POSTED IN Norge

Russland advarer Tyrkia:

Stans overføringen av jihadister til Kaukasus!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Krigen i enklaven Nagorno Karabakh er vanskelig for Russland som gjerne vil ha et normalt forhold til begge de krigende partene. Imidlertid er toleransen for jihadister i Kaukasus meget lav.

Når Tyrkia overfører jihadister til dette området er det som en rød klut for den russiske ledelsen. Etter Tsjetsjenia-krigene er toleransen for å få disse folkene inn i områdene sine meget lav. Det er all grunn til å regne med at hvis ikke Tyrkia stopper denne overføringen av jihadister til krigen mellom Armenia og Aserbajdsjan vil Russland reager militært.

Resultatet av et jihadistisk bombeangrep i Dagestan for 20 år siden.

President Erdogan har dessuten en fortid som støttespiller for disse folkene og deres virksomheter på russisk område som gjør at den politiske ledelsen i Russland ikke stoler på han og hensiktene hans.

Det er uklart hvor godt våpenhvilen holder. Det kommer motstridende meldinger fra krigen. De angripende Aserbaidsjanske styrkene skal ha hatt en viss fremgang, men den skal være stoppet.

Irans posisjon er også vanskelig. De ønsker som Russland og ha et rimelig forhold til begge statene, men har svært lav toleranse for mulige USA/Natobaser på sin Nordgrense. Hvis noen av partene begynner å forhandle med USA vil det kunne kommer sterke iranske reaksjoner.

Erdogan spiller et farlig spill og mislykkes han her vil det kunne koste han sitt politiske liv. Ikke minst fordi det nå, ifølge meldinger, går dårlig for hans jihadistiske Al-Qaida-venner i den delen av Idlib-provinsen i Syria de kontrollerer.

Knut Lindtner

Russland ringer Erdogan for en forklaring

Forsvarsministeren i Den russiske føderasjonen, general Sergei Choigu (se bildet), ringte til Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan 13. oktober 2020.

Etter å ha minnet den tyrkiske presidenten om oppsigelsen av Tyrkias støtte til det islamske emiratet (IS) gitt av Russlands president Vladimir Putin, i november 2015, under G20-toppmøtet i Antalya og på sidelinjen under Paris-konferansen om miljøet, påpekte den russiske forsvarsministeren at Tyrkia nå må svare på nye beskyldninger om overføringen, organisert av de tyrkiske hemmelige tjenestene, av syriske og irakiske jihadister til Libya og Aserbajdsjan. 

Russland, som allerede så med mistenksomhet på konflikten i Øvre Karabakh, ser nå på ankomsten av jihadister til sitt innflytelsesområde med sinne. 

Lenge før han ble statsminister og deretter president i Tyrkia, da han ledet Milli Gorus, en høyreekstrem tyrkisk milits, sørget Recep Tayyip Erdogan for en bakre base for jihadistene til det islamske emiratet etablert i Tsjetsjenia, en av de 22 republikker som utgjør Den russiske føderasjonen. 

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Jihadister i Dagestan

https://www.voltairenet.org/article211187.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Man får heller ikke glemme Israels støtte med militært utstyr og rådgivere til Aserbajdsjans krig mot Armenia, en støtte som har vært temmelig intens og i hvert fall delvis vært motivert av olje siden 1992. Israels allianse med Saudi Arabia og interessefellesskapet med Pakistan og Tyrkia i denne konflikten minner om at sioniststaten lett kommer til å alliere seg mot Europa straks det anses lønnsomt. Hva Europa har bidratt til Israels statsdannelse betyr like lite som det gjør for parasitten som dreper verten straks parasitten tjener på det. Sioniststaten kjenner ingen lojalitet til annet enn sioniststatens neste interesse.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Bøhler utløser strid i Oslo Ap:

Lokallagsleder: En katastrofe for Ap

Previous Post

Nå starter strupingen av meninger.

Facebook innskrenker ytringsfriheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.