POSTED IN Diverse, Virkelighetsforståelse

Russisk romfartsjef får kjeft fordi han uttrykker tvil om USAs månelanding.

Hvor er bevisene?

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har tidligere hatt et innlegg hvor vi har uttrykt tvil om USA virkelig har vært på månen. Det som er interessant er at det åpenbart også er vanskelig å uttrykke tvil om dette i Russland, slik innlegget under tyder på.

Grunnen til min tvil skyldes først og fremst det utrolige i prestasjonen fra 1969 som det ser vanskelig ut for USA å kunne kopiere i dag nesten 55 år seinere, til tross for et hav av forskjell i teknologi og ressurser siden den gang. Jo lenger tiden går før dette eksperimentet gjentaes, desto støre tvil vil det oppstå.

En slik maskin har i dag langt større datakraft enn de hadde i månelandingsfartøyet i 1969.

I innlegget under viser en toppsjef i den russiske romfartsorganisasjonen til den samme tvilen og de voldsomme reaksjonene han får når han gir uttrykk for denne tvilen. Det er tydelig at skepsis om fastslåtte sannheter skaper utrygghet hos mange. Det er et allment fenomen som enhver kan konstatere.

Hvorfor publiserer det russiske nyhetsorganet RT denne artikkelen i dag? Jeg tror at dette kan gjøres fordi samarbeidet med USA nå revner over alt også innen romfarten hvor det fortsatt driver en felles romstasjon. Jeg tror russiske myndigheter lenge må ha tvilt på USAs månelanding, men de har ikke kunne si det av politiske grunner av hensyn til samarbeidet med USA.

Når de nå slipper dette er det fordi det ikke er mer samarbeid å redde. Alle relasjoner mellom USA og Rssland brytes nå fra USAs side. Ja, har USA virkelig vært på månen eller var det verdens største bløff?

Knut Lindtner
Redaktør

«Ingen bevis» USA landet på månen – eks-russisk romsjef

Dmitry Rogozin sier at mens mange i Roscosmos forsvarte Washingtons versjon av hendelsene, kunne ingen produsere ugjendrivelige bevis.

Dmitry Rogozin

Den tidligere sjefen for Russlands romfartsorganisasjon Roscosmos, Dmitry Rogozin, har uttrykt tvil om at det amerikanske Apollo 11-oppdraget virkelig landet på månen i 1969, og sa at han ennå ikke har sett avgjørende bevis.

I et innlegg på sin Telegram-kanal søndag sa Rogozin at han begynte sin personlige søken etter sannheten for «omtrent ti år siden» da han fortsatt jobbet i den russiske regjeringen, og at han ble skeptisk til om amerikanerne faktisk hadde satt sine ben på månen da han sammenlignet hvor utmattede sovjetiske kosmonauter så ut da de kom tilbake fra flyene sine, og hvor tilsynelatende upåvirket Apollo 11-mannskapet derimot var.

Rogozin sa at han sendte forespørsler om bevis til Roscosmos på den tiden. Alt han mottok som svar var en bok med den sovjetiske kosmonauten Aleksey Leonovs beretning om hvordan han snakket med de amerikanske astronautene og hvordan de fortalte ham at de hadde vært på månen.

Den tidligere tjenestemannen skrev at han fortsatte med disse anstrengelsene da han ble utnevnt til sjef for Roscosmos i 2018. Ifølge Rogozin ble det imidlertid ikke presentert noen bevis for ham. I stedet kritiserte flere navngitte akademikere ham sint for å undergrave det «hellige samarbeidet med NASA,» hevdet han.

Den tidligere Roscosmos-sjefen sa også at han hadde «mottatt en sint telefonsamtale fra en topprangert tjenestemann» som angivelig anklaget ham for å komplisere internasjonale relasjoner.

Å stille spørsmål ved etablerte sannheter er provoserende for mange? Slike spørsmål rokker ved opplevelsen av en stabil og forutsigbar verden.

Rogozin avsluttet med å si at han fortsatt ikke kan tro at USA var i stand til å gjennomføre bragden, men er nå ikke i stand til det, til tross for den utrolige fremgangen innen teknologi siden slutten av 1960-tallet.

Det han hevder å ha funnet ut, var imidlertid at Washington har «folkene sitt i [det russiske] etablissementet».

Apollo 11 var det første bemannede oppdraget til månen, med Neil Armstrong og Buzz Aldrin som gikk ned i historien som de første menneskene som gikk på månens overflate.

Flyturen ble innledet av det ubemannede sovjetiske Luna 2-programmet, som åpnet sporet for måneutforskning.

I april i fjor lovet president Vladimir Putin å gjenoppta Russlands måneprogram.

Forsidebilde: Guillermo Ferla

https://www.rt.com/russia/575937-roscosmos-rogozin-us-moon-landing-proof/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  10 mai 2023 7:28

  Dersom USA har satt mennesker på månen, hvorfor er det da:

  1. Så vanskelig å legge frem beviser på dette.
  2. Så vanskelig å gjenta bragden med dagens teknologi?

  Svar
  • Men de første månefarerne med Apollo 11 ferden plantet jo sitt amerikanske flagg der ved landingen i juli 1969? Finner man flagget, er landingen bevist.

   Svar
   • Øystein Jørgensen
    10 mai 2023 12:02

    Kansje russerne også jukset litt og har noe å skjule.
    Russerne hadde stor suksess med romprogrammet sitt i begynnelsen.
    Nesten litt for stor suksess. Ingen feil. Alt var vellykket.
    Farlig aktivitet og flunke ny teknologi og alt fungerte uten katastrofer av noe slag.
    Sånt synes jeg ikke virker helt troverdig.

    Hvis de hadde uhell med sine oppskytinger i begynnelsen så har de og amerikanerne felles interesse i å ikke snakke for høyt om slike ting. Sammenlign med falsk flagg terror.
    Ingen vil snakke om sånt. For mange som har svin på skogen.

    for noen år siden, før sensuren ble innført, var det ganske lett å google seg fram til info som indikerer at månelandingene var en bløff.
    Nå er det blitt veldig vanskelig.
    Google er blitt nesten helt ødelagt av statspropaganda og sensur.
    Alt som finnes der kommer ut av munnen på noen som markedsfører statsmaktas meninger.
    Det sier jo litt.
    Hvis de virkelig har rent mel i posen, hvorfor er det så viktig for dem å sensurere vekk alt som er ubehagelig for dem?
    Alt statsmakta gjør for tiden oser av falskhet.
    Da er det vel sannsynlig at det også gjelder for de påståtte månelandingene også.

   • Freeeedooom
    10 mai 2023 14:14

    Mnnjaaa, sovjeterne hadde vel sin dose av uhell med raketter som eksploderte og liknende om jeg husker rett. Det var en av grunnene til at de lagde så gode raketter: standhaftighet gjennom prøving og feiling… og de feilet MYE. Men helt klart: Sovjetunionen i likhet med USA spredde nok propaganda til den nye gullmedaljen. Vi får nok aldri vite hele sannheten.

    Personlig tror jeg at USA trengte en PR-seier etter at USSR hadde første fartøy i verdensrommet, etterfulgt av første dyr og så første mann… derfor igangsatte de en av historiens største PR/bløff-kampanjer for lure verden til å tro at de satt mennesker på månen. For tenk over det: hvordan kan vi egentlig vite at det man så på TV faktisk var ekte? Hvordan kan vi vite at bildene som ble vist ikke er forfalsket?
    Svaret er vel: det kan vi ikke.
    Personlig har jeg ikke sett et eneste bevis som kan overbevise meg…. ennå.

    Ellers er jeg enig i det du skriver: det lyves i bauger og kanter nå, og Google er en tapt sak. Jeg går ALDRI inn der lenger, erstattet det med Brave-search, Yandex og liknende.

  • Robin Hood
   10 mai 2023 16:18

   Gode spørsmål Freeedooom. Min teori er at amerikanerne har vært på månen med reverse engineered UFO teknologi. Denne teknologien er strengt hemmelig og derfor kan de ikke vise frem til folket at de har den. De gamle ombygde V2 nazirakettene har jeg derimot ingen tro på at landet på måneden og deretter returnerte tilbake til jorden.

   Svar
 • Laurits Hallum
  10 mai 2023 12:48

  «Ja, har USA virkelig vært på månen eller var det verdens største bløff?»
  Virkelig, herr redaktør? Og hva kunne i så fall godkjennes som bevis, alt kan vel bare helt enkelt benektes og kalles en konspirasjon, eller som det helst kalles i disse kretser- fake news.

  Svar
  • Freeeedooom
   10 mai 2023 14:15

   Jeg vil her gi deg en hjemmelekse. Finn frem noen bevis som du synes er bra nok og fremlegg de her. Du kan selv velge.

   Svar
 • Det var kun takket være tyskere som Wernher von Braun, Arthur Rudolph, Kurt H. Debus og hundrevis av andre hentet over fra Tyskland under «Operation Paperclip» at romfartsprogrammet i USA ble mulig. Nesten nok i seg selv til å forklare hvorfor «bragden ikke har blitt gjentatt».

  Svar
 • Northern Light.
  10 mai 2023 19:30

  Hvis USA ikke var på månen, må den kalde krigen ha vært konstruert. Sovjetunionen hadde sitt eget måneprogram med ambisjoner om bemannede månelandinger, og klarte å lande rovere med tv-kamera, det ubemannede Lunokhod programmet. En bragd som forsvant i den enorme oppmerksomheten som Apollo 11 ferden fikk, eller var det kanskje Apollo 11 fortellingen vi ble fortalt?

  Russernes enorme antennesystemer kunne avlytte Armstrong og Aldrin radiokommunikasjon på månen, og mellom dem og Collins i returfartøyet i bane, om mellom Collins og Houston. Ble vi fortalt. At Sovjeterne gratulerte USA med månelandingen, og at Armstrong, Aldrin og Collins også besøkte Moskva og ble hyllet, skulle være beviset på at russerne godtok USAs månelanding. Ble vi fortalt.

  Noen av instrumentene som astronautene satte opp på Månen, var fem reflektorer som reflekterer laserstråler tilbake til Jorden, (Lunar Laser Ranging experiment) så avstanden til Månen kan bestemmes på millimeteren. Disse virker den dag i dag, og brukes av forskjellige forsknings-institutter over hele verden. Men de kan ha blitt sendt til Månen med et ubemannede fartøy, og innrettet mot Jorden med radiostyring. For det gjorde russerne, de utplasserte to reflektorer med sitt ubemannede Lunokhod program.

  Et annet eksperiment var seismisk, og skulle undersøke månens indre med seismiske bølger som utbredte seg i grunnen, og reflekterte tilbake til detektorene. Men de reflektere bølgene kom tilbake fra samme dybde ikke langt fra overflaten, og de trodde de var feil på instrumentene. Men samme eksperiment på Apollo 12 ferden ga samme resultat, ble vi fortalt. Kunne de ikke bare ha kopiert det samme forsøket på Jorden, og utgitt det som det skulle ha vært gjort på Månen, uten å legge til det uvanlige, at bølgene kom tilbake fra samme dybde i grunnen? Men det gjør det avgjort mer troverdig.

  Resultatene fra de passive seismiske eksperimentene har vært kontroversielle, og interessant nok hevdet to sovjetiske astronomer, og medlemmer av Sovjetunionens Vitenskapsakademi, at Månen er en hul kunstig satellitt ( the Vasin-Shcherbakov Theory) i en artikkel («Is the Moon the Creation of Alien Intelligence?) de utgav på 70-tallet, og resultatene fra de seismiske undersøkelsene, som gjorde at «månen ringte som en klokke», samsvarer med dette. Er det riktig, måtte NASA ha visst om det før den eventuelt iscenesatte måneferden, og forfalsket resultatene slik at de viste dette.

  En kan få tanker om at NASA leker med oss, og finansfolket i dypstaten med sin hybris kan ikke la være å hinte om at det er Ancient Astronaut teorien som egentlig er riktig, og ikke evolusjonsteorien vi blir fortalt, som skjuler at finansfolket egentlig er fra en rivaliserende sivilisasjon med mennesker i vår galakse, med ambisjoner om verdensherredømme over Jorden. Slike tanker kan en saktens få, når bare to tusendeler av verdens befolkning eier sentralbankene og BIS, børsene, Big Finance, Big Pharma, Big Oil, Big Food, Big Ag, Big Insurance, det militær-industrielle komplekset, og det meste av verdens gjeld på nå over 300 000 milliarder dollar.

  Saturn 5 raketten tok av fra Cape Canaveral, det ble bevitnet fra titusener av fremmøtte, og deres kameraer og filmkameraer til utallige tv-selskaper. Men gikk landings-retur- og service modulen, stor som en lastebil, bare i bane rundt Jorden, og ikke til Månen? Var opptakene i rommet bare fra ferden rundt Jorden, og opptakene fra Månen gjort i studio i Nevada eller Arizona?

  Det er mer og mer som tyder på at en kan sette spørsmålstegn ved Apollo-fortellingen, og når tidligere sjef for Russlands romfartsorganisasjon Roscosmos, Dmitry Rogozin, også stiller spørsmål, blir det enda en grunn til å ta innvendingene alvorlig. Han synes astronautene så merkelig upåvirket ut etter landingen, men det kan ikke sies om spesielt Armstrong og Aldrin etter en tid. Armstrong nektet å la seg intervjue i lang tid, og Aldrin oppførte seg også merkelig i lang tid etterpå. Ikke merkelig hvis måneferdene ikke fant sted, og når det gikk opp for dem hva de har vært med på, og hva som vil skje hvis det blir bevist en dag.

  Svar
  • Deler din forståelse 100%. Jeg vil i tillegg legge til at det er funnet masse uranium på overflaten. Utarmet uranium er nok perfekt byggemateriale både til tanks og til overflaten på en kunstig laget måne

   Svar
  • Northern Light.
   11 mai 2023 12:08

   Mange vil si at de 382 kiloene med månestein, sand og støv fra Apollo ferdene er bevis på at måneferdene fant sted og var bemannet. Månestein har forskjellig kjemisk sammensetning fra stein her på Jorden, og dermed skulle det ikke være tvil om saken. Men månestein har blitt funnet her, slynget hit fra asteroride-nedslag på Månen: «Mer enn 370 månemeteoritter har blitt samlet på jorden, som representerer mer enn 30 forskjellige meteorittfunn, med en totalmasse på over 190 kilo». Kilde: Wikipedia.

   Det har blitt funnet stein fra Mars her også, og Mars har en middelavstand på rundt 228 millioner km fra Jorden. «Av de rundt 60 000 meteorittene som har blitt oppdaget på jorden, har minst 175 blitt identifisert fra planeten Mars». Kilde: NASA gov. Siden Månen er bare 380 000 km unna, burde det være flere tonn med månestein her for hver kilo med stein fra Mars.

   Det er fullt mulig at NASA-geologer ha klart å samle sammen 382 kg månestein, og er 382 kg riktig? Har alt materialet blitt veiet sammen på en gang, og vi har vel bare fått sett en mindre mengde av steinen hver gang de har blitt vist frem offentlig?

   Fra PhysOrg com: «Det nederlandske nasjonale Rijksmuseum kom med en pinlig kunngjøring forrige uke at en av dets mest verdifulle eiendeler, en månestein, er falsk — bare et gammelt stykke forsteinet treverk som aldri har vært i nærheten av månen. Steinen ble gitt som en privat gave til tidligere statsminister Willem Drees Jr i 1969 av den amerikanske ambassadøren i Nederland, J. William Middendorf II, under et besøk av Apollo 11-astronautene, Armstrong, Collins og Aldrin, like etter den første måne landing».
   Kilde: PhysOrg, publisert 1september 2009. Artikkel: Moon Rock Turns Out to be Fake.

   Svar
 • NASA sine ‘bemanna måneferder’: 2 gangar i året, 3 år på rad. No problem? Det var biologisk og teknisk umogeleg og utenkeleg.

  Eg trur Kina har henta nokre kilo månesand med månedrone til det ubemanna romskipet. Fleire ubemanna ferder rundt månen er gjennomførte.
  Bløffen var mogeleg i fjernsynets barndom. Tv-bløffen var også mogeleg 11. september 2001 i NYCity. Fake News er tv-mediets spesialitet.
  Romstasjonen er 408 km ute, romferga var ute på ca 600 km maks, og lenger ute kan menneske vanskeleg overleve. (Månen er ca 380 000 km ute.)
  Planeten Tellus har eit tynt hardt skal, som eit eple, og det meste innafor er magma, kokande fjell. Global oppvarming? CO2 er like viktig og livgjevande for jordelivet som sola.

  Svar
  • For ordens skuld, planeten Tellus snurrar i voldsom fart rundt sin eigen skeive akse og brukar eit år på si ferd rundt sola. Små endringar av aksens vinkel kan medføre klimatiske endringar.

   Svar
 • Pravdamedia
  16 mai 2023 8:41

  Ha om det Ikke Har vært neon måneferd,da mange fra flat earth og geosentric earth,mener å ha sterrke beviser,for at det Ikke fines noe fysisk måne. Men derimot er en kunstig skapt base som det Ikke er mulig å lande på.men reflekterer den egentlige størrelsen og aktivitetet på Jorden.
  Hvis månelandingen er fake,have da med universet,er det avspeilinger av lys?hva er da virkelig ? Er både russerne,kina,USA og India,med på Dette skuespillet,med mr.global. Og romfarten? Det er en icomvinible truth,ubehagelig sannhet med started kriger og sult katastrofer,befolknings reduksjoner m.m

  Sjekk ut Rumble.com flat earth,Geosentric earth theory,hollow moon,Tartary,lost history. Mye interesant også på telegram web. Event.signal app
  The truth is out there

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er de i tet av norske partier for opprustning og krig?

Ingen vil bruke mer på krigsindustrien enn partiet Rødt

Forrige innlegg

Med andre briller:

Kortnyheter fra hele verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.