POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

Russland skjerper tonen.

Nato-tropper i Ukraina vil være et skritt før full-skala verdenskrig.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Holdningen til Nato skjerpes nå på russisk side, slik dette innlegget under forteller. Med franske tropper i Ukraina omgjøres konflikten til en direkte Nato-Russland krig. En vil naturligvis prøve å bagatellisere dette i vest slik en gjør med all opptrappingen fra Nato når det som skulle knekke Russland ikke virker. Først skulle de ikke sende hverken det ene eller det andre, men så må de gjøre det likevel fordi Ukraina taper krigen. Neste opptrapping er direkte Nato-soldater etter at frivillige og leiesoldater var for lite og utilstrekkelig.

Men den russiske siden lærer også, selv om jeg synes de lærer noe seint. De må forstå at det er psykopater som er ledere i vest. Uten en fullstendig hensynsløs grunnholdning som nå er utgangspunktet for all karriereklatring kommer en ikke frem til ledende stillinger i dette systemet hvor hensynsløshet og amoralitet er viktigere egenskaper enn fagkunnskaper og faglig dyktighet.

Skal en klatre i dette systemer må en være villig å tråkke på mange andre som også vil opp.

En demokratisk grunnholdning er direkte i strid med klatring i et slikt system, for med folk med slike holdninger kan en risikere at det taes hensyn til befolkningens behov og interesser når beslutninger skal gjøres.

Slike ledere vi har fått i Nato-zonen forstår bare maktens språk og på russisk side er det på tide å ta hanskene av og vise dem hva det betyr. Våre Nato-ledere oppfatter samtaler og forhandlinger som tegn å svakhet og ikke som tegn på fornuft og rimelighet. De gjør bare kompromisser når de er tvunget til det og de gir ingenting ved dørene.

I Norge har vil ledere som har underkastet oss denne makten. De står på gangen når beslutninger taes og følger ordre og lystrer blindt. De tjener helt andre interesser enn det som vårt land er tjent med. Er Norge tjent med en krig mot Russland på grunn av Ukraina? Men det er veien vi nå ledes inn mot. Jeg tror vesten skal være glad for at det er Putin som er sjefen i Russland.

Knut Lindtner
Redaktør

«Ta ingen NATO-fanger», sier Medvedev.

Alle vestlige soldater i Ukraina vil bli behandlet som fiender, sier den tidligere russiske presidenten.

Det bør bli tilbudt dusører for å ha drept NATO-soldater hvis de har vært utplassert i Ukraina for å kjempe mot russiske tropper, sa den tidligere presidenten Dmitry Medvedev på torsdag. I en post på sosiale medier angriper han Kievs vestlige støttespillere.

Dmitrij Anatoljevitsj Medvedev er en russisk politiker. Han var Russlands tredje president og tok over etter Vladimir Putin 7. mai 2008. Han ble 7. mai 2012 etterfulgt som president av Vladimir Putin og overtok dagen etter som statsminister. Wikipedia

Han argumenterer med at «de tror verden består av idioter» dersom de tror at det å sende utenlandske styrker til Ukraina ikke vil føre til en farlig opptrapping. Dersom NATO-soldater ender opp i Ukraina vil de ikke få få noen ikke-kjempende status.

«De vil være en del av de regulære styrkene som kjemper mot oss. Derfor vil vi betrakte dem som fiender».

Medvedev er nå nestformann i Russias Security Council. Han skriver: «Vi kommer ikke til å ta noen fanger. De høyeste belønningene må bli gitt til de som dreper en NATO-soldat». Russiske forretningsmenn og aktivister har tidligere delt ut dusør for å ha ødelagt vestlig-produserte tanks i Ukraina. 

Ideen om å få NATO-støvler til bakken i Ukraina har gjentatte ganger blitt løftet fram av den franske presidenten Emmanuel Macron. Han argumenterer med at «alle alternativer må være mulige». Han understreker likevel at Paris ikke har noen slike planer. 

Moskva har gjentatte ganger advart mot utplassering av NATO-tropper i Ukraina. Det vil føre til at USA-blokken vil stå på kanten til en fullstendig konflikt med Russland. President Vladimir Putin har tidligere advart om at dette vil være «bare kort skritt unna en full-skala verdenskrig».

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Som NATOsoldat i Ukraina er det en pris på ditt hode og du er fritt vilt for dusørjegere betalt av forretningsfolk, greit å vite for ungdommen så de vet hva de går til. «Vi tar ingen fanger» betyr vel da at å overgi seg ikke er en option?

  Svar
 • Norvald Aasen
  8 april 2024 9:01

  Vestlige – og NATO-ledere har hatt for vane å gå frem slik de finner for godt for å vise verden at her er det vi som rår. En tid etter Sovjets fall kunne de klare dette, slik som i Serbia, men nå har de terget opp en motstander som viser dem at de ikke kan ture frem som før. De tidligere koloniene under vestlige stater har ikke noe de vil takke disse kolonimaktene for, også disse viser sine tidligere herrer og mestere ryggen. Så det blir trolig trange tider på verdens arenaer for slike som Stoltenberg og hans like, menn som kvinner. Og dem hjertelig vel bekomme!

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   8 april 2024 12:10

   Ja, denne gongen kjem det vestlege overmotet vonleg til å gå på ein smell. Som i Afghanistan.

   Greier Russland å få Nato ut av Ukraina, gjer landet verda ei stor teneste og fortener all respekt.

   Russisk motstandskraft mot vestleg krigføring økonomisk og militært, er imponerande.

   Svar
 • ‘Norske veteraner startet droneskole i Ukraina’
  nrk.no/norge/norske-veteraner-startet-droneskole-i-ukraina-1.16833809

  Og er altså sikkert også med på å etablere ‘omforente amerikanske angrepsområder ‘ i Norge, mot Russland. I fredens tjeneste selvsagt. 😉
  For å beskytte amerikansk kontroll over den amerikanske dollaren/’verdensvalutaen’ og verdenshandelen ? – Og renteøkningen i vasallstaten Norge.

  Blir han arrestert for terrorisme i Norge?
  -Som fremmedkriger? ( -Som Stoltenberg var i Libya.)

  Svar
  • wasan Totland
   9 april 2024 22:16

   Det er vel nærliggende å tro at det er familoiebedriften med samme navn som er den sponsende part? (Viksund)

   Svar
 • Folk i Ukraina, et land befengt med kriminalitet, kan bruke muligheten NATO soldater i landet gir å forsøke karre til seg ekstrainntekt ved å ekspedere disse soldater på alle måter. Når fredsavtalen er klar vil russerne cashe ut innsatsen og sånn får midler til å etablere seg på nytt. Det begås en ulovlig handling og i strid med NATO-avtalen at de vestlige soldater skal brukes i krig i et ikke NATO land.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kommer vaksinen til å skape en global helsekatastrofe?

Fremstående virolog advarer om en forestående ny sykdomskrise blant covid-vaksinerte

Forrige innlegg

Gates sin ideelle fremtid:

Digital ID vil bli obligatorisk for å delta i samfunnet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.