POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Russlands FN-utsending til Vesten:

Dere har tapt krigen og må begynne å forholde dere til det!

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russlands FN-utsending sin uttalelser gjenspeiler realitetene på slagmarken. Det som er forbausende er at dette først nå begynner å gå opp for vestlige medier, militære og beslutningstakere. Og det forteller oss at våre ledere er fullstendig blindet av sin egen propaganda – de lever i en illusorisk virkelighet og den treffer dem i hodet nå.

Utfallet av denne konflikten har helt siden starten vært gitt. Slik har vi vurdert det og bakgrunnen er enkel.

Russland slåss ikke for fullt, men bare med den ene hånden. Hovedtyngden av den russiske hæren er ikke involvert og landet har et enormt mobiliseringspotensiale (35 millioner) som ikke er brukt. De har innkalt en halv million av reservestyrkene som brukes som avløsere for de styrkene som er i krigen. Bare det forteller sitt.

I motsetning til USA styrker nå Russland seg på alle måter. Norge som er et naboland må begynne å forholde seg til dette.

Dessuten har de satset på frivillige, sikkert av politiske grunner. En krigsplikt blir lett politisk upopulært. En halv million har meldt seg til nå. De er ennå ikke satt inn. Da jeg besøkte St. Petersburg og Moskva i sommer merket jeg ingenting til krigen. Det er bare helt i vest at krigen kan merkes, i Donbas hvor de hardeste kampene pågår. Og nå vokser den russiske økonomien. Sanksjonene er overvunnet og rammer nå oss som iverksatte dem.

Men vi skal merke oss den nye holdningen fra russisk side som også uttrykkes i disse uttalelsene. De vitner om en ny selvbevissthet som skyldes at russiske myndigheter nå forstår hvilken militær, politisk og økonomisk styrke landet nå har. I kombinasjon med at de har gitt opp ethvert håp om samarbeid vestover skaper dette en ny holdning hos dem.

Russland er sannsynligvis i dag verdens sterkeste militærmakt både i kraft av våpensystemer, krigserfaring og industriell styrke (3,5% beregnet vekst i BNP for neste år.)

Politikere i vest må etterhvert begynne å forholde seg til dette. Russland står ikke lenger med lua i hånden og ber om samarbeid – de stiller betingelser for det og er i en posisjon hvor de kan dette. Velkommen til den nye virkeligheten!

Knut Lindtner
Redaktør

Kievs kampplaner «endte i fullstendig fiasko»


Det er umulig å beseire Russland, sa utsendingen til FN til Sikkerhetsrådet


Ukrainas ambisiøse plan for å beseire Russland har endt i en «fullstendig fiasko», sa FNs utsending, Vassily Nebenzia, til Sikkerhetsrådet fredag.

Vassily Nebenzia

Et hastemøte i FNs hovedkvarter i New York ble bedt om av Kiev etter at Russland gjennomførte store luftangrep og droneangrep i nabolandet. I sin tale sa Nebenzia ikke fingrene imellom og fortalte Kiev og dets støttespillere at ingen vestlig bistand kan hjelpe Ukraina.

«Ukraina har ikke og vil ikke ha ressurser til å oppnå et gjennombrudd eller bevare den nåværende situasjonen på kontaktlinjen [mellom hærene],» sa Nebenzia.

«De militære planene til regimet i Kiev har endt i en fullstendig fiasko – det er derfor du bør forutse dårlige nyheter i nærmeste fremtid for deg selv og dine ukrainske fullmektiger.»

Den russiske utsendingen uttalte at ytterligere vestlig bistand «bare ville forlenge lidelsen» til den ukrainske regjeringen. «En militær seier over Russland er et fullstendig uoppnåelig mål,» sa han.
Ukraina kastet bort muligheten til å inngå en fredsavtale med Russland under forhandlinger i mars og april 2022, sa Nebenzia.

«Tiden begynner å renne ut for regimet i Kiev. Dens fremtid er faktisk under alvorlig trussel,» advarte den russiske diplomaten. «Samtidig er fredelige ukrainere, det ukrainske språket og ukrainsk kultur ikke truet, uansett hvor hardt Vesten prøver å bevise det motsatte.»

Nebenzia kom med kommentarene måneder etter at Ukrainas mye forhåndsoppbåste sommermotoffensiv ikke klarte å oppnå vesentlig fremgang. Troppene ble sterkt skadet og mistet mange av sine verdifulle vestlige stridsvogner og annet utstyr.

I et intervju i november med The Economist beskrev Valery Zaluzhny, Ukrainas øverste general, situasjonen på slagmarken som fastlåst. President Vladimir Zelensky har imidlertid offentlig bestridt vurderingen hans.

Ukrainske tjenestemenn klager ofte over deres vestlige støttespilleres evne og er fast bestemt på å fortsette å forsyne Kiev med våpen. Utenriksminister Dmitry Kuleba beklaget «den fryktelige tilstanden til forsvarsindustrien» i EU, etter at blokken ikke klarte å nå sitt årlige mål for å levere ammunisjon til Ukraina.

https://www.rt.com/russia/589919-ukraine-offensive-complete-fiasco/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Ikke å undres over at Vesten skjelver i buksene. Ikke over hvem som vinner krigen i seg selv. Anglo-Amerika har jo som kjent hatt for vane å tape mange kriger etter andre verdenskrig. Men på gjerdene rundt sitter store nasjoner og venter på det endelige utfallet. Taper Ukraina og Vesten nå kan det se stygt ut for vestlige finanser. Da kan hele vårt monetære system falle og dollaren synker som en sten. Dette vil være startsignalet for BRICS-systemet:

  Store norske leksikon:

  «BRICS er en forkortelse for landene Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika og navnet på et samarbeidsforum for de fem landene. Disse landene har 42 prosent av verdens befolkning og står for 27 prosent av verdens samlede bruttonasjonalprodukt (BNP) og 18 prosent av verdenshandelen (Data fra BRICS, 2023). Samarbeidsforumet har ikke et fast sekretariat. Formannskapet går på årlig rotasjon mellom de fem medlemslandene. Samarbeidet omfatter tre pilarer: politiske og sikkerhetspolitiske spørsmål, finansielle og økonomiske spørsmål og kultur og folk-til-folk samarbeid.»

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  31 desember 2023 9:16

  Vesten har for vane å ta med seg andre lands statskassar når dei dreg. I Ukraina er det lite å henta nett no. Difor pønskar dei på korleis dei på «lovleg» og regelbasert vis kan stela 3 000 milliardar kroner frå russarar sine kontoar i Vesten.

  Oljefondet lever farleg. Kanskje USA/EU pønskar på noko «lovleg» der òg?

  Takk for innleiinga, Lindtner! Norske styresmakter får ei stor oppgåve med omstilling til nye tider, men kjem neppe til å avvikla den amerikanske okkupasjonen frivillig.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  31 desember 2023 9:30

  Noreg sin allierte, Tsjekkia, skulkar FN-møte etter at tsjekkiske rakettar er sende mot sivile russarar i Belgorod. Les og døm sjølv:

  https://www.rt.com/russia/589956-czech-cowardice-un-security/

  Kor mange russarar er drepne av norsk ammunisjon? Plagar det norske styresmakter?

  Svar
 • VG er som talsmann for den vestlige globale eliten og militærindustrien i full gang med å mobilisere til full frykt for at Vesten skal tape denne krigen også. Og med det Anglo-Amerikas posisjon som ledende verdensener.

  «– En russisk seier vil føre til en «ny internasjonal orden», diktert av Russland og Kina».

  «– De vil undergrave den internasjonale regelbaserte ordenen og det vestlige demokratiet. Denne ordenen vil bli støttet av ekstreme høyrepopulister i Europa og USA som er klare til å samarbeide med Kreml, fortsetter forfatteren til VG.»

  VG viser til «Tankesmien ISW (Institute for the Study of War)», som er en direkte utvekst av USA’s militærindustrielle kompleks.

  «Russlands utenrikspolitikk er drevet av et imperialistisk verdensbilde, med Russland i sentrum som stormakt som har «rett» til å dominere i sin innflytelsessfære.» (Ja hvor forferdelig er det ikke at noen har slike rettigheter. Ja, utenom Vesten da naturligvis… :=))

  Og så selveste go’biten som skal vinne folkenes støtte:

  «– Å sikre at Ukraina ikke taper krigen, er en billig investering sammenlignet med den risiko og de kostnader som manglende støtte skulle lede til, mener han.»

  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/MoVpxK/dette-skjer-om-russland-vinner-trusselen-oeker-drastisk?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos1&utm_medium=dre-6590f68dead4ef27b1661394

  Svar
 • Ja, Vox:
  Fra samme artikkel:

  ‘– En russisk seier vil føre til en «ny internasjonal orden», diktert av Russland og Kina, …
  De vil undergrave den internasjonale regelbaserte ordenen og det vestlige demokratiet. Denne ordenen vil bli støttet av ekstreme høyrepopulister i Europa og USA som er klare til å samarbeide med Kreml, fortsetter forfatteren til VG.’

  Det er selvfølgelig ikke et militært sterkt Russland som er skremmende for ‘vesten’.
  Men et sterkt industrielt og energimessig Russland, og Kina. – Som ikke vil la seg styre av bakmennene som vil ha En verden, En leder, og En valuta ( Og totalkontroll.)

  ‘ ekstreme høyrepopulister i Europa ‘ ;-) :

  ‘ EU er en organisasjon der medlemslandene på noen områder har gitt fra seg sin suverenitet. Det betyr at EU kan lage lover og at denne lovgivingen har fortrinn over nasjonal lovgiving.
  Dette er Le Pen sterkt imot, og ønsker å gjennomføre en folkeavstemning over å sette nasjonal lov over EU. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q886d/le-pen-seier-kan-ryste-europa-konsekvensene-kan-ikke-overdrives

  Ellers:
  Bør vi frykte diktaturet fra Russland /Kina, som det også skremmes med? :

  ‘Dette vil gi Etterretningstjenesten lov til masseinnhenting og lagring av all datakommunikasjon som krysser Norges grenser.
  Mye av det som blir fanget opp vil også være kommunikasjon mellom norske statsborgere.’
  nrk.no/norge/e-tjenesten-far-teste-omstridt-overvakningssystem_-_-en-skinnprosess-1.16095174

  Snowden- avsløringen,
  er dette glemt?:

  ‘Dokumentene viste også at USA i samarbeid med Storbritannia lagret privat informasjon om flere milliarder mennesker uten at det var noen grunn til mistanke.
  USA var i stand til å avlytte ledere i andre land, som den tyske statsministeren Angela Merkel. Rutinemessig ble opplysninger fra private selskaper, sykehus og universiteter samlet inn. Med britisk hjelp var USA også i stand til å avlytte all trafikk som gikk gjennom undersjøiske kommunikasjonskabler.
  Det britiske hovedkvarteret for signaletterretning, GCHQ (Government Communications Headquarters), hentet inn flere millioner bilder fra webkameraer som ble brukt til å chatte på Yahoo.’
  digi.no/artikler/ti-ar-siden-snowden-viste-at-alle-kan-overvakes/532262

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  31 desember 2023 13:15

  For VG og andre Nato-aviser er krig meir attraktivt enn samarbeid og forhandling.

  Dei er ute av stand til å fatta kostnader no og i framtida av krig mot Russland.

  Vestleg «støtte» til Kiev-styret har smadra landet og folket der, og har snart ruinert Vest-Europa. Ein halv million ukrainarar er drepne. Dette er «en billig investering», seier VG. Jaja, me har ulike målestokkar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  31 desember 2023 14:09

  Tidlegare Zelensky-rådgjevar, for tida i unåde, Aleksey Arestovich med friskt utspel. No meiner han Ukraina og Russland har gode grunnar for å saksøkja Vesten:

  https://www.rt.com/russia/589697-arestovich-ukraine-russia-kiev/

  Arestovich er ein litt ustabil type. Han finst ikkje lenger i avisa Kyiv Independent! Før februar 2022 var han høgt respektert i Vesten og varm tilhengjar av ukrainsk krig mot Russland.

  Svar
 • Norvald Aasen
  31 desember 2023 15:40

  Takk, Lindtner! Og godt nytt år.

  Svar
 • Northern Light.
  14 januar 2024 16:05

  Medvedev: Britiske styrker i Ukraina vil være en krigserklæring som risikerer at atomvåpen blir brukt.

  Av Tyler Durden.
  Som en reaksjon på Storbritannias ‘enestående’ militære hjelpepakken til Kiev-regimet, og med Storbritannias statsminister Rishi Sunak i den ukrainske hovedstaden, har Kreml utstedt en kraftig advarsel som sier at enhver utplassering av britiske tropper til Ukraina er en «krigserklæring».

  De alarmerende ordene kom fra den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev under Sunaks besøk i Kiev, for å presentere forsvarshjelpspakken på 3 milliarder dollar. Den nye sikkerhetsavtalen har opprørt Moskva.

  Selv om det ikke har vært noe i den offisielle sikkerhetsavtalen som indikerer utplassering av britiske tropper i det krigsherjede landet, har ting som utvidet deling av etterretnings-informasjon tydeligvis vært nok til å vekke Kremls mistanker, om en vestlig opptrapping med «militærstøvler på bakken».

  Avtalen «formaliserer en rekke former for støtte som Storbritannia har gitt og vil fortsette å gi for Ukrainas sikkerhet, inkludert deling av etterretning, cybersikkerhet, medisinsk og militær trening og forsvarsindustrielt samarbeid», kunngjorde Downing Street.

  Medvedev la ut kommentaren sin på sosiale medier. Viktigere er at han for tiden fungerer som nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, og han sa: «Hva betyr dette? Det betyr bare én ting – de risikerer at paragraf 19 aktiveres – det grunnleggende i Russlands politikk når det gjelder kjernefysisk avskrekking», skrev Medvedev på meldingsappen Telegram. «Dette bør de huske», sa Medvedev.

  I følge rapportene fra Reuters sa han at «noen ukrainske militærsjefer vurderte å ødelegge rakettoppskytnings-steder inne i Russland med vestlig leverte langdistansemissiler». Kommentaren etterfølger det russiske forsvarsdepartementets uttalelse, som hevder at britiske tropper allerede er på bakken i Ukraina, i hvert fall i en «rådgivende» rolle.

  Til syvende og sist er det bare president Putin som er den endelige beslutningstakeren for bruk av russiske atomvåpen, men Medvedevs advarsel var illevarslende nok, og fikk Vestens oppmerksomhet i en tid med flere krigskueplasser over hele kloden, hovedsakelig på grunn av følgende: Paragraf 19 i Russlands kjernefysiske doktrine fra 2020, som angir vilkårene for når en russisk president vil vurdere å bruke atomvåpen: Det stort sett som et svar på et angrep med atomvåpen eller andre masseødeleggelsesvåpen, eller på bruken av konvensjonelle våpen mot Russland «når selve statens eksistens er truet». Medvedev nevnte spesifikt punkt «g» i paragraf 19, som omhandler kjernefysisk respons på et konvensjonelt våpenangrep.

  Gjennom den nesten to år lange krigen har tidligere president Medvedev vært frittalende, og engasjert seg i kjernefysisk sabelrasling ved gjentatte anledninger, spesielt når det er en eskalering fra Ukraina eller dets vestlige støttespillere. Russland hadde tidligere utplassert taktiske atomvåpen inne i Hviterussland, noe Vesten har sett på som en betydelig eskalering.

  Fra ZeroHedge, publisert 13 januar 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding med video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: British Troops In Ukraine Would Be ‘Declaration Of War’ Risking Nuclear Response: Medvedev. 

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Visste de at vaksinene var farlige?

Utvalgt nøkkelpersonell i New Zeeland slapp å ta vaksinene.

Forrige innlegg

Kan covid-vaksinen være kreftfremkallende?

Sveitsiske helseforsikringsselskapers tall viser 73 % økning av kreftbehandlinger siden 2020

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.