POSTED IN Russland, Tyskland, Ukraina

Særlig Tyskland er presset avhengig som de er av russisk gass.

Frenetisk møtevirksomhet planlegges i tilknytning til Ukrainakrisen som USA og UK har skapt.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Lavrov: «Vi vil ikke krig». 

Han skisserer russernes forhandlingslinje til «konfliktene i Ukraina». UK kunngjør økning i landets militære tilstedeværelse i Øst-Europa.

Russland gjentar: «Vi planlegger ikke et militær-angrep på Ukraina. Står det på oss, blir det ikke krig», sier utenriksminister Sergei Lavrov.«Vi ønsker ikke kriger, men godtar ikke at våre interesser skamløst tråkkes på og ignoreres. Vi vil nå analysere vestlige svar på forslagene våre og så tar vi stilling hvordan vi går videre. I mellomtiden fortsetter dialog med USA. Svarene fra Washington er mønster-eksempel på diplomatisk anstendighet, i motsetning til et i høy grad «ideologisert» svar fra Nato». 

asdq.jpg

Og ifølge Lavrov inneholder alt av konstruktive vestlige svar nettopp det Russland foreslo for flere år siden.

Ifølge Lavrov er den russiske forhandlingsposisjonen basert på Charter of Istanbul, signert på OSSE-nivå i 1999 av statsoverhodene for alle medlemsland i organisasjonen. Det bekreftes i 2010 i Kasakhstans hovedstad Astana. I tillegg til prinsippet om fritt allianse-valg, omfatter det også bestemmelsen om at ingen kan fremme sin sikkerhet på bekostning av andre lands sikkerhet. Russland ber bare sine «vestlige partnere» om å holde seg til det de selv har signert. Han sier han nå er nysgjerrig på å se hvordan Nato vil «snakke seg ut» denne gangen.

___________________________________________________________________
Ingen kan fremme sin egen sikkerhet på bekostning av andre lands sikkerhet.
___________________________________________________________________

Samtidig erklærer UKs statsminister Boris Johnson 29/1 at «han vil doble antallet soldater i Øst-Europa». Der er det nå rundt 1.150 UK-militære. US-president Joe Biden sier 28/1 at «noen US-amerikanske soldater vil bli utplassert på Natos østlige flanke i nær fremtid, men det blir ikke veldig mange».

US-forsvarsminister Lloyd Austin sier samme dag at det fortsatt er en vei tilbake til diplomati. Hans stabssjef, Mark Milley, påpeker: «I tilfelle krig må det forventes mange tap og store ødeleggelser».

Ut fra konteksten å dømme rettes disse advarslene primært til Ukraina: Landet må avstå fra mulige provokasjoner. Tolkningen sammenfaller med rapporter i ukrainske medier om at det presses fra USA på Kiev for å oppfylle politisk del av Minsk-avtalene etter flere år med Kiev-avvisning. En CNN-rapport hevder at Biden sågar hever stemmen i telefonsamtale med sin ukrainske kollega Zelenskij. Rapporten ble seinere fjernet av US-amerikanske CNN-nettside. 

Faktisk trekker Ukraina 25/1 tilbake et offisielt lovutkast om å «avslutte okkupasjonen» av Donbass, som ville føre til 10-år med diskriminering av innbyggere i «folkerepublikker» og være klart i strid med Minsk-avtalene. 

Imens vil Tysklands nye utenriksminister Annalena Baerbock reise til Kiev 7. – 8/2-22 sammen med sin franske kollega Jean-Yves Le Drian. Etter et møte med politiske rådgivere i «Normandie-formatet» 19/1 sier Dmitri Kozak, den russiske representanten: 

«De involverte gir seg selv 2 uker på å gjøre innledende fremgang». 

Baerbock-turen til Kiev kommer omtrent på slutten av den fristen.

Reinhard Lauterbach, Junge Welt, 31/1-22: Anti-russisk hets. Til norsk. Per Lothar Lindtner, 31/1-22.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Det kan se ut som mye av den gamle luften har gått ut av den kriminelle anglo-amerikanske aksen med sitt sionistiske haleheng. Dens makt var bygget på billige råvarer tilranet i koloniale kriger og postkoloniale avtaler som tross i og kanskje på grunn av sitt glatte utseende ofte var like ille som krigene. Nå er produksjonen flagget ut, Asia overtar, sionistene som gjennom sine sentralbankforbindelser skaffet fiatpengene og tok for seg av profitten flørter med araberstatene og Kina og ingenting er som før. Det er på tide å gjøre en oppsummering av falskspillet som skaffet oss to verdenskriger på halsen og til slikt passer det kanskje best å begynne med å avsløre mytene rundt den første verdenskrigen. Det sterkt kjedelelige med det er at alt som vi visste var sant viser seg å ha vært feil:
    https://www.greanvillepost.com/2021/05/22/the-first-world-war-cecile-rhodes-and-conspiracy-facts/

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den Internasjonale Pengefondet til Hviterussland:

Gjennomfør «lockdown» for Covid-19, ellers ingen lån!

Forrige innlegg
Maskebruk har store negative konsekvenser I Interaksjon med spedbarn er ansiktsgjenkjenning fundamentalt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.