POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi

Så effektiv er propaganda:

Fredsnasjonen Norway er nå ruset på krig.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Moro med krig

Jan Hårstad 

Var en tur innom Forsvarets Forum som vanlig og leste med store øyne om alle partier i Bardu og Målselv som rivaliserte om å få Nato-militarisert sine kommuner. En slik kappestrid om å bli krigskommuner.

Det er da det at 15-16 september skal Natos Militærkomite holde toppmøte i Oslo. Valget er ikke tilfeldig. 

Går du inn på barents observer og andre strategiske tenketanker står det at USA tar ledelsen i erobringen av Arktiskregionen. Det er her oljen og gassen samt strategiske mineraler finnes og Barentshavet er allerede hakket opp i 80 biter for de store oljeselskapenes prøveboringer. Norway som energistormakt har rykket center stage inn i verdenspolitikken og skal man tro gallup, synes de fleste norske at det er storartet at Norge gir 85 milliarder kroner til Zelenski-regimet.

En kan ikke si at våre Nato-media er ubegavet i å hjernevaske folket. Her er det slik at bare Kina og Russland er imperialister. Alle verdens øvrige stater er fredssøkende og humanitære. Ingen interesserer seg for at Polens militærbudsjett er over 4% av BNP, det kanskje største i Europa etter Tyskland. Og eliten i Polen legger ikke skjul på at de ønsker å gjenføde det Polsk-Litauske Imperiet fra 1569-1795 som strakk seg til Minsk og VestUkraina. Å bygge en akse fra Svartehavet til Østersjøen.

Peter Schwarz på wsws.org skal man lese. I dag redegjør han for Tysklands budsjett for 2024. Det samlede budsjettet for militærvesenet er på 85,5 milliarder Euro. Dette budsjettet er langt større enn Russlands.Og naturligvis velsignet av de links-grüne som lik de i Norge er krigspådrivere i særklasse.

Det dette innebærer er at sosialbudsjettet blir 30 milliarder lavere enn 23 budsjettet. «Tyskland skal bygges opp til den militære Führungsmacht i Europa» skriver Schwarz. Professor Hagtvet mente vi burde tette våre relasjoner med Tyskland fordi det var slikt strålende demokrati der. (Aftenposten)

Nå vet krigseliten ikke hva de skal gjøre med AfD som vil ha Tyskland på fredskurs i Ukraina og samarbeid med Russland. Noe så ukorrekt! 

En Leopard 2 tanks. Slike vil skape fred i Ukraina tror noen. Det som er helt sikkert at disse fyller lommeboken til noen andre.

Når Rheinmetall setter opp en fabrikk for Leopard-tanks i Ukraina er det naturligvis konsensus i den tyske eliten om at der skal vi fortsette å krige helt til Ukraina havner som en tysk innflytelsessone. Akkurat som de strategiske målsettingene var under første og andre verdenskrig.

Eliten i Norge er overlykkelig fordi Norway seiler opp som en tung partner for globalistene i krig. Kongsberggruppesjefen Geir Håøy er en pendent (motstykket, red.) til Karsten Warholm: en vinner i krigsprodukter. Den ene etter den andre størrelsen spekulerer i krigsaksjer og vår utenriksminister er selve AKSJEFRUEN.

Hvis man skrev en framtidsroman om dagens Norge i 2020 ville knapt noe forlag ha kjøpt den med argumentet: dette er bare noe surrealistisk sprøyt. Norge er ikke slik. Vi er et fredsland.

Våpenspekulanter er noe du finner i USA, ikke her. Men nå er altså hele nasjonen rusa på militariseringen av Norge, både store og små, fra Målselv til Oslo vestkant, fra Rødt til FRP. Er det ikke moro? Så lenge det varer.

Ingen har hørt om gresk hybris. Gudene straffer.

Forsidebilde hentet fra The Norwich Radical

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • «Eliten i Norge er overlykkelig fordi Norway seiler opp som en tung partner for globalistene i krig. »

  Og media er selvfølgelig fulle av beundring for en foræder, som mot betaling setter sine krigskamerater i stikken.
  Gad vite om Norge og deres ‘ frie’ media hadde synes det var like ‘heroisk’ om norske jagerflygere hadde gjort noe liknende i Libya? :

  ‘De to andre som var om bord i helikopteret var ikke klar over Kuzminovs fluktplaner.
  De ble ifølge den ukrainske sikkerhetstjenesten drept da de forsøkte å komme seg vekk da helikopteret landet på ukrainsk-kontrollerte område.’
  nrk.no/urix/russisk-helikopterpilot-hoppet-av-_-sammen-med-sitt-helikopter-1.16541571

  Svar
 • Og I Alversund plukker myndighetene opp Cannabis planter – som kan være farlig for småbåt-trafikken.
  Godt for oss at de følger med.

  Svar
  • Heller ruset på cannabis enn på krig, men plantene er nok dessverre døde i saltvannet. Ellers kunne vi fyrt opp Zelensky og Stoltenberg etc., og de ville bli langt mer fredsæle.

   Svar
 • Herlig ironi fra Jan Hårstad. Man skal ikke unnlate å tenke litt dypere over hva det er som egentlig skjer i Europa, og da tenker jeg ikke først og fremst på krigen i Ukraina. Den kan fort bli til den rene parantesen. Polen og Tyskland ruster opp, men hvorfor ruster de egentlig opp? Det skjer neppe for å kunne motstå et Russland som ønsker å erobre Europa helt ut til fjæresteinene i Normandie slik som løgnpropagandaen vil ha det til. Det er der ingen grunn til fordi Russland beskytter sitt mot tendenser som var der lenge før krigsstarten; et energi- og ressursfattig Vesten på jakt etter både kort- og langsiktige kostnadseffektive løsninger. Nei, Europas land posisjonerer seg i forhold til hverandre fordi USAs rolle som den største og sterkeste bølla i klassen går ut på dato. Historien ser ut til å ha tatt en lang omvei før den er tilbake dit den kom fra; et Europa med rivalisering mer enn samarbeid. De ser egentlig ikke ut til å kunne noe annet.

  Svar
  • «Det skjer neppe for å kunne motstå et Russland som ønsker å erobre Europa helt ut til fjæresteinene i Normandie slik som løgnpropagandaen vil ha det til.»

   Ja, de som nå har kontrollen vil ikke miste kontrollen. – Over ‘verdensvalutaen’ og verdenshandelen.
   Så beskylder disse bakmennene og deres koryfeer andre ( ‘onde’) ) for å ville det samme.
   Den samme historien ble konstruert da de satte i gang 2 .verdenskrig mot Nasjonal- sosialistene i Tyskland. Altså av samme maktapparat som hadde røvet til seg det meste av kolonier i verden.
   Formål: At folk skal bli redde. – Men like mye at folk ikke skal se at bakmennene allerede sitter med kontrollen.

   Svar
 • AfD vil ha fred, Orban og Trump likeså, «høyreekstremister» som de er;
  krigshisserne vi har nå for tiden er de som kaller seg rød-grønne,
  skjønt de grønne vil tappe kloden for livsviktig co2
  og de røde ofrer ukrainsk arbeiderklasse som kanonføde.

  Svar
 • Takk Jan får fine vettuge iaktagelser.
  Jeg deler en link med David:(mot Goliat)
  Den er viktig. Dr. David Martin har leverten historisk tale til EU parlamentet. (Talenen er nedlastet 4milliarder ganger) Og han skal tale til parlamentet igjen nå i høst.

  https://www.bitchute.com/video/PcqTIYNTP8Ri/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det ender med katastrofe hvis vi vi ikke gjøre noe:

Egypt må få kontroll over befolkningsveksten.

Forrige innlegg

Wikipedia:

Er blitt til en kilde for desinformasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.