POSTED IN Krig-fred, Russland

Russland har vunnet i Donbas.

Putin erklærer seier.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne seieren er større enn det en kan få inntrykk av. En har nedkjempet Ukrainas best trente styrker, trent av USA og Nato i 7 år og utstyrt også derfra. Området har vært meget sterkt befestet og har hatt mellom 50 000 og 100 000 ukrainske styrket utplassert – egentlig kjernen i Ukrainas hær. Ukrainas hær er i stor grad ødelagt nå.

Vestlige våpenforsyninger ser ikke ut til å ha hatt noen avgjørende betydning for utfallet, men det skyldes ikke bare russisk sabotasje av transport og bombing av forsendelser, men også andre forhold som f.eks. korrupsjonen i landet og mangel på personell som kan håndtere dette utstyret.

Naturligvis vil denne seieren nedtones i vesten som helt til nå har hevdet at Ukraina vil komme på offensiven og gjenvinne tapt territorium. Tvert imot har de mistet store deler av hæren sin og har i praksis tapt krigen.

Vi har i flere år på derimot.no presentert artikler om nye russiske våpensystemer, både defensive og offensive som landet har utviklet og som samlet har bidratt til å endre det militære styrkeforholdet i verden. I vesten har vi lullet oss inn i Hollywood-forestillingen om «dumme russere og smarte amerikanere». Prisen for denne typen «hybris» (hovmot) ser vi nå i Ukraina. Det vil ta lang til endre det som nå skjer. Vi må først smøre oss med den nødvendige ydmykheten som vi i stort mon i dag mangler i Nato-området (Norge).

Knut Lindtner
Redaktør

Putin erklærer seier i Ukrainas østlige Luhansk-region

Ukraina trakk seg fra det siste området det holdt i regionen søndag

Av Dave DeCamp

Mandag erklærte Russlands president Vladimir Putin seier i Luhansk-oblasten øst i Ukraina, et døgn etter at ukrainske styrker trakk seg ut av byen Lysychansk, det siste området de holdt i regionen.

Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu fortalte Putin i et TV-møte at «operasjonen» i Luhansk var fullført. Putin gratulerte det russiske militæret med å «frigjøre» oblasten (fylket, red.) og beordret militære enheter som deltok i kampene om å «hvile for å øke sine kampevner».

Russland fokuserer nå sin offensiv i det østlige Ukraina mot områder i Donestk-fylket. Sammen utgjør Luhansk og Donestk regionen kjent som Donbas, som erobringen av har vært prioritert for Moskva siden de invaderte Ukraina, og særlig siden tidlig i april, da russiske styrker trakk seg tilbake fra de nordlige områdene nær Kiev og Tsjernihiv.

Etter det USA-støttede kuppet i Kiev i 2014, etablerte separatister i Donbas Folkerepublikken Donestk (DPR) og Folkerepublikken Luhansk (LPR). Kamper mellom den ukrainske regjeringen og separatistene drepte over 10.000 mennesker mellom 2014 og 24. februar i år, da Russland invaderte. Rett før han startet offensiven, anerkjente Putin utbryter-republikkenes uavhengighet.

Forsidebilde: Priscilla Du Preez

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Ja da må Nato krigen gå inn i ett annet leie. Alle disse våpnene som F,UK,US, og resten av Nato sender må da brukes. SÅ kanskje de vil ta oppstilling på denne sida av DNiepr og skyte missiler mot Donbass ? Eller kanskje de vil trappe opp beskytningen av Belgorod (Russland) – det vil i så fall være veldig tappert eller kanskje bare dumdristig ettersom Putin har sagt at beskyting av Russland vil resultere i direkte angrep på Kiev.
    Forøvrig venter jeg på å se de nye grensene.

    Svar
  • Bakmennene i USA/Storbritania/Frankrike har aldri tålt å tape en tidligere verdenskrig de har startet/ønsket å starte, – uten å bryte folkeretten og/eller benytte seg av ulovlige våpen eller falskflagg- politikk.
    Så kan vi spekulere i hva slags faaanskap de pønsker på nå for ikke å tape.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Spartakus:

NATO truer kinesiske verdier (som verden trenger mer av).

Forrige innlegg

Det har sin pris å være alliert med USA.

Sanksjoner ødelegger tysk industri.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.