POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, Wikileaks, Ytringsfrihet

Saken mot Assange faller nå helt fra hverandre:

En av de største juridiske skandalene i historien.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi noterer oss at saken mot Julian Assange nå faller helt fra hverandre. Vi har hele tiden trodd den har vært konstruert for å stoppe kjefte på kritiske stemmer, folk som har avslørt USAs omfattende krigsforbrytelser og løgner. Det har vært viktig å holde dette skjult og da måtte varslere avskrekkes grundig. 

Saken mot Julian Assange er prøvesteinen for å stoppe denne avslørende varslingen. Og så viser det seg gradvis nå at disse tiltakene mot Assange også er en forbrytelser mot ytringsfriheten, mot grunnleggende menneskerettigheter. Islendingen som innrømmer å ha mottar masse penger for å lyge på Assange er ingen tidligere medarbeider, men en informant plantet av FBI for ødelegge Wikileaks og Julian Assange.

grayscale photo of high rise building
Hvordan de store mediehusene dekker Assangesaken viser deres egentlig forhold til ytringsfriheten

Det virkelig store spørsmålet er hvordan våre store medier dekker denne sensasjonelle vendingen. Får vi medieoppslag tilsvarende Navalny-saken i Russland eller begraves sensasjonen med taushet? Spørsmålet er retorisk for svaret gir seg selv: Taushet, stille som i graven.

Det andre store spørsmålet er hvordan rettsvesenet i Storbritannia nå reagerer som følge av denne avsløringen. Saken er nå i filler men fortsatt sitter han i et høy-risiko-fengsel som om han er en farlig forbryter og ikke en varsler. I virkeligheten er han en helt for ytringsfrihet og sannhet, men behandles som en trussel mot oss alle.

Saken er en skam for Storbritannia og deres liberale fortid. Landet utvikler seg i en retning som ikke gir dem noen historisk ære i dag, men plasserer dem på den historiske plassen vi i ettertid vil se på som en avfallsdynge av løgner og svindel.

Knut Lindtner

Snowden erklærer «det betyr slutten på saken mot Julian Assange» etter at en avis avslører LØGNER fra nøkkelvitne i utleverings-saken til USA.

Nøkkel-beskyldninger i saken mot Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange viser seg å komme fra  en dømt svindler som innrømmer i media at han løy. Assange risikerer opp til 175 års fengsel om han blir utlevert til USA.

Sigurdur Inga Thordarson, er en islandsk statsborger og tidligere frivillig Wikileaks-medarbeider. Han har blitt en FBI-informant for 55 000 dollar. Han har innrømmet til den islandske avisen Stundin at han fabrikkerte viktige deler av beskyldningene i tiltalen.

I en artikkel publisert i lørdagens Stundin avslører han detaljer om deler av sitt vitnemål som han nå benekter. Han påstår at Assange aldri hadde instruert han til å gjennomføre noen slags hacking.

Avisen peker på at selv om rettssystemet i London har nektet å utlevere Assange av humanitære årsaker,, så står USA fast på påstander basert på Thordarsons vitnemål, et vitnemål han sier er falskt.

For eksempel sier dommen: »Mr. Assange og Teenager mislyktes i et felles forsøk på å dekryptere en fil stjålet fra en bank i NATO-land 1» der «NATO-land 1» skal referere til Island, og at Teenager skal være Thordarson selv.

Edward Snowden-2.jpg
Edward Snowden er en annen varsler fra USA som har politisk asyl i Russland – et forhold som også helt avslørende for ytringsfriheten i vest.

Men nå påstår han at filen det gjelder ikke akkurat kan betraktes som «stjålet»  siden det var antatt at filen hadde blitt lekket og sendt ut av en varsler inne i banken, og at mange personer på internett prøvde å dekryptere den på den tiden.

Det er fordi den påståtte filen innhold informasjon om misligholdte lån fra Islands Landsbankinn, og som høsten 2008 førte til den økonomiske krisen i landet.

Thordarson har også publisert chat-logger fra den tiden har var frivillig i Wikileaks i 2010 og 2011. De viser hans hyppige forespørsler etter hackere eller kunne skaffe informasjon fra Islands Landsbankinns enheter og nettsider. 

Men ifølge Stundin viser ingen av disse loggene at Thordarson ble bedt om å gjøre dette av noen i Wikileaks.

Det loggene viser, ifølge avisen er stadige forsøk fra organisasjonens frivillige å blåse opp hans posisjon, å beskrive han som en slags stabssjef eller sjef for kommunikasjonene.

I 2012 kom Wikileaks med kriminelle anklager mot Thordarson, om underslag og økonomiske misligheter. Han ble senere dømt for begge disse anklagene på Island.

Stundin siterer også Ogmundur Jonasson, på den tiden Islands innenriksminister, som sier at myndighetene i USA ikke skyr noe for å bli kvitt Assange.

brown concrete statue near green trees during daytime
Saken faller fra hverandre som denne statuen fra Luxor i Egypt

De prøver å bruke ting herfra (på Island), og bruke folk i vårt land til å spinne et nett, et edderkoppnett, som kan fange Julian Assange.

Avisen påstår at Thordarsons vitnemål er sentralt for påtalemyndighetene i London til å beskrive Assange som en forbryter og ikke  som en journalist som publiserer materiell beskyttet av The First Amendment, lik New York Times eller andre medier som har del i de samme dokumentene som Wikileaks har.

Som en reaksjon på bombe-artikkelen i Stundin twitret NSA-varsleren Edward Snowden: «Dette betyr slutten på saken mot Julian Assange»

Og gravejournalisten Glenn Greenwald er enig, han skriver:»Det bør det bli».

Assange har sittet mer enn to år bak murene i Belmarsh Prison i Storbritannia. 

USA regjering har anklaget den australske journalisten etter Espionage Act.  De beskyldte han for å ha lekket klassifisert informasjon i 2010.

På den tiden publiserte Wikileaks dokumenter med detaljer som inkluderte mulige krigsforbrytelser begått av USAs militære i Afghanistan og Irak.  

Washington prøver nå å få Assange utlevert, og han risikerer der 175 års fengsel om han blir funnet skyldig. 

I begynnelsen av juni henvendte FNs Special Rapporteur on Torture Nils Melzer seg til Storbritannias regjering og ba dem løslate journalisten. Han fordømmer fengslingen av Assange som «en av de største juridiske skandalen i historien». 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Sharon McCutcheon

https://www.rt.com/news/527699-assange-key-witness-lies/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Tor Larsen
    29 juni 2021 8:22

    Det kan nok fort gå med Assange som med Rudolf Hess. Etter å ha flydd til England i 1941 for å forhandle om fred så ble han sittende i fengsel totalt isolert og uten muligheter for å kommunisere ett ord til omverdenen resten av livet. Da presset for å løslate ham ble for påtrengende fikk han besøk av to agenter fra MI5 som selvmyrdet 93 åringen på samme måte som man selvmyrdet Jeffry Epstein og nå sist antivirus utvikleren John McAfee. Vi befinner oss i et hyperkriminelt nettverk av statsdannelser der «demokrati» bare eksisterer i festtaler.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

To svenske leger med brev til helsemyndighetene:

Vaksinene er genterapi som ikke beskytter mot smitte.

Forrige innlegg

Norge fullstendig passiv?

I nord skjer en stor russisk økonomisk oppbygging.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.