POSTED IN Norge, Sanksjoner

Russland og Kina forsyner USA med koronautstyr.

USA fortsetter sin dødelige sanksjonspolitikk.

0
Print Friendly, PDF & Email

Sanksjoner og pandemi

Av Reidar Kaarbø

Mens gamle fiender nå hjelper hverandre på tvers av landegrenser for å bekjempe korona og begrense dets spredning, er det bemerkelsesverdig å se at USA opprettholder sanksjoner mot Iran, Syria, Venezuela og Cuba på et vis som er direkte dødelig for innbyggerne og farlig for naboene.

EU sin leder for utenrikssaker Josep Borrell uttalte 4. april at sanksjonene IKKE måtte hindre levering av utstyr og rekvisita for å bekjempe viruset og begrense dets spredning. Saken er bl.a. gjengitt i The Guardian her

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/04/sanctions-should-not-impede-coronavirus-fight-josep-borrell-eu

Det er grunn til å tro at alle EU-nasjoner nå stiller seg bak utsagnet, og at det forventes at EØS-land som Norge lojalt forplikter seg til denne uttalelsen som vi gjør til EU-lovgivning.

Alle som er syke trenger hjelp, men ikke i Iran, Venezuela, Cuba eller Syria

Men her ser det ikke ut som at norske politikere ønsker stille seg bak EU. Det er så vidt jeg har registrert ikke saget et pip på NRK om hvordan disse sanksjonene rammer sivile i land underlagt sanksjoner eller stilt et eneste kritisk spørsmål til en politiker. Tvert imot stiller samtlige stuerene politikere seg lydig bak USA sine djevelske og dødelige sanksjoner som søker å fremtvinge regimeskifter uten legitim grunn.

Dette her holder ikke.

Det er grunn til å avkreve våre politikere en tydelig fordømmelse av USA sine sanksjoner når de forhindrer bekjempelse av denne sykdommen. Dersom NRK hadde vært uavhengig, ville man for lenge siden stilt politikerne til veggs i denne saken. At det snart bare er ”venstresiden” som taler mot NRK og politikerne er ganske patetisk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA sier at koronaen kommer fra Kina. Kineserne tror motsatt:

Viruset kommer fra et biokjemisk våpensenter i USA.

Forrige innlegg

Klimasaken:

Aftenposten forvrenger fakta.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.