POSTED IN Krig-fred, Militære/våpen/teknologi

Russlands industri-kapasitet gir dem enorme fordeler:

De produserer i dag tre ganger flere granater enn vesten samlet.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne rapporten bekrefter noe som har vært klart i svært lang tid, men som alle store medier i vest har oversett og ikke tillagt betydning. Et lands materielle industri-kapasitet er svært viktig i en krig. Og her er det vesten feiler. USA har utplassert industrien sin til Asia og EUs kapasitet er også for dårlig. Å legge om til granatproduksjon er noe som ikke bare krever ressurser, men også god tid. Når vesten langt ut i en krig oppdager at de går tom for granater og at kapasiteten er for dårlig, da er egentlig og i praksis krigen tapt.

Dette er kanskje det viktigste våpenet i en krig. (Foto: iStock)

I en moderne krig er det granater (artilleri) som dreper flest, ikke geværer, altså kuler. Miner dreper også mange og i denne krigen dreper også droner, som en noe nytt. Bare ulikheten i granat/missil volumet forteller at de ukrainske tapene må være skyhøye sml. med de russiske.

For enhver som kan telle tilsier granatvolumet at Ukraina må ha mistet fryktelig mange mennesker i denne krigen. Noen vestlige kilder hevder at de russiske tapene er langt høyere enn de ukrainske. Dette er ikke bare usannsynlig men fullstendig misvisende noe granatproduksjonen sier alt om.

Det er på tide at en nå i vest begynner å forholde seg til realitetene.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland produserer 3 ganger så mange granater som USA og Europa til sammen. Rapport.

Av Will Porter.

Russlands forsvarsindustri spytter ut nesten tre ganger så mange artilleri-granater som deres motparter, Amerika og Europa. Dette er ifølge en etterretningsrapport fra NATO som CNN har fått tak i. Vesten har prøvet å få opp produksjonen, samtidig som de ukrainske troppene lider av en alvorlig mangel på ammunisjon.

Samtidig som USA og Europa til sammen har kapasitet til å produsere 1.2 millioner granater årlig, har Russlands resultater nå nådd 3 millioner. Det er NATOs anslag.

Selv om Washington har som mål å øke produksjonen av 155 mm granater til 100 000 hver måned i 2025 – opp fra 28 000 forrige september. kan målet bare nås hvis USA gjenopptar hjelpen til Kiev. Og det vil fortsatt være en mindre av halvparten det Moskva produserer. Ifølge tjenestemenn i USA fyrer Russland av rundt 10 000 granater pr. dag. På den måten overgår de Ukrainas daglige avfyringer på 2000.

Estlands forsvarsdepartement har antatt at Kiev vil trenge 200 000 runder hver måned for å kunne stille opp mot Russlands ildkraft. Den Europeiske Union har også satt i gang tiltak for å øke granatproduksjonen for å kunne tette dette gapet. De har bedt landene skaffe 1 million granater før mars.

Men denne blokken har senere innrømmet at de bare vil kunne greie halvparten, de kan bare skaffe litt over 500 000 før den tiden.

Dette er 155 mm. artilleri-granater. Russland produserer 3 ganger flere av disse enn USA/EU. Det er en viktig grunn til at Russland vinner krigen i Ukraina. (Foto: iStock)

Selv om Europas produksjonskapasitet har et etterslep for å møte Ukrainas behov, er det rapportert at en gruppe vestlige stater er blitt enige om å kunne skaffe 800 000 artillerigranater som kan «leveres innen få uker», ifølge Bloomberg. Den Tsjekkiske Republikken skal være en mellommann i en slik avtale, mens Canada, Danmark, Frankrike, Tyskland, Latvia. Litauen og Nederland er ventet å betale regningen.

Vedvarende ammunisjons-mangel er en forklaringen på de siste tilbakeslagene for de ukrainske styrkene. Inkludert er at de trakk seg tilbake fra den viktige byen i Donbas, byen Avdeevka. Vi har også sett en slapp sommer-offensiv som ikke klarte å få til noen betydelig framgang.

Selv om USA har forsynt Kiev med mer enn 2 millioner runder med 155-granater og en hel mengde annen ammunisjon siden 2022, så ser det ut til at den amerikanske militære assistansen nå har tørket inn takket være kongressens blokkering av den siste hjelpepakken.

Deler  av en større hjelpepakke som skulle sende våpen til Israel og andre USA-partnere, med 60 milliarder til Ukraina, er fortsatt blokkert av republikanere i Representantenes Hus. De har forlangt at det også skal bevilges midler til USA grensepolitikk før de godkjenner en slik bevilgning.

Pentagon har gjort kjent at de ble tomme for penger å sende til Ukraina i desember i fjor. Senior offisielle tjenestemenn har nylig fortalt Politico at Washington allerede har et hull på 10 milliarder dollar. Det er umulig for dem å fylle opp USAs egne lagre før en ny bevilgning har gått gjennom.

Krigen mellom Russland og Ukraina går nå inn i sitt tredje år. Utsiktene for Kiev blir stadig dystrere. Troppene deres kjemper langs en enorm frontlinje. De har hatt store tap, og venter fortsatt det samme. Til tross for  avhengigheten av utenlandske styrker ser landets skjebne nå å avgjøres  i vestlige hovedsteder. Men der har den folkelige støtten dalt betraktelig siden konflikten startet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://libertarianinstitute.org/news/russia-producing-3-times-more-shells-than-us-europe-combined-report/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Vesten driver selv-sabotasje på skattebetalernes regning. Bankene er glade.
  USA skyter seg i foten ved å ville forby import av russisk uran.
  zerohedge.com :
  «Lovforslaget må passere senatet før det blir lov.»
  «Hvor mye er USA avhengig av russisk uran?»
  24 % kommer fra Russland.
  «19 % av elektrisiteten i USA drives av atomkraftverk.»
  Selvsanksjonering.

  Svar
 • Northern Light.
  16 mars 2024 17:09

  Stoltenberg bekrefter: NATO-missiler ble brukt i angrepet på Russlands Svartehavsflåte.

  Av NewsVoice’ redaksjon.
  Ukraina har brukt NATO-missiler til å angripe russiske krigsskip i Svartehavet. Dette innrømmet NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag, og la til at den USA-ledede militærblokken anser området for å være av «stor strategisk betydning».

  Tidligere denne måneden angrep ukrainske styrker et russisk marineskip utenfor kysten av Krim ved hjelp av flere droner. Lignende hendelser har funnet sted flere ganger i løpet av konflikten, og Kievs største lykkede angrep så langt var skipet Moskva, det tidligere flaggskipet til den russiske Svartehavsflåten, som sank 14 april 2022. Cruiseroboter har blitt brukt i noen av angrepene, og noen militæreksperter spekulerer i at britiske Storm Shadow-roboter kan ha blitt brukt.

  På en pressekonferanse torsdag sa Stoltenberg at: «en av de store seirene som Ukraina har oppnådd er faktisk å kunne presse tilbake den russiske Svartehavsflåten og å ødelegge mange andre skip», og sikre en «åpen korridor fra Odessa helt til Bosporos». Han bemerket at:»noen av missilene, noen av systemene som har vært så avgjørende for å åpne denne korridoren, har selvfølgelig blitt levert av NATO-allierte».

  Jens Stoltenbergs sitat 14 mars hentet fra NATOs nettsider: «En av de store seirene som Ukraina har oppnådd er faktisk å kunne drive den russiske Svartehavsflåten tilbake, og å ødelegge mange andre krigsskip, og også da sikre den åpne korridoren fra Odessa og helt til Bosporos. Vi arbeider også tett med NATO-allierte som kyststatene Romania, Bulgaria og Tyrkia, og dette viser styrken, dyktigheten, kompetansen til de ukrainske væpnede styrkene, men også viktigheten av levering av avanserte våpen fra NATO-allierte. Så noen av missilene, noen av systemene som har vært så kritiske for å åpne denne korridoren, er selvfølgelig levert av NATO-allierte».

  Kommentarene hans kommer mens Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, onsdag advarte om at situasjonen har nådd et punkt, hvor høytstående amerikanske tjenestemenn sier at Vesten må hjelpe ukrainerne med å «angripe langt inne på Krimhalvøya». Med andre ord, sa han, «USAs direkte involvering i konflikten er offisielt anerkjent».

  Anatoly Antonov bemerket at direkte deltakelse av Ukrainas vestlige støttespillere i konflikten, ville ha de «mest uforutsigbare konsekvensene» for verden. Ambassadøren svarte på en kommentar fra CIA-direktør William Burns under en høring i Senatets utvalgte etterretningskomité mandag. Burns hevdet at ytterligere finansiering ville tillate Ukraina å gjennomføre flere «angrep dypt inn på Krimhalvøya», fortsette å angripe Russlands Svartehavsflåte, og til slutt «ta tilbake det offensive initiativet».

  Mandag kunngjorde også sjefen for Ukrainas militære etterretning (GUR), Kirill Budanov, at Kievs siste angrep på halvøya baner vei for en «større militær operasjon på Krim».

  Fra NewsVoice, publisert 14 mars 2024.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Stoltenberg bekräftar: NATO-missiler användes i attacken mot Rysslands Svartahavsflotta.

  Kommentar:
  Selvfølgelig er det NATO-missiler som har vært brukt i angrepene på Russlands svartehavsflåte, missiler som ikke ukrainske styrker har kunnet bruke, eksperter fra NATO må ha vært med. Dermed er og har NATO vært direkte involvert i angrep på Russland. Angrep langt inne på Krim annonserer CIA-direktøren åpent, det blir angrep med NATO-missiler.

  Macron har sagt at «Russland må ikke vinne krigen», og nå rapporteres det at franske styrker forberedes for å kunne gå inn som bakkestyrker i Ukraina. En krig mellom NATO og Russland blir hundre prosent Washington DC’ og vasall NATO-landenes ansvar. Det er USA/NATO som fører en angrepskrig mot Russland med deres NATO-bevæpnede og utrustede Kiev-hær.

  Russlands militære innsats har helt fra intervensjonen startet, vært et forsvar av Donbas-regionens og Krims befolkninger. Og etter at befolkningene i lovlige valg har stemt for å bli en del av Russland og bli russere, har Russlands militære innsats vært et forsvar av Russisk territorium. NATOs seneste utspill er ikke annet enn ytterligere krigserklæringer.

  Svar
 • Furubotnik
  16 mars 2024 19:15

  «Hvis Russland produserer 3 ganger så mange 155 mm artillerigranater som Ukraina…» (fra forsiden)

  Dette er en teknisk detalj men kan være greit å vite: Russland produserer ikke en eneste 155 mm granat, deres artilleri bruker 152 og 122 mm granater der vestlige styrker bruker 155 og 120 i kanoner av tilsvarende tyngde.

  De kan dermed ikke brukes i motpartens systemer.

  Svar
  • Furubotnik
   16 mars 2024 19:20

   Ukraina har dóg fortsatt noen gamle våpen fra tiden i Sovjetunionen og har fått forsyninger av granater til disse fra Slovakia og Bulgaria hvis jeg husker riktig, om dette er fra gamle lagere eller nyere produksjon vet jeg ikke.

   Svar
 • «Russlands industri-kapasitet gir dem enorme fordeler:
  De produserer i dag tre ganger flere granater enn vesten samlet.»

  Men det var ikke et militært sterkt Russland som ble sett på som skremmende i 2020, for bakmennene i USA/Israel. Og som forfeilet med sin plan om å tvinge Russland i kne økonomisk/industrielt gjennom sanksjoner og valuta-tyverier.
  Det var et industrielt, og energimessig, sterkt Russland ( og Kina). – Som truet bakmennenes makt over verdenshandelen og ‘verdensvalutaen’. Og som ikke ville innordne seg herrefolkets regler.

  Ikke noe nytt under solen.
  Den samme trusselen som Tyskland bygget seg opp til å være i 1930-39. Økende velstand for egne innbyggere med egne krefter ( ‘Arbeid macht frei’), og en trussel for de som ville styre verdenshandelen og ‘verdensvalutaen’.
  Ikke truende militært, men truende sivil- industrielt.

  Som Nato-sekretærens uprovoserte angrep på, og stjeling av oljeformuen til Libya.
  En nasjon som ikke truet noen andre nasjoner. Men som truet dollarens makt på det afrikanske kontinentet.
  En valuta som har blitt brukt til å holde dette ressurs-rike kontinentet nede i krig og fattigdom i tiår etter tiår.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-borger i Russland intervjuer en annen USA-borger i Russland:

Russland er mer demokratisk enn USA.

Forrige innlegg

Hvorfor det meste som blir fortalt er løgn.

Sannheten er en trussel mot den rådende makten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.