen av at «fredelige løsninger på uenighetene må løses gjennom dialog». Han uttrykte at Saudi-Arabia er rede til å «mekle og få bringe konflikten nærmere en løsning».

Flere større land, inkludert Russland og Kina, deltar ikke på denne Sveits-arrangerte hendelsen som kaller seg en «freds-konferanse». Moskva ble ikke formelt invitert, og har beskyldt de som organiserer møtet for å være uvillige til å ta i betraktning Moskvas vilkår for fred.

De argumenterer med at Vesten prøver å bruke dette toppmøtet til å tvinge Russland til å gå med på et «ultimatum». Toppmøtet er ment å handle om et ti-punkts «fredsformular» foreslått av den ukrainske lederen Volodymyr Zelensky. Dette har Moskva på det mest bestemte avvist.

Den russiske presidenten Vladimir Putin la på fredag fram sine egne betingelser for en våpenhvile. Men Ukraina og deres vestlige støttespillere har naturligvis avvist hans forslag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: jean wimmerlin

https://www.rt.com/russia/599361-pathway-to-peace-in-ukraine

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klima-alarmisme gir priser og penger:

Skandalen i det svenske vitenskapsakademiet!

Forrige innlegg

Tidligere CIA-sjef og forsvarsminister om Biden:

Han har bomma politisk i nesten alt de siste 40 åra.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.