POSTED IN Syria

Sanksjonspolitikken feiler igjen.

Stadig flere land åpner ambassader i Damaskus.

0
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under forteller det samme som en rekke mindre meldinger i den seinere tid også gjør. USA er på defensiven i Midt-Østen og deres forsøk på tvinge den Syriske staten og regjeringen i kne svekks nå hele tiden. Syria har på nytt fått plass i den arabiske Liga og flere andre arabiske land har gjenåpnet ambassadene sine i landet.

Til tross for motstand i EU-ledelsen svekkes også nå også deres sanksjonspolitikk overfor Syria. Og når det ene EU-landet etter det andre nå bryter ut av folden bidrar det naturligvis til en allmen svekkelse av hele EU-systemet som igjen demonstrer sin sentrale handlingslammelse.

Damaskus – Wikipedia
Damaskus er hovedstaden og den største byen i Syria, med Aleppo som den nest største. Damaskus er også en av de eldste sammenhengende bebodde byene i verden, med en trolig kontinuerlig bosetting i nærmere 8000 år, hvorav de siste 4000 år som by. Wikipedia. Byen har over 2 millioner innbyggere.

Hele EU er i ferd med å utvikle seg til en papirtiger hvor det ikke er noen sammenheng mellom politiske mål og midler. 

Det har nettopp vært et valg i Syria som viste en overveldende oppslutning til landets president Bashar al-Assad. Ikke at jeg tror at han under normale omstendigheter (et valg uten at landet var i krig) ville fått så stor oppslutning. Men i dag når landet har vært kringsatt av fiender i 10 år er det helt forståelig at befolkningen viser sin oppslutning om landet (Syria) ved å stemme på landets ledende figur i motstanden mot intervensjon og okkupasjon.

Valget var en massiv oppslutning om viljen til Syrias frihet og uavhengighet. Og de som har fingeren plantet i den politiske jorden og ikke et helt annet sted skjønner hvilken vei det går. De åpner sine ambassader i Damaskus nå på løpende bånd.

Knut Lindtner  (red. derimot)

Europeiske ambassader åpner snart igjen i Syria.

Fra Voltaire Network

Hellas og Kypros vil snart gjenåpne sine ambassader i Damaskus. De ble lukket i 2012.

Den tsjekkiske republikken er det eneste medlemmet av Europa-Unionen som har beholdt ambassaden sin åpen gjennom hele krigen. Ambassadøren representerer president Milos Zeman (pro-Syria), og rapporterte ikke til de forskjellige regjeringene som har fulgt etter hverandre i Praha.

Russia may be more willing to cooperate to end Syria civil war, US envoy  says | Daily Sabah
Krigen som USA-imperialismen startet mot Syria med leiesoldater (jihadister) har feilet. Men store deler av landet er ødelagt.

Ungarn åpnet faktisk sin ambassade i all hemmelighet for et år siden, og seks måneder senere fulgte så Hellas og Kypros.

Disse landene er nå representert med Chargé d’affairer, og vil snart bli representert med ordinære ambassadører.

Den 27. mai 2021 fornyet Europa-Unionen sine sanksjoner med ett år. Sanksjonene gjelder firmaer som er med på gjenoppbyggingen av Syria – i samsvar med hemmelige instruksjoner gitt i 2017. Disse kom fra USA-borgeren Jeffrey Feltman mens han var vise-generalsekretær i FN.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: JOE Planas

https://www.voltairenet.org/article213296.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

VI har beveget oss et skritt frem:

Langsomt går vi mot totalitære tilstander.

Forrige innlegg

7. juni:Viktig nasjonaldag.

Norge med Europas minst nasjonale samfunnselite?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.