POSTED IN Sensur, USA

Ryktene florerer.

De store mediegigantene i USA sensurerer.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det foregår mye i USA akkurt nå, men det skjer under de store nyhetsmedienes virkelighetsdekning. For disse formidler et inntrykk av at Joe Biden er nå klar som USAs neste president. Men hvorfor sensureres det da over en lav sko. Er det nyheter som ikke skal nå frem til folk.

Jeg har hørt at Donald Trump er i ferd med å undertegne en erklæring om nasjonal unntakstilstand, men det er umulig å få dette bekreftet. Poenget mitt er ikke om dette er sant eller ikke, for det kan jeg ikke vite. Poenget mitt er at nå florerer ryktene at om noe stort er i emning og disse ryktene må stanses for enhver pris.

Svært mange borgere i USA mener at Biden er jukset til valgseier.

Enhver tvil om at Joe Biden er USAs lovlig valgte president må kveles i fødselen og derfor er sensuren økende og de store internettselskapene tar nå alle sensur-virkemidler i bruk. 

Jeg kjenner ikke til Parler, men jeg forstår hva sensur er. Og det jeg ser er at sensuren nå brukes for alt den er verdt, også mot USAs president, selv om det er 9 dager før han skal gå av. Det betyr at han fortsatt oppfattes av mektige krefter i USA som farlig. Dette er krefter jeg har bekjempet hele mitt voksne liv.

Jeg er motstander av sensur for jeg tror at bare en debatt der alle meninger slipper til vil kunne fremme demokratiet. Det er det alle våre store institusjoner og våre politikere har hevdet med fynd og klem i alle år. Hvorfor protesterer de ikke i dag mot det som skjer?

Det er en underlig verden vi lever i og her er det mye som ikke lenger stemmer. Glipper makten for de store mediegigantene?

Knut Lindtner

Apple utelukker Parler fra App Store etter at en 24-timers deadline  til å omtale voldshendelser ble gitt..

Apple har fulgt etter Googles skritt ved å fjerne det vanligvis konservativ-vennlige sosiale mediet Parler fra sin App Store. 

Det skjedde etter at en 24-timers deadline for å «forhindre å spre poster som oppfordret til vold» ivar godkjent.

Mens det Alphabet-eide tech-selskapet suspenderte Parler fra sin app-plattform med én gang, så kom Apple Inc med et symbolsk ultimatum på fredag, og ga selskapet 24 timer til å fjerne innhold om voldshendelse.

«Parler har ikke kommet med tilstrekkelige tiltak for å hindre disse truslene mot  folks sikkerhet. Vi har suspendert Parler fra App Store inntil de gjør noe med disse sakene», sier Apple i en kort uttalene søndag kveld.

«Vi har alltid gått inn for at forskjellige syn skal være representert på App Stpre. Men det er ikke plass på vår plattform for trusler om vold og ulovlige aktiviteter».

Hendelsen som førte til «kvelningen» av Parler kom etter protest-hendelsen i USAs Capitol. Det skjer samtidig som Twitter, Facebook og andre store sosiale medier fjerne kontoene til president Donald Trump og hans støttespillere. I hovedsak gjelder det å sørge for at innlegg som avviker fra mainstream snakk ikke kommer på trykk.

Apple og Google som er de dominerende operasjonssystemene i smart-telefon-verdenen. er nå blitt presset til å fjerne Parler fra sine apper fordi de har brutt politikken som skal hindre vold via nettaktivist-gruppen Sleeping Giants.

Denne gruppen var også aktiv på Gab, en annen Twitter-alternativ plattform, en app som var opprettet i 2017.

Parlers bruker-base har vokst raskt, mer og mer de siste månedene midt i den økende anti-Trump sensuren fra mainstream-plattformer som Facebook, Twitter og YouTube. ,

Denne unge plattformen fikk tusener av nye brukers hvert minutt ved noen anledninger i høst, opp til 2000  om dagen, i for eksempel juni. 

Nok en bølge av nye brukers fulgte etter denne uken, etter onsdagens bråk i Washington. Da ble plattformen brukt som et påskudd til å forby konservative.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde:: jens holm

https://www.rt.com/usa/512050-amazon-coordinated-attack-parler/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • » Men hvorfor sensureres det da over en lav sko.»

  Alt som sensureres, med alt som finnes av makt, bør NETTOPP søkes opp for å undersøkes. Selv om, eller nettopp derfor, søkningen demoniseres og latterliggjøres.
  Fra «Holocaust», gennom igangsatte økonomiske og militære kriger, til f.eks. 9/11.
  Det brukes ikke makt/resurser på å slå ned informasjon som ikke er farlig og/eller avslørende.

  Svar
 • Det er sensur når NRK omtaler EN side av en sak, men ikke en annen.
  Det er sensur når Faktisk.no ikke vil faktasjekke politisk ukorrekte saker.
  Det er sensur når Google «nedprioriterer» ubehagelige nettsteder slik at de ikke fremkommer i søk eller kommer langt nede på listen.

  Reidar Kaarbø
  redaktør http://www.hvamenerpartiene.com

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Assangedommen.

Rune Ottosen: «Sterk bismak».

Forrige innlegg

Mer sensur:

Ingen må stille kritiske spørsmål om vaksineprogrammet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.