POSTED IN Syria, USA

Sår du vind høster du storm.

Nytt angrep på USA-base i Syria.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA holder Iran ansvarlig for angrepet på en USA-base i det østlige Syria. Det var kurdiske leiesoldater som hjelper USA å stjele Syrias olje som USA forsyner Israel med som ble drept. Dermed har deler av den kurdiske militsen endt opp nok en gang i en situasjon de vil komme dårlig ut av.

Skal vi bruke USAs argument om at Iran er ansvarlig for angrepet fordi de leverer våpen til de som utførte det, da blir USA ansvarlig for Israels bombing av Gaza som til nå har drept nærmere 30 000 mennesker, mest kvinner og barn, altså sivile.

Men slike sammenligninger skal vi holde oss unna, det blir nesten for lettvint og opplagt. Svært mange ser dette nå, men naturligvis ikke store mediene med NRK i spissen. De ser naturligvis ikke dette poenget, fordi de allerede er blindet av sine egne løgner.

Vi skjønner at USAs ledelse trenger et påskudd til å utvide krigen i Midt-Østen, særlig mot Iran. Og til det bruker de det de har for hånden, uansett om det er logisk eller ikke. Dette har de gjort før, f.eks. slik de brukte Iraks ikke-eksisterende masseutryddelses -våpen for å iverksette krigen mot landet, en krig som kanskje kostet en million irakere livet.

Finnmarkspartisanene under andre verdenskrig, var ifølge USAs definisjon terrorister og fortjener dermed heller ingen heder i ettertid, snarere tvert imot.

Enhver motstandsbevegelse mot en okkupasjonsmakt definerer naturligvis okkupasjonsmakten som terrorisme. Også det er et begrep uten innhold. Israel definerer Hamas som terrorister. Men det betyr at den norske motstandsbevegelsen mot den nazistiske okkupasjonen av landet i sin tid var terrorisme. Og dermed gir en slik den tyske okkpasjonsmakten rett uten å ville det. Men hvis vi påpeker dette er det naturligvis ikke slik det er ment. De mener alltid noe annet når det ulogiske påpekes.

Slik kan vi påpeke at den politikken og de argumenter som nå anvendes ikke holder vann – ikke i det hele tatt. Men vår verden er nå blitt slik at de som får løftet litt på sløret av løgner vil oppdage at ingenting er slik de er blitt fortalt.

Det er en slik verden vi er på vei inn i. Det er mange som vil problemer med dette fremover. Slik det står i religiøse profetier: De blinde vil se!

Knut Lindtner
Redaktør

Seks USA-støttede medlemmer av det kurdiske SDF er drept i et droneangrep mot en USA-base i Syria.

Dronen hadde som mål fasiliteter ved det USA-okkuperte al-Omar oljefeltet.

Av Dave DeCamp

Minst seks medlemmer fra det USA-støttede kurdiskledede SDF ble drept i et droneangrep som traff en USA-base det østlige Syria sent søndag kveld. Så spenningene i regionen fortsetter å eskalere. Dronen hadde som mål basen ved det USA-okkuperte al-Omar oljefeltet i det Deir Ezzor-provinsen i det østlige Syria.

SDF sier at «seks av deres medlemmer ble martyrer under et terrorist-angrep fra et selvmords-fly». Den britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights sier at antallet døde nå har steget til sju, og at 18 andre kurdiske soldater ble såret i angrepet , men dette tallet er ikke bekreftet.

Denne hendelsen er det betydeligste angrepet på en USA-base etter at president Biden på fredag beordret en serie større luftangrep i det østlige Syria og det vestlige Irak. Angrepene har drept rundt 40 mennesker. Disse angrepene kommer som svar på droneangrepet i Jordan den 28. januar som drepte 3 amerikanske soldater.

Angrepet på USA-basen i det okkuperte Syria kan sees som et svar på disse luftangrepene.

Ifølge Associated Press tar Islamic Resistance I Irak på seg ansvaret  for angrepet. De er en paraply-gruppe under de irakiske shia-militsene. Tjenestemenn fra USA har advart om at disse luftangrepene i Syria og Irak kan fortsette, spesielt hvis det kommer flere angrep mot USA-baser.

På søndag ville ikke USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan  utelukke ideen om å lansere luftangrep mot Iran. Pentagon har innrømmet at det ikke finnes bevis for at Iran var involvert i droneangrepet i Jordan, angrepet som drepte tre amerikanske soldater. De har heller ikke bevis for at de mer enn 160 rakett-og droneangrep mot USA-baser siden midten av oktober har med Iran å gjøre.

Men USA holder fast på at Iran er ansvarlig fordi det er de som sender våpen til den irakiske shia-militsen.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Hans Konrad Johnsen
  9 februar 2024 14:04

  Jeg lurer på om Pentagon har kunnet konkludere hvorvidt USA er involvert i å sende våpen til Israel for å drepe nær 30 000 sivile?
  Beklager – 3 er selvfølgelig et myyyye større tall enn 30 000, når enheten er amerikanske personer (USP).

  Svar
 • Det finnes visstnok norske soldater på USA-baser i Midt-Østen.
  Vet man om det feks finnes norske soldater på USA-baser i Syria?
  Et angrep på en slik USA-base hvor norske soldater evt blir skadet (eller drept) vil kunne bli problematisk for norske myndigheter å forklare.
  (Norske soldater som altså hjelper USA med å okkupere landområder i Syria mot syriske myndigheters vilje, og samtidig som russisk okkupasjon av Krim og Donbas skal bekjempes bla vhja norskproduserte våpen)

  Svar
 • wasan Totland
  9 februar 2024 15:18

  «Vi skjønner at USAs ledelse trenger et påskudd til å utvide krigen i Midt-Østen, særlig mot Iran. Og til det bruker de det de har for hånden, uansett om det er logisk eller ikke. Dette har de gjort før, f.eks. slik de brukte Iraks ikke-eksisterende masseutryddelses -våpen for å iverksette krigen mot landet, en krig som kanskje kostet en million irakere livet.»
  Her kjørte Academy rundt etter veiene og meiet ned sivile for sportens skyld. Det er bare en ting jeg har sett i det siste som er verre sic. hamas terroristenes blodrus. Academy het vel Blackwater i den tiden. Uansett de samme som kjørte bussene til fotballlandslaget da de var i USA:

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våkner hovedstrømpressen opp nå?

Thailands Bangkok Post, en ledende hovedstrømpresseavis, advarer mot å ta flere covid-vaksiner.

Forrige innlegg

Norge blir solgt, bit for bit.

Storkapitalen kontrollerer nå hele det norske systemet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.