POSTED IN Norge

Sannhetsord fra den serbiske presidenten:

«Verdens ledere arbeider ikke for fred»

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Jan Sundstedt

Ifølge Serbias president Aleksandar Vučić, har den nylig avsluttede sikkerhetspolitiske konferansen i München, «vist at internasjonale aktører ikke lenger arbeider for å oppnå fred».

Det internasjonale samfunnet er ikke lenger interessert i å få slutt på konflikter, og ser i stedet på fred som et «uønsket ideal», hevder den serbiske presidenten i intervjuet med russiske TASS publisert tirsdag.

Presidentens kommentarer kommer etter årets nylig avsluttede sikkerhetskonferanse i München. En årlig konferanse hvor høytstående embetsmenn og statsoverhoder fra hele verden, samlet seg i den tyske byen for å debattere internasjonale sikkerhetsspørsmål, inkludert Ukraina-konflikten.

Vučić bemerket at han deltok i forumet flere ganger, og deretter ble han i stand til å vurdere «hvordan Vesten tenker», og deres vilje til å lytte til forskjellige meninger, inkludert fra «mindre nasjoner som Serbia».

«Emosjonelle fotballfans».
Den siste tiden har Vučić ofte havnet i strid med NATO, på bakgrunn av Serbias holdning til krigen mellom Russland og Ukraina. Aleksandar Vučić uttalte at han i år dessverre ikke kunne ta del i noen nyskapende forslag til konfliktløsning, og beskrev konferansedeltakerne som «emosjonelle fotballfans».

Det serbiske statsoverhodet uttrykte også at han konkluderte med at «ordet fred ser ut til å ha blitt hatet og uønsket over hele verden», og hevdet at til tross for endringene i global politikk, «må alt gjøres for å beskytte frihet, og retten til å gjøre uavhengige beslutninger i tråd med folkets interesser».

Vučić uttalte videre at Serbia har til hensikt å opprettholde sin politikk med å avvise press fra Vesten for å innføre sanksjoner mot Moskva. Serbia er det eneste landet i Øst-Europa, bortsett fra Hviterussland, som ikke har innført sanksjoner mot Russland på bakgrunn av Ukraina-konflikten.

Han innrømmet i intervjuet at han ikke vet hvor lenge han vil være i stand til å motstå presset fra Vesten, men understreket at landet hans vil forsvare sin posisjon «så lenge som mulig».

Fra Nya Dagbladet, publisert 26 februar.
Oversatt fra svensk. Linker og link til intervju i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Serbiens president: “Världens ledare arbetar inte för fred”.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  9 mars 2024 21:28

  Alle piler i Noreg peikar mot utviding av krigen.

  Aftenposten er attende til sine berykta glansdagar på 1930-talet. Norsk ungdom vil til Austfronten igjen.

  Lokalt: Voss profilerer seg kraftig som militaristbygd. Heradet stiller med kulturhus, ordførar og kommunalsjefar for å fremja Kompani Lauritzen. Ein norsk framandkrigar, John Hammersmark, som har ei hovudrolle i TV2-serien, er invitert som føredragshaldar til ein konferanse i kommunal regi. Hammersmark har kriga fire gonger i Afghanistan. Det gjev heltestaus blant militaristar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU-leder:

Det er slutt. Vestens hegemoni er over.

Forrige innlegg

2. verdenskrig del 1:

Årsaken til krigen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.