POSTED IN Propaganda

Superrask vestlig propaganda:

Russisk UD kommenterer vestlige reaksjoner på Navalnyjs dødsfall.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av RT

RUSSLANDS UTENRIKSDEPARTEMENT KOMMENTERER VESTLIGE REAKSJONER PÅ NAVALNYJS DØD

Uttalelser som skyldte på Moskva, kom i løpet av minutter og så ut til å følge en mal.

USA og deres europeiske allierte ser ut til å ha brukt forberedte talepunkter til umiddelbart å gi Russland skylden for bortgangen til bloggeren Aleksej Navalnyj i det sibirske fengselet han sonet, opplyser det russiske utenriksdepartementet fredag.

Navalnyj (47) kollapset under sin daglige spasertur i fengselet og ble senere erklært død. Dødsårsaken er fortsatt under etterforskning.

Vestlige reaksjoner «demonstrerte nok en gang deres hykleri, kynisme og mangel på prinsipper» heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Moskva.

Russlands føderale fengselstjeneste for Yamalo-Nenets autonome region kunngjorde Navalnyjs død klokka 14:19 Moskva-tid, og «en strøm av blåkopibeskyldninger begynte å strømme inn bokstavelig talt 15 minutter senere.»

Den første meldingen kom fra Sveriges utenriksminister Tobias Billström – «avskyelig forbrytelse» og deretter fulgte Norges utenriksminister Bart Eide – «tung ansvarsbyrde» klokken 14.35, mens Latvias president Edgars Rinkevics smalt til med «brutalt myrdet» seks minutter senere.

Den tsjekkiske utenriksministeren Jan Lipavskij fulgte etter og anklaget Russland for å være «en grusom stat som dreper folk som drømmer om en vakker, bedre fremtid». Et minutt senere hevdet Frankrikes Stéphane Sejourne at Navalnyj hadde «kjempet mot undertrykkelsessystemet».

EU uttalte at de «holder det russiske regimet alene ansvarlig for dette tragiske dødsfallet» sa presidenten i Det europeiske råd, Charles Michel, klokken 15.02. Åtte minutter senere hevdet Ukrainas president Vladimir Zelenskyj at Navalnyj «åpenbart ble drept av [Russlands president Vladimir] Putin».

Oppramsingen ble videreført klokken 15:20 av den nederlandske statsministeren Rutte – «uforlignelig grusomhet». Moldovas president Maia Sandu – «åpenbar undertrykkelse»– ti minutter senere, og den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock fem minutter senere etter dette, der hun erklærte at Navalnyj «måtte dø» fordi han var «et symbol på et fritt og demokratisk Russland».

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen fulgte deretter opp, og hun ble etterfulgt av Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, USAs utenriksminister Antony Blinken, og til slutt Frankrikes president Emmanuel Macron, klokken 17.28.

Innen et tidsrom på kun to timer var vestlige politikere og medier i stand til å «få resultatene av en rettsmedisinsk undersøkelse som ennå ikke var utført, gjennomføre en etterforskning, skylde på Moskva og avsi en dom» bemerket det russiske utenriksdepartementet, og antydet at reaksjonene må ha blitt forberedt på forhånd og i henhold til en «skyld på Russland uansett hva»-mal.

«Vi kunne være i stand til å tro på denne utrolige, mirakuløse hastigheten på reaksjoner, dersom hele verden ikke hadde sett den hjelpeløse ‘etterforskningen’ av terrorangrep på Nord Stream-gassrørledningen,og som strakte seg ut over mange måneder og viste seg å være resultatløs» la departementet syrlig til.

Originalartikkel: Russian Foreign Ministry comments on Western reactions to Navalny’s death

Oversatt av Terje Sørensen

Forsidefoto: Det russiske UD i Moskva

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • «Brysomme» personer har i all tid blitt myrdet. Hvis vi starter med Jesus som ble «tatt ut» fordi makthaverne mente han fikk for mange følgere. Så blir listen lang. Advokat Synnøve Taftø ble «tatt ut i det stille og erklært sinnsyk» ,fordi hun pekte på det ulovlige Gro og løpegutt Jonas holdt på med i forhold til EU. Kennedy ble «tatt ut» for åpen scene. Han ville knuse CIA. Lira ble «tatt ut» fordi han belyste krigen i Ukraina. Jeg slår av mobilen min med fulladet batteri før jeg sovner. Når jeg slår den på om morgenen er batteriet på 50%? Hvem har benyttet seg av den i løpet av natten? Jeg bare undres.

  Svar
  • Nå som du har hørt den falske forargelsen fra Vesten, la oss se på informasjonen de holdt tilbake fra deg.

   Navalnyj er en terrorist. Han ble tatt for å planlegge en fargerevolusjon for å overta Russland med MI6.

   Han er ikke «politisk opposisjon». Han er et utenlandsk etterretningsmiddel. En spion.

   Nedenfor kan du se Navalnyj diskutere planlegging av «masseprotester, sivile initiativer, propaganda, etablering av kontakter med eliter» med den britiske MI6-agenten, James William Thomas Ford, via finansiering fra navngitte rike milliardærer.

   Navalnyj var Vestens frontmann for å overta Russland innenfra. Den samme lekeboken de brukte til å overta Ukraina.

   Navalnyj var en Deep State-eiendom, og han ble behandlet som sådan. Som en fiendtlig utenlandsk aktør som ønsker å styrte en suveren nasjon, på vegne av Vesten. Forræderi og oppvigleri. Så spar meg for Vestens falske forargelse og perleklemmer, som om Putin urettferdig fengsler og myrder politiske motstandere, mens Trump-heksejakten går inn i sitt åttende år… og mens Julian Assange fortsatt tortureres i fengselet…

   Biden og MSM prøver allerede å utnytte denne situasjonen for å tvinge amerikanere til å sende mer penger til Ukraina. Hele greia er en bløff, akkurat som alt annet de gjør

   Svar
   • Det du presenterer her er som klippet rett ut av en pressemelding fra Kreml.

    Putin stempler alle kritikere som utenlandske agenter, en svært effektiv metode for å kvitte seg med brysomme stemmer.

    Påstanden om at Navalnyj skulle være en MI6 agent kom først i 2016 på Rossiya 1, Putins fremste propaganda kanal. Dokumentasjonen som ble langt frem er imidlertid så full av grammatiske feil, og faktafeil at den ser ut til å være oversatt fra russisk til engelsk med Google translate, og dette ble relativt raskt avvist som falske påstander fremsatt av Kreml.

    BBC hadde en sak som viser bilder av dokumentene Rossiya 1 viste på skjermen.
    Det er like patetisk dårlig arbeid som det meste av propagandaen fra Putins regime.
    https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/world-europe-36027752.amp

  • Svar
   • Det har vært mange og glem heller ikke journalist Michael Hastings som først la seg ut med US General McCrystal som derfor måtte avgå, men som lovet hevn og i egenskap av militær sjef for USAs spesialstyrker var i stand til å samle trådene til å få det gjennomført. Hastings mistet kontroll over sin nye Mercedes C250 som på egenhånd akselererte voldsomt, traff et tre, eksploderte, kastet motoren 70 meter ned gata og fortsatte å eksplodere slik at redningsteamet (som må ha stått klar!) ikke kunne nærme seg. Da de kunne det ble restene straks fjernet og den avdøde journalistens aske ble returnert familien som ikke hadde bedt om å få ham kremert eller var blitt informert. Alle rettslige papirer var blitt ordnet og godkjent og resten forble en ikke-sak. https://cldc.org/who-killed-michael-hastings/

   • Viktig å aldri glemme Haaland saken. Ufattelig graverende. De/altså den norske skyggeregjering gjorde det samme med Synnøve Taftø. Hun kom bare ikke ut.

 • Torfinn Slettebø
  18 februar 2024 14:38

  Ho som av alle krefter har støtta opp om USA-planen for å øydeleggja Russland:

  Erna Solberg om Navalnyjs død: – En trist dag for alle som har hatt håp om et bedre Russland (sitert i mange norske Nato-aviser)

  Svar
 • Hva er det som er kjent sålangt;

  1. Navalnyjs har slete med helsa si i lang tid.
  2. Navalnyjs hadde maks 2 % støtte i noen få store byer for lang tid tilbake.
  3. Navalnyjs fikk besøk av sin advokat 2 dager før dødsfallet.
  4. Navalnyjs kone ble invitert til Munchen sikkerhetskonferanse som nettopp ble avholdt.
  5. Koordinert Twitter eller X meldinger fra diverse topp politikere, men bare fra det sàkalte kollektive vest rett etter dødsfallet ble kjent.
  6. Cui buno?

  Svar
  • C:
   Navalnyjs var nok viktigere som død enn levende for de som finansierte ham.
   Litt som Espstein i USA.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 februar 2024 21:06

  Midt i alt dette fortener NRK skryt for Dagsrevyen i dag, med ein edrueleg, omfattande og opplysande reportasje om Julian Assange og britisk presse. Godt arbeid av Gry B. Almås!

  Svar
 • Stor overskrift i dag i Nrk. Putin gjorde det.:

  nrk.no/nyheter/kona-til-navalnyj_-putin-drap-mannen-min-1.16769482

  Erna Solberg drepte katten min!
  Jeg trenger ikke noe etterforskning for å påstå dette. Ikke media heller.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Senator James David Vance:

Russland produserer like mange artillerigranater på en dag som USA gjør på en måned.

Forrige innlegg

Hvem som er president i USA spiller ingen rolle.

Politikken blir uansett den samme.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.