POSTED IN Imperialismen, Norsk politikk

Russland er og blir hovedfienden.

«Blir også «venstresiden»i Norge et Nato-redskap?

0
Print Friendly, PDF & Email

Kurderne og «Venstresida»

Av  Jan Hårstad

Helt inntil det siste har jeg trodd at det var slik at Rødts Kurderpolitikk målbært ved veteran Erling Folkvord var et slags politisk feilskjær som det lot seg gjøre å korrigere ved politisk kritikk.

Nå vil jeg heller kritisere meg selv for feilvurdering for jeg tror ikke det var noe feilskjær. Hvis du leser Klassekampen av i dag er den stinn av Nato-propaganda om Hvite-Russland og Russland som nå igjen har blitt det gamle spøkelset Sovjetunionen. Når avisa i 2020 skrev masse artikler som bekymret seg for om USA/Nato ville komme Norge til unnsetning når Russland angrep oss, var heller ikke det noe feilskjær. Det denne venstresida jobber med er å være den progressive armen av VestImperialismen, Natos venstreside, for å si det slik og det er faktisk identisk med Kurdisk strategisk tenkning. Den norske venstresida og Kurderne har helt lik tenkning.

Å skremme med Russland (Sovjetunionen) er en gjennomprøvet teknikk som alltid har virket. Det beste eksemplet er de norske frontkjemperne.

Kurderne mente jo at nøkkelen til deres frigjøring besto i en allianse med USA og Nato. Og Nato skulle bygge om Peshmergageriljas til en pro-Nato Hær på 30 000 mann. De kurdiske webbene var helt i styr over hvor mange prominente amerikanere og europeere som besøkte Erbil med penger og våpen. I vilden sky. Nato redder oss – som også Klassekampen drømte om for Norges del.

Så starter den gjennomfascistiske Staten Tyrkia en utryddelseskrig mot Kurderne og naturligvis gjør ikke Nato det døyt for å stoppe Tyrkia. Panikken har spredt seg i den kurdiske leiren og en finner daglig de mest bisarre utspill fra kurderpolitikerne. Det er nesten ikke til å tro hva de håper på og sier.

Nå sender da Kurdisk nasjonale kongress kvinner et åpent brev til Jens Stoltenberg og ber han stoppe Tyrkia. «Det er helt åpenbart at Erdogan fikk tillatelse fra Nato og USA til å angripe Kurderne nok engang.» «Tyrkia skryter åpent om at de støtter en mengde Jihadist-grupper i denne krigen.»

En annen kvinneleder,Elham Ahmed, jamrer: «Vi håper at USA ikke planlegger å trekke seg tilbake i tida framover»  Om krigingen mot pro-syriske militser som gjerne vil tilbakeerobre oljekildene som USA og Kurderne plyndrer heter det: «De pro-syriske styrkene skulle forlate Qamishio fullstendig, fordi de alltid skaper problemer.» Har du hørt?

Årsaken til at Nato og USA handler som de gjør er svært enkel. Den aller viktigste Nato-basen de har ligger i Tyrkia, i Incirlik og den huser hele 50 B 61 taktiske Nuclear weapon. Fra denne basen kan en faktisk føre Nato-krig mot Russland og mot Iran. Og begge disse krigene har vært under planlegging gjennom flere år.

Are Muslim Uighurs fleeing China to join the Islamic State? | McClatchy  Washington Bureau
Kinesiske Uighuer i Idlib i Syria. Hva har de der å gjøre?

Erdogans drøm er StorTurkestan som retter sine ambisjoner helt inn i kinesiske Zianjang hvor de muslimske Uighurerne føler relasjoner til turkestan-tenkningen. Aserbadsjan er også en stat som Erdogan har fått fotfeste i og som muliggjør en effektiv krig mot Iran. Om Nato og Tyrkia skulle bli enige om det.

For Nato-USA blir nedslaktingen av kurderne i dette geopolitiske perspektivet som en fis på ei flaske. Det er irrelevant og kurderledernes ydmyke bønner til Stoltenberg og Nato virker rett og slett barnaktig.

Men i denne barnaktigheten -troen på at Nato/USA skal redde Norge og Kurdistan når Russland/Tyrkia angriper oss – er de forbausende like med «venstresida» vi har. Folkvord-tenkning er alt annet enn et feilskjær. Det er sånn i Norge nå.

 (fra hawarnews.com/en)

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bestemmes vaksinevalget i EU av andre enn helse-hensyn?

Kanskje av helsekommisærens lommebok?

Forrige innlegg

Dagens Ukraina:

Nesten ingen norske medier skriver om hyldingen av krigsforbrytere i det landet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.