POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Russland advarer:

Får Ukraina flybaser i Nato-land trekkes Nato inn i krigen.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er så selvsagt at en egentlig ikke skulle trenge å advare om det, men mange Nato- og EU-politikere skjønner selv ikke det som er selvsagt for vanlige mennesker. De skjønner heller ikke at de faktisk er part av krigen når de gir våpen og opplæring til ukrainske soldater. At Russland velger å overse dette er naturligvis fordi de ikke ønsker å utvide den.

Men noen må ha det inn med teskje. Det er en flytende grense når en sjøl blir en direkte krigsdeltager. Hvordan tror en USA ville reagert hvis Russland forsynte Mexico med soldat-trening og avansert våpenutstyr i en tenkt konflikt mellom de to landene? For å skjønne motparten trenger en bare å tenke seg i vedkommendes situasjon.

Kan russiske ledere tenke? Hva mener og tenker de? Våre medier informerer ikke om det.

Når våre ledere ikke har den evnen er de faktisk en fare for omgivelsene sine og for landet vårt. Det er lenge siden vi har hatt slike ledere. Kåre Willoch er den siste jeg kommer på, men det er mere en 30 år siden han var statsminister.

Vi har nå ledere som bare følger instruks fra sjefene i USA, med unntak av noen få, feks. Ungarns Urban. På 1980-tallet ble USAs president, Ronald Reagan, spurt om han kunne tenke seg en atomkrig i Europa. Han sa ja på spørsmålet fordi det forutsatte at USA slapp unna. Men intervjuet ble fort fjernet. Så dumme var ikke europeiske ledere den gang at de ikke skjønte hva det betød for vår verdensdel.

I dag er jeg ikke sikker på hva våre ledere tenker, selv i et slikt fundamentalt spørsmål hvor svaret er selvsagt.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland advarer om at hvis NATO-baser brukes av ukrainske kampfly, kan de bli mål.

Av Tyler Durden.

Nå som krigen mellom Russland og Ukraina snart har pågått i to år (i februar), kan amerikanerne trenge å bli advart om at konflikten fortsatt er en svært farlig situasjon, som når som helst kan eskalere til et WW3-scenario.

Zelenskys besøk til Washington denne uken var ingen suksess, han dro uten å sikre det Kiev håper på – at kongressen raskt ville vedta Bidens forespørsel om krigsfinansiering på 106 milliarder dollar, som også inkluderer forsvarsmidler til Israel. Selvfølgelig har Zelensky på dette tidspunktet klaget over at krisen i Gaza har fjernet verdens fokus fra behovet for å forsvare Ukraina fra Russlands angrep.

Selv om det ikke ga overskrifter i vestlig presse, startet Russland tidlig onsdag et betydelig ballistisk missilangrep mot den ukrainske hovedstaden, som myndighetene sa skadet minst 53 mennesker, inkludert seks barn, med alvorlige skader på en rekke bygninger.

Men mens Zelensky i Washington, på vei til det ovale kontoret og kongressen, ga Kreml en ny advarsel som sa at hvis Ukrainas militære får tilgang til NATOs flybaser for tokt med vestlig produserte kampfly, vil de svare fordi de da anser Ukrainas allierte som direkte deltakere i krigen.

Får Ukraina tilgang til en flybase i et Nato-land blir denne basen automatisk et krigsmål.

Den nye advarselen ble kunngjort av Konstantin Gavrilov, leder av den russiske delegasjonen under samtalene i Wien om militærsikkerhet: «Vi hører allerede kommentarer om at midt i den betydelige ødeleggelsen av Ukrainas infrastruktur for sivil og militær luftfart, kan F-16-flyene overlevert til Ukraina utføre sine oppdrag fra flybaser i Polen, Romania og Slovakia», sa han under OSSEs forummøte om samarbeid om sikkerhet. Ifølge diplomaten vil Moskva se på dette som disse landenes deltakelse i konflikten, og det vil tvinge Russland til å ty til «responstiltak».

Selv om visse østeuropeiske allierte lovet Ukraina F-16 for lenge siden, kan det fortsatt ta lang tid før ukrainske piloter er ferdig trent, nok til å bli sendt i kamp i det amerikanskproduserte jagerflyet.

Vestlige tjenestemenn har de siste månedene innrømmet at Russland har overtaket, og at Ukrainas sommeroffensiv mislyktes, men alle er nå i ferd med å få på plass sin ‘langvarig krig’-strategi. Kremls nye advarsel virker også som en del av denne langsiktige planleggingen fra Moskvas perspektiv.

Russland har lagt merke til at USA flytter sine F-16-er til steder som Romania, hvor det er fullt mulig at de til slutt kan brukes av ukrainske piloter. Dette er hva Russland frykter, og de har nå advart Washington om dette.

Fra ZeroHedge, publisert 15 desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker, videoer og X-melding i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Russia Warns If NATO Bases Used For Ukrainian Jets They Could Be Targeted.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  19 desember 2023 8:11

  Stortinget snorkar vidare. Trur dei framleis at Noreg og Nato ikkje er i krig mot Russland?

  Lars Birkelund viser i Krigsdagbok nr. 88 i dag mellom anna kva planar «vener» av Ukraina har for sundleming av Russland, i tråd med USA sine oppskrifter på evig ufred. Birkelund er ein av dei viktigaste norske skrivarane i dag. Den viktigaste?

  Sist Zelensky var i USA bad han om ferske 100 milliardar dollar. Han fekk 1. Det vert dyrt for Noreg, som skal overta.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 desember 2023 8:14

  PS til artikkelen av T. Durden: Det er ikkje berre USA som sender F-16 til Romania. Det gjer Noreg òg.

  Svar
 • Zevlendky fikk penger av Norge , 3 mill? Og var skuffet, han hadde håpet på mye mer. Som tenkt dumper usa krigen i Ukraina rett i fanget på eu og usa’s lydelige slave – Norge

  Svar
 • «For å skjønne motparten trenger en bare å tenke seg i vedkommendes situasjon.
  Når våre ledere ikke har den evnen er de faktisk en fare for omgivelsene sine og for landet vårt.»

  Dette gjelder jo enten våre politikere bomber andre land med våre forsvarsvåpen; land som ikke har vært en trussel for andre nasjoner. – Etter ordre fra andre over-nasjonale makt-organisasjoner .

  Eller når våre politikere lar innbyggerne fryse og ligge våken om natta i økonomisk uro selv om realverdiene er de samme og vi har nok som tidligere.
  Slike ‘politiske partier’ eller ‘politikere’ trenger vi ikke. Som ikke har evne eller lyst til å sette seg inn i innbyggernes situasjon.
  Heller ikke slike systemer. Det det døde får forrang over det levende.

  Svar
 • Knut Lindtner: «Tenker ikke våre ledere?»

  Hva om de ØNSKER full krig? Siste sjanse for å bli kvitt dagens nasjonalorienterte Russland og bane veien for New World Order. Massedød om så det gjelder. Vinner Putin denne krigen er trolig også alternativet Vestens pekuniære falitt. Bare USA’s statsgjeld er nå over 33 trillioner dollar og man er på kort sikt helt avhengige av en ny start.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 desember 2023 9:52

  USA sitt uprovoserte åtak på Tyskland 26.9.2022 og resten av krigføringa mot Russland har vore ei vitaminsprøyte for Nasdaq-børsen, som er opp 40% siste 12 månader.

  Nord-amerikanske borgarar har sjølvsagt ikkje fått betre liv, men det er ei anna skål.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Houtiene truer nå skipsfarten i Rødehavet.

Norge sender offiserer i stedet for å kreve våpenhvile i Gaza.

Previous Post

Uten å informere Norges befolkning.

Vil Norge slutte seg til WHOs pandemikonvensjon?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.