POSTED IN Russland, USA, Våpen

Senator James David Vance:

Russland produserer like mange artillerigranater på en dag som USA gjør på en måned.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv.

Såkalte «eksperter» har lurt USA inn i den ene ødeleggende krigen etter den andre. Vietnam, Afghanistan, Irak. Den siste evige krigen til «ekspertene» er Ukraina. Det ble forklart av senator James David Vance i en tale i senatet. Men det må det ta slutt på nå, mener han.

Det var mandag at den republikanske senatoren James David Vance holdt en lang og innholdsrik tale hvor han argumenterte mot USAs evige kriger i andre land.

– Så mange ganger de siste tiårene har vi blitt bedt om å lytte til ekspertene. Og likevel spør vi aldri hvilke resultater disse ekspertene har i utenrikspolitiske spørsmål, sa J.D. Vance i sin tale. Ekspertene, med konsensus fra begge partiene, fikk oss inn i Vietnam, en krig som varte i nesten 15 år og resulterte i ødeleggelsen av nesten 60 000 amerikanske liv. Og for hva?

– Det var den utenrikspolitiske konsensusen til begge partier og ekspertene, som fikk oss inn i en 20 år lang krig i Afghanistan, der amerikanske skattebetalere i to tiår finansierte ting som hvordan å gjøre Afghanistan om til et blomstrende demokrati, eller hvordan sikre at Afghanere i 2000-tallet hadde skikkelige amerikanske ideer om kjønn. Vel, kanskje det var bortkastet penger, og kanskje tok ekspertene feil.

Senator J. D. Vance i 2023.

De samme «ekspertene», fortsatte han, fikk USA til å invadere Irak fordi Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, noe som senere faktisk viste seg å ikke være sant.

– Nå har disse ekspertene et nytt korstog. Nå har disse ekspertene en ny ting som amerikanske skattebetalere må finansiere – på ubestemt tid, og det kalles konflikten i Ukraina.

I det siste forslaget om mer penger til Ukraina, følge J.D. Vance, er det en innebygd «tidsinnstilt bombe» for riksrett mot Donald Trump, dersom han blir president igjen, og prøver å stoppe finansieringen av krigen i Ukraina.

– Vi produserer cirka 30 000 artillerigranater i løpet av en måned, sa Vance i sin tale. Det har økt fra rundt 20 000 artillerigranater i måneden ved begynnelsen av konflikten. Gjett hvor mange russerne produserer? Omtrent 25 000 artillerigranater per dag. – Så på én måned produserer USA, den største økonomien i verden våpen med en hastighet – per måned – som russerne gjør på en dag.

Senatoren hadde også spørsmål om terrorbombingen av Nord Stream.

– Hvordan ser energiprisene ut rundt om i verden?, undret han. Vi aner ikke hvem som sprengte Nord Stream-rørledningene. Men vi kan gjette. Men er det ikke litt rart og uvanlig at våre europeiske allierte som har fått sin viktigste energitilførsel ødelagt, virker helt uinteresserte i å stille spørsmål om det?

Fra Swebbtv, publisert 13. februar 2024.
Oversatt fra svensk. Linker, link til tale, video og X-meldinger i den originale artikkelen. Oversatt av Northern Light.
Original artikkel: Senator: Ryssland tillverkar lika mycket vapen PÅ EN DAG som USA gör på en månad.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    18 februar 2024 9:33

    På krigshissarmøtet i München med det misvisande namnet «sikkerhetskonferanse» opplyser Wehrmacht at Tyskland og Rheinmetal no byggjer våpen- og ammunisjonsfabrikk i Vest-Ukraina.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oljerikdommen i Norge fører til dekadens.

Juksemakere på rekke og rad.

Forrige innlegg

Superrask vestlig propaganda:

Russisk UD kommenterer vestlige reaksjoner på Navalnyjs dødsfall.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.