POSTED IN Israel, Palestina

Så mange som mulig skal sulte:

Israel gjorde systematisk mathjelpearbeidere i Gaza til mål, viser nye bevis – det var ikke en ulykke!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ethan Huff.

World Central Kitchen-grunnlegger og kokk Jose Andres snakker ut om Israels drap på syv hjelpearbeidere i Gaza, og kaller angrepet «systematisk målrettet» og forsettlig. Etter å ha gjennomgått bevisene, uttalte Andres at Israel klart og systematisk, «bil for bil», gjorde hjelpearbeiderne til mål med tre separate luftangrep, ett for hver hjelpebil.

Israel Defense Forces (IDF) hevder angrepet ikke var forsettlig, men en ulykke, men Andres godtar det ikke. IDF visste godt, forklarte Andres i et intervju, at kjøretøyene var humanitære kjøretøy, og at det som ble transportert var mat, fordi det hele ble diskutert med det israelske militæret tidligere. Likevel bombet IDF hvert av kjøretøyene og drepte alle i bilene.

«Selv om vi ikke var koordinert med IDF, kan ikke noe demokratisk land gjøre sivile og humanitære hjelpeorganisasjoner til militære mål», sa Andres til Reuters, og la til at dette ikke var en «uflakssituasjon der, ‘oops’, vi slapp bombene på feil sted» hendelse.

Det hvite hus vurderer hvordan de skal respondere.
Biden-regimet har ennå ikke indikert hva det vil gjøre som svar på angrepene. President Biden har uttrykt harme over Israels oppførsel, men det er uklart hva som vil skje, om noe, for å straffe den sionistiske staten. Pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, var ordknapp om saken, og unnlot å ta opp saken direkte, selv om USA fortsetter å sende flere milliarder dollar til Israel som militærhjelp.

«Vi har samtaler med Israel,» sa Jean-Pierre. «Vi har vært veldig tydelige. Samtalene har vært tøffe. Vi har vært veldig åpne med de samtalene om denne spesielle hendelsen. Det vil bli en etterforskning». «Presidenten har sagt at han vil at det skal skje raskt, han vil at den skal være grundig, og han er der for å stille de ansvarlige til rette».

Biden ga en skriftlig sterkt formulert uttalelse til Israel, men snakket ikke med dem om hendelsen.
«Og du hørte presidenten uttalelse om hendelsen i går kveld, han er rasende og han er knust», fortsatte Jean-Pierre. «Vi er alle knuste over tapet av de syv hjelpearbeiderne».

Jean-Pierres ord gjentok Biden, som brukte lignende ord om å være «hjerteknust» og «opprørt» over det som skjedde. «De ga mat til sultne sivile midt i en krig», heter det i Bidens uttalelse om hjelpearbeiderne. «De var modige og uselviske. Dødsfallene deres er en tragedie. Israel har lovet å gjennomføre en grundig etterforskning av hvorfor hjelpearbeidernes kjøretøy ble truffet av luftangrep. Den etterforskningen må være rask, den må plassere ansvaret, og funnene må gjøres offentlig».

Da han ble presset om hvorfor Biden-regimet nekter å konkludere med at angrepet var bevisst, sa nasjonal sikkerhetstalsmann John Kirby til journalister at en etterforskning fortsatt pågår for å fastslå nøyaktig hva som skjedde. «Som jeg sa i går, de undersøker det, og vi forventer at de vil gjøre en grundig og rask undersøkelse, og at de vil være transparente om hva de finner», sa Kirby.

IDFs stabssjef Herzi Halevi ba offentlig om unnskyldning for angrepet, og kalte det en «feilidentifikasjon». «Jeg vil være veldig tydelig på dette: Angrepet ble ikke gjennomført med den hensikt å skade WCKs hjelpearbeidere. Det var en feil som fulgte en feilidentifikasjon om natten under en krig under svært komplekse forhold. Det burde ikke ha skjedd».

Fra Natural News, publisert 5 april 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern light
Orginalartikkel: Israel “systematically targeted” Gaza food aid workers, new evidence shows — it wasn’t an “accident!”.

Kommentar fra oversetter:
Hjelpebilene med mat var tydelig merket, også på taket, og israelske militære vet hvordan merking og logo ser ut for hver hjelpeorganisasjon i Gaza. Rekognoserings-droner som velger ut mål, og våpensystemer som brukes om natten har «night-vision» kamera, og må lett ha identifisert bilene som sivile kjøretøy fra hjelporganisasjoner. Angrepet følger et mønster med andre angrep på matforsyningen i Gaza. Det er vanskelig å tro at dette var et uhell.

Forsidebilde: Wikimedia Commons – Carlos Latuff

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Den islamske verden ser vel at Israel alltid serverer 99 % satans løgner og fnyser nok like foraktelig som jeg gjør over «heartbroken» Biden og KJPs «dype medfølelse». Det gjør alt ytterligere provoserende. Våpen sendes jo fortsatt fra USA. La både Israel og Ukraina gå tom, så vil mange liv bli spart. Irans missiler gikk mot Israels våpenlager, mener jeg, ikke mot sivile. «Sivilisert krigføring» ser man altså fra Iran og Russland. Israel fremstår som barbarisk, sadistisk, løgnaktig paria med USA som sponsor. «Demokratisk fyrtårn i Midtøsten» har man kalt landet.

  Svar
 • Jøder er også oppgitte over zionistene, og slitne, som Norman Finkelstein:
  «Israel er rede til å dra resten av verden ned ned dem.»
  bitchute.com

  Svar
 • Northern Light.
  26 april 2024 19:23

  Israelske droner med opptak av gråtende barn lokker palestinere ut, og skyter dem.

  Av Maha Hussaini.
  Israelske quadcopters bruker en ny taktikk med å spille av lydopptak av gråtende spedbarn og kvinner, for å lokke palestinere ut hvor de kan bli mål. Søndag og mandag kveld våknet innbyggere i de nordlige delene av Gazas Nuseirat flyktningleir, til lyden av barn som gråt og kvinner som ropte om hjelp. Da de gikk ut for å finne de som ropte om hjelp, skal israelske quadcopters ha åpnet ild mot dem.

  Samira Abu al-Leil, en innbygger i flyktningleiren, fortalte Middle East Eye at hun hørte israelske quadcopters åpne ild under og kort tid etter å spilt av opptakene, som varte i flere minutter og gjentok seg flere ganger mandag kveld.

  «Jeg hørte en kvinne gråt og ropte om hjelp og sa: ‘Hjelp meg, sønnen min ble martyr’. «Noen menn skyndte seg ut til unnsetning, bare for å bli skutt av quadcoptrene som fortsatte hele natten lang». Ifølge øyenvitner ble minst sju til ti personer såret av quadcopter-skytingen. «Skadene var alvorlige: noen ble skutt i hodet». Beboere klarte ikke å hjelpe ofrene, da «quadcoptrene skjøt mot alt som beveget seg». En ambulanse klarte imidlertid å nå området og frakte dem til sykehus.

  «Om natten er gatene vanligvis tomme og mennene er inne i hjemmene sine», la Leil til. «Når quadcoptrene åpner ild, treffer de bare takene og gatene, de finner ingen mennesker å skyte. Så de spilte disse lydene fordi de vet at mennene ville prøve å hjelpe. De ville at de skulle gå ut slik at de kunne skyte dem», sa hun. «I går og natten før traff kuler fra quadcoptere taket, døren og gaten foran hjemmet vårt. Men i går morges avfyrte de eksplosive bomber med splinter som sprer seg overalt i nabolaget vårt, og mange innbyggere ble såret».

  Angrep med quadcoptere øker.
  Quadcoptere er fjernstyrte droner som har blitt brukt mye mot palestinske krigere og sivile på Gazastripen siden 7 oktober. Denne teknologien erstatter gradvis bakketropper, og gir målidentifikasjon, individuell målanvisning og sikring av områder til israelske soldater. I tillegg kan quadcopters speide, målrette enkeltpersoner i boliger og spre folkemengder.

  Et angrep med bruk av quadcoptere skjedde 11 januar, da en stor folkemengde som ventet på mat på al-Rasheed Street, nær Gaza bys kystlinje, ble beskutt av det israelske militæret. Tallrike vitner fortalte om quadcoptre som skjøt mot hundrevis av individer som ventet på hjelpebilene med mat.

  Muhammed Abu Youssef, 19, fortalte MEE at han rundt klokken 0200 mandag hørte gråt fra barn. Men siden folk la ut innlegg på sosiale medier for å advare om kilden til disse lydene, valgte han å ikke våge seg utenfor. «Vi gikk ikke ut, fordi vi fikk vite at dette bare var opptak spilt av fra quadcoptere for å lokke oss ut». De varte i rundt 30 til 60 minutter, så begynte quadcoptrene å åpne ild og skyte bomber i nabolaget, sa han.

  En video som ble tatt opp av en innbygger i Nuseirat flyktningleir, og som sirkulerte på sosiale medier, med lyder av gråtende barn, mens beboeren forklarte at dette var forhåndsinnspilte lyder spilt av fra israelske quadcoptere. «I løpet av de siste tre dagene har det vært minst 12 sårede på grunn av quadcopter-skyting. Bare denne morgenen reddet vi seks personer som ble såret i nabolaget. Skadene var alvorlige: noen ble skutt i hodet».

  I følge beboerne inkluderte lydopptakene også sanger på både hebraisk og arabisk, inkludert barnesanger, stemmer fra palestinske væpnede menn og stemmer fra lokale leverandører av rengjøringsprodukter kjent for innbyggere i Gaza. I over en uke har den israelske hæren utført et intenst militært angrep på den nordvestlige delen av Nuseirat, rettet mot enkeltpersoner, hjem og nabolag med artilleri, luftvåpen, beskytning fra krigsskip og quadcoptere.

  Fra The Middle East Eye, publisert 17 April 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Hussaini er en prisbelønt journalist og menneskerettighets aktivist. Hun fikk Martin Adler Prisen for sitt arbeid som frilansjournalist.
  Orginalartikkel: War on Gaza: Israeli drones lure Palestinians with crying children recordings then shoot them.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fra NATOs skrekkgalleri:

Hekseprosessen mot Jugoslavias demokratisk valgte president

Forrige innlegg

Helsevesenet.

Eller er det blitt et uvesen for mange?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.