POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Russiske tropper har tatt Mariopol ved Azovhavet.

Er mange av de gjenværende soldatene/offiserene som ikke vil overgi seg fra Nato-land?

0
Print Friendly, PDF & Email

Det kommer helt tiden inn meldinger om at Nato er tungt inne i krigen i Ukraina med offiserer, våpen og leiesoldater, bl.a. fra Midt-Østen. I Mariopol er restene av den styrken som holdt byen i ferd med å overgi seg, men blir, etter disse meldingene å dømme, nektet å gjøre dette.

Krigen er ikke lenger en liten lokal konflikt, men er i ferd med å utvikle seg til et nytt militært frontavsnitt i den 3. verdenskrig som har pågått lenge som hovedakslig en økonomisk krig og propagandakrig mellom Nato-omårdet m/allierte og Kina/Russland m/allierte.

Den 3. verdenskrig blir mer og mer militær i formen og dermed farligere for verden. At den er trappet opp til en neste total økonomisk krig overfor Russland er helt tydelig. Men den rammer først og fremst EU. Den truer faktisk unionen sitt økonomiske fundament.

I Ukraina utviker det seg til en større militær konfrontasjon gjennom våpenbidrag, penger, offiserer og leiesoldater fra Nato-land. I USA snakker en om at Nato må gå inn med militære styrker noe som vil føre til en livsfarlig eskalering av konflikten.

Men i Mariupol har de tapt.

Knut Lindtner
Redaktør

Militante leiesoldater i Azovstal (de ukrainske soldatenes hovedkvarter i Mariopol) ber Kiev om tillatelse til å overgi seg.

De fleste leiesoldatene som er omringet i Azovstal (stålfabrikken red.) er fra europeiske land.

Dette melder det russiske forsvarsdepartementet.

Azovstal Iron and Steel Works - Information, indicators, production - GMK  Center
Azovstal (stålfabrikken)

Tidligere denne uken overga 1160 ukrainske soldater seg, inkludert 176 offiserer, alle fra 36. marinebrigade i Mariopol.

Det russiske forsvarsdepartementet sier de var klare til å la alle ukrainske tropper trekke seg tilbake via humanitære korridorer, De lovet å spare ukrainske nasjonalister som gikk med på å legge ned våpnene.

De ukrainske soldatene avslo tilbudet.

Mariopol er en kystby som ligger i Donetsk, folkerepublikken som har erklært seg uavhengig av Ukraina (DPR).  Byen hadde en befolkning på 450 000, og kom under kontroll av ukrainske tropper i 2014-offensiven.

Den 7. mars i år meldte en senioransatt i DPRs militære at russiske og DPR-styrker hadde omringet byen, og ryddet den for ukrainske tropper – unntatt den ny-nazistiske Azov-tataljonen.

Russland innledet en militær operasjon i februar med det mål å få en slutt på krigsforbrytelser begått av ukrainske tropper mot sivile i den åtte år gamle offensiven de satte i gang mot Donbas.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Free Walking Tour Salzburg

https://sputniknews.com/20220416/updates-militants-mercenaries-at-azovstal-asking-kiev-to-allow-them-to-surrender—russian-mod-1094823116.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kritisk tenkning må stoppes.

Bare akseptering av den rådende virkelighetsoppfatningen er godt nok.

Forrige innlegg

Erkebiskopen i Jerusalem:

Kan krigsforbrytere (USA) ivareta menneskerettigheter?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.