POSTED IN Krig-fred, Kupp/Fargerevolusjoner

Russland er hovedfienden:

Her er planen for å knekke dem.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

RAND Corps stridsplan mot Russland er offentlig

Vesten fører en hybridkrig mot Russland, og den følger en stridsplan som ble lagt fram i USAs militære «tenketank» RAND Corporation i rapporten Extending Russia – Competing from Advantageous Ground som ble publisert i 2019. Hele rapporten kan lastes ned her. RAND legger ikke akkurat fingene i mellom.

________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
________________________________________________________

Kapittel fire sier det i klartekst allerede i overskriftene. Se bare her:

Geopolitical Measures
1: Provide Lethal Aid to Ukraine
2: Increase Support to the Syrian Rebels
3: Promote Regime Change in Belarus
4: Exploit Tensions in the South Caucasus
5: Reduce Russian Influence in Central Asia
6: Challenge Russian Presence in Moldova

Dette ble altså skrevet i 2019 og som leserne vet lenge før både «opprøret» i Hviterussland og krigen mellom Aserbajdsjan og Armenia. Så planene fantes allerede da. La oss gjennomgå noen av punktene:

Tiltak 1: Gi dødelig hjelp til Ukraina.

Det vil ikke være fred her. Den enkleste veien til fred er at Ukraina bare slutter å bombe utbryterrepublikkene Lugansk og Donetsk. Men for USA eksisterer de ikke, og man kan ikke slutte fred med folk som ikke eksisterer. Men du kan fortsette å drepe dem.

Tiltak 2: Øk støtten til de syriske opprørerne

Det pågår akkurat nå. Det bygges enda en amerikansk base i Syria. Og til tross for Trumps uttrykte ønske om å komme seg ut, er hans andre tweet «We keep the oil» sannheten, og oljen som blir piratprodusert under amerikansk vakthold går til Syrias fiender.

Tiltak 3: Fremme regimeskifte i Hviterussland.

Vestens kjæledegge er Svetlana Tikhanovskaya. Nylig holdt utenriksministrene i Canada, Estland, Latvia og Litauen et møte der de forsikret om sin støtte til Tikhanovskaya og opposisjonen. Hun talte allerede til FNs sikkerhetsråd i august, på invitasjon fra Estland.

Tiltak 4: Utnytt spenninger i Sør-Kaukasus

RAND Corp skriver:

USA kunne strekke Russland i Kaukasus på to måter. For det første kunne USA presse på for et nærmere forhold til NATO med Georgia og Aserbajdsjan, noe som sannsynligvis vil føre til at Russland styrker sin militære tilstedeværelse i Sør-Ossetia, Abkhazia, Armenia og Sør-Russland. Alternativt kan USA prøve å få Armenia til å bryte med Russland. Selv om de er en mangeårig russisk partner, har Armenia også utviklet bånd med Vesten: Det avgir soldater til NATO-ledede operasjoner i Afghanistan og er medlem av NATOs Partnerskap for fred, og det ble også nylig enige om å styrke sine politiske bånd med EU USA kan prøve å oppmuntre Armenia til å bevege seg fullt ut inn i NATOs sfære.

Den brutale krigen mellom Aserbajdsjan og Armenia bidrar i høyeste grad til å skape problemer for Russland på sørflanken.

Hindre petroleumseksport og stoppe Nord Stream 2

Kapittel tre i RANDs dokument er heller ikke vanskelig å tyde:

Measure 1: Hinder Petroleum Exports
Measure 2: Reduce Natural Gas Exports and Hinder Pipeline Expansions

Dette pågår nå, og det er, som vi ser hos RAND, en del av hybridkrigen mot Russland. Presset på EU og Tyskland for å blokkere Nordstream II er velkjent for våre lesere og trenger ingen ytterligere forklaring. Den nylige Navalnyj-farsen er bare enda et verktøy i verktøykassa.

RAND oppsummerer

Sluttkapittelet i RANDs rapport begynner slik:

Implikasjoner og anbefalinger for hæren

Til slutt bør oppgaven med å «strekke» Russland ikke først og fremst falle inn under den amerikanske hæren eller til og med de amerikanske væpnede styrkene. Faktisk faller de mest lovende måtene å strekke Russland på – med størst nytte, lavest risiko og størst sannsynlighet for suksess – sannsynligvis innen det økonomiske og informasjonsmessige området i det militære området.

I klartekst betyr det at sanksjonene, mediepropagandaen, utenriksminister Søreides uttalelser osv. er en del av denne hybridkrigen, og at RAND ser på disse metodene som de mest fordelaktige akkurat nå. Man behøver ikke ta våre ord for dette – les rapporten, alt står der, og mere til.

Forsidebilde: Nikolay Vorobyev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Vestens kjæledegge er Svetlana Tikhanovskaya. »

  Tidligere var Aung San Suu Kyi i Myanmar kjæledeggen til venstresiden. Til de skjønte at hun var nasjonalist ( glad i landet sitt) og ikke globalist.
  Slik vil vel også Svetlana Tikhanovskaya miste sin heltestatus i norsk venstreside etterhvert.
  En venstreside som ( via kommunismen, «arbeidere i ALLE land foren dere», ikke i eget land) har avslørt seg som globalister.
  – Og pengetenkere, – tross avstand til «kapitalister».
  Slik går no dagan.

  Svar
  • Siden det ikke går an å redigereneller slette innlegg på derimot.no:
   Jeg beklager innlegget , skrevet i frustrasjon over norsk venstreside.
   – Som ikke lengre er «radikal» dvs. «går til roten» etter sannhet.
   Kun frustrasjon, og ikke svar på den viktige artikkelen. Beklager.

   Svar
 • Hviterussland har ca 60 % russisktalende befolkning og følgelig sliter vest sympatiserende nasjonalister med å få makten der. Men Norge har ingenting å frykte fra Russland sålenge vi ikke har en stor russisk befolkning. Imidlertid har vi fått en stor muslimsk befolkning. Oslamabad og 4 kommuner har over 20 % muslimsk befolkning og den øker raskt. All fornuft og logikk viser at Pakistan og andre muslimske land er vår fremtidige fiende.

  Svar
 • Ukraina hadde 17,3 % etniske russere og det var nok til at to regioner i sydvest skyt seg løs. Ser at medlemmer rømmer fra Krf med partiavisa Ikke Vårt Land. Og det er også karakteristisk for politikken som er ført » Ikke Vårt Land «.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA:

Enda en undersøkelse bekrefter at Covid19 ikke er spesielt farlig.

Forrige innlegg

Militære ledere i USA:

Vi er klare for konflikt med Kina!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.