POSTED IN Endring av politikken, Globalisering

Russisk analytiker:

I 2024 vil verden merke tidsskillet fra gammel til ny verdensorden.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Fjodor Lukjanov: 2024 vil bli året da Vestens liberale elite vil miste kontrollen over verdensordenen.

Med valg verden over kommer vi til å få se flere forandringer. 

Minoritetenes stilling kan nå blitt en fare for Vesten.

Fjodor Lukjanov er sjefredaktør for Russia in Global Affairs. Han er også formann i Presidium of the Council on Foreign and Defense Policy. Og han er forskningsdirektør i Valdai International Discussion Club.

Dette året begynte med en voldsom militær konfrontasjon som har fått betydning globalt. Og året går ut med nok en krig. Og vi har ingen garanti for for at disse krigene ikke vil fortsette til neste nyttår.

Konfliktene, som så langt ser ut til handle om territorier, er i bunn og grunn eksistensielle (iallfall mener de involverte det). Men de ser ut til å bli ganske langvarige.

Det 20. århundret – med sine kriger, revolusjoner, kolonibesittelser og nasjoner som fikk sin frihet – ble en verden splittet opp på en bisarr og ulogisk måte. De militær-ideologiske konfrontasjonene i århundrets siste halvdel ble gradvis forvandlet til et globalt rammeverk.

Med hjelp burde alle kollisjoner i teorien vært løst. Men det ble de ikke. Tvert imot. Så snart grunnlaget begynte å vingle, tok de opp igjen konfliktene, i full vigør.

Den nåværende spredningen av konfliktene er et symptom på svekkelse av den moderne internasjonale maktstrukturen..Denne var blitt gjennomført i form av «en liberal verdensorden» (eller rettere sagt en «regel-basert orden»).

Grunnlaget var den tilliten en gruppe land hadde til sin ideologi om rettferdighet og sannhet, et syn de hadde fått med grunnlag i seirene de hadde oppnådd i den kalde krigen. Liberalt demokrati og markedsøkonomi beseiret Sovjet-regimet og deres planøkonomi. 

Men snart viste det seg at demokratiet som flertallsstyre, iallfall etter mindretallets mening, hadde utviklet seg til en liberal plan, der minoriteten fikk mer moral og politiske rettigheter enn majoriteten. For eksempel – i nesten alle G7-landene viser det seg at de styrende partiene/koalisjonene nå skårer svært lavt. Det vi si at regjeringene bare representerer interessene til en mindre og mindre del av befolkningen.

Alternative krefter som utfordrer de sittende regjeringene blir kalt «populister». Dette begrepet (som i utgangspunktet kommer fra ordet «populus» – «folket») – har nå blitt et skjellsord. Og folk flest blir instruert til å kjempe mot de som tenker slik. Ideen hos den nåværende eliten er at det er ikke nødvendig å endre på noe.

Nå har bildet snudd: Hva kan vi forvente når det gjelder konflikten Russland/Ukraina i 2024? Fra de etablertes side vil vel alle stemme for å kjempe for demokratiet. Aberet er at demokrati er seier over de kreftene som vil beholde den «korrekte» kontinuiteten. At de som ønsker å endre kursen blir erklært som fiender av demokratiet, selv om de har flertallet på sin side.

Verdens majoritet har mange ansikter

Begrepet «verdens majoritet» (dvs. land utenfor det vestlige samfunnet) som har kommet inn i Russlands politiske leksikon i år, passer inn i en avgrensning mellom det som skjer i det enkelte landet og det som skjer på globalt nivå. Det er Vesten som spiller den viktige rollen i den globale tankegang.

Det er ingen enkelt «populistisk» styrke som motarbeider dem. Men det er veldig mange («verdens majoritet») som tror at mindretallet (Vesten) misbruker makten sin. Det som vil skje er ingen ubøyelig opposisjon, men heller en stadig voksende motstand, som etter hvert vil redusere effekten av politikken til USA og deres allierte.

Til og med inne i de vestlige samfunnene ser vi et stadig økende krav fra «populister» som vil redusere involveringen i affærer rundt om i verden fordi de koster mer enn det gir. Dette vil nok ikke gi noen øyeblikkelige resultater, men vil kanskje vinne gjennom etter hvert.

Men historien endrer seg fortere og fortere, betydningen av ordet «varig» endrer seg. 2022 ble et vendepunkt fordi en styrende minoritet var direkte truet.  Ikke av majoriteten naturligvis, for Russland hadde inntatt en slags «vente og se»-holdning. Men prinsippene hadde blitt fastsatt.

I år var dermed tiden inne til å venne seg til det faktum at de gamle restriksjonene, «reglene» som var fastsatt, forsvinner, og at det blir mulighet for andre å slippe til.

2024 vil «bli et år med store beslutninger».

Helt bokstavelig vil det bety at majoriteten i verden la sin stemme høre (det er bare å regne med befolkningen i India, USA, Pakistan, Bangladesh, Sør-Afrika, Indonesia, Russland, Egypt, og Europa-Unionen). Det vil vi nok se når det skal være valg til Europa-parlamentet. 

I de ledende landene i Vesten kommer det til bli en utkjempet en seriøs kamp mellom «populistene» og etablissementet. Den viktigste kamparenaen vil naturligvis bli USA selv. I denne kampen kan verdens majoritet og flertallet i de mindre landene finne en felles sak. Og det er her en framtidig forandring i det globale rom vil bli en mektig drivkraft.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Johannes Plenio

https://www.rt.com/news/589841-wests-liberal-elites-lose-control/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Det er vanskelig å spå. Spesielt om fremtiden. Men jeg er redd artikkelforfatteren her er i overkant optimistisk. Globalistene tilhører eliten i omtrent hele den vestlige verden. Bakmennene her besitter et enormt våpenarsenal. Dersom deres nærmest religiøse håp om en total overtakelse av verden skulle trues, vil intet middel være av veien for å nå målet.

  Historien glemmer ikke Joseph Goebbels heidundrende tale i Sportspalast, Berlin i 1943 der han brølte ut: «WOLLT IHR DEN TOTALEN KRIEG?!» Slik tror jeg også gutta boys på Manhattan og i Davos også tenker. Denne gjengen har alt å tape og vil ikke gi seg på harde møkka.

  Først og fremst må kaoset aksellereres slik at politistaten kan overta. Dernest må det bli full krig i Midt-Østen slik at man kan foreholde verden hva som står på spill. Og en kan ikke se bort i fra at også Russland ser fordelene med en ny verdensledet regjering ettersom alternativet er full utslettelse for oss alle.

  Bare det å forestille seg at denne gjengen tar til vettet og gir slipp på sine verdensdrømmer krever mer fantasi enn jeg er i stand til å mobilisere. Det er nå eller aldri. Om så behøves blir det full pupp fra Demokratenes side. Hvorfor har amerikanerne nå etablert et vell av nye baser nær Russland i det aller siste? Hvem tror at de noen sinne vil la The Donald overta roret? «Valg» kan ikke foregå under slike omstendigheter.

  2024 har derfor potensiale i seg til å bli et gedigent skjebneår for menneskeheten. Tror noen at Rotschild, Rockefeller, Soros, Gates, Schwab & co vil la seg ruinere frivillig og rase fra maktens tinder til fordel for «u-land» som Russland, Kina og Brics-landene vil det beste alternativet for førstnevnte være verdens ende med nukleært festfyrverkeri.

  Svar
  • Ja, Vox, Joseph Goebbel/Nasjonal-sosialistene sa nok dette i Berlin i 1943:
   «WOLLT IHR DEN TOTALEN KRIEG?!»

   Men dette var bare en del av det de sa etter økonomiske og militære provokasjoner fra vestmaktene/bakmennene i England siden 1933.
   – Disse som nektet å ta imot ALLE fredsforslag og forslag til gjensidig nedrustning i 1938/39.

   For Nasjonal-sosialistene ( som hadde vært opptatt med å bygge velstand for alle i Tyskland siden 1933) sa også:
   ‘Vi vil ikke krig. – Men hvis dere vil ha krig, SÅ skal dere få Total krig.’

   I mente også, fra de som styrte verdensvalutaen og stengte Tyskland ute fra verdenshandelen:
   I 1933:
   ‘Det israelske folket verden over erklærer økonomisk og finansiell krig mot Tyskland.’
   vigrid.net/knustyskland.htm

   Dette blir jo noe annet, Vox?

   Men dette er altså ‘historie’- framstillingen fra disse som har styrt media, siden 1945.
   Noe sant, noe forvridd og noe forvrengt. Nesten uangripelig. For det er jo ikke løgn? ;-) Propagandaen fortsetter enda.

   Som gårsdagen nyheter på Nrk.no:
   ;-)
   I STOR FET overskrift sies det:

   ‘Kim kaller forsøk på gjenforening med Sør-Korea en feil – varsler forberedelser på å utslette landet
   Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier gjenforening med Sør-Korea aldri vil skje. Han beordrer forberedelse til å utslette Sør-Korea og truer USA med atomvåpen.’
   nrk.no/urix/kim-kaller-forsok-pa-gjenforening-med-sor-korea-en-feil-_-varsler-forberedelser-pa-a-utslette-landet-1.16697114

   MEN: med liten/vanlig skrift midt i artikkelen ( som antagelig få leser helt ut) får vi lese hva Kim Jong-un HAR sagt:

   ‘ HVIS, USA angriper NordKorea fra sør-Korea så vil NordKorea angripe TILBAKE.
   Løgn?
   Forvridd sannhet?
   Men ihvertfall ikke informasjon . Denne gangen heller.
   Fra vår statskanal. Som sikkert hyller Nobels Fredspris. ;-)

   Svar
  • Jeg liker TAROT BY IZABELA sine spådommer, på youtube. Håper hun har rett i spådommer for Norge.

   Svar
 • Jeg ser nok samme utsikter. Maktovergriperne kommer ikke til ri stille inn i solnedgangen. Destruksjon følger i deres kjølvann. Russeren forutsetter og evt. tror at disse krefter forholder seg til logos. Lover og regler gjelder ikke for disse. Jeg ser at «ekteparet» Obama har produsert en ny propagandafilm : Leave the world behind. Her utbroderer de hva de akter å «bidra» med fremover. Her er en interessant link til en artikkel om filmen:
  https://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-hidden-symbolism-in-leave-the-world-behind-a-disturbing-movie-produced-by-the-obamas/

  Svar
  • Flott at du gir denne linken, Olav B; jeg hadde lest artikkelen. Særlig mer blatant kan «predictive programming» neppe gjøres.
   De ikke-særlig-forente staters neste president, blir det «chick-with-a-dick» Big Mike? Oprah? Whoopi Goldberg? De klarer å lese teleprompter bedre enn Biden sin lookalike, de har rett farge, rett kjønn, rett innstilling. Mer kreves ikke. Ansatt.
   Ikke takk ja til jobb som kokk i Obamas hus eller i det hvite hus; de kan lett drukne i en vindstille lagune eller dø på annet vis etter at de før eller siden har sett noe de ikke skulle se. Kuken til «Michelle» for eksempel.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 januar 2024 11:57

  Steigan.no heidrar journalist John Pilger i dag. Ei av lenkjene er til ein artikkel Pilger skreiv i 2016 og som framleis står seg:

  https://johnpilger.com/articles/a-world-war-has-begun-break-the-silence-

  Til Olav B: Pilger er òg skarp mot Obama og folk som dyrkar han. I Noreg har Obama-paret sjølvsagt vore halvgudar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 januar 2024 12:48

  Pass på medieyndling og tidlegare finsk statsminister Sanna Marin. Grøn og sosialdemokratisk. Nato-elskar og valtapar.

  Bakgrunn frå WEF/YGL. For tida handelsreisande for propaganda-sentralen Tony Blair Institute. Tony Blair var ein sentral pådrivar for Irak-krigen.

  Store norske leksikon (SNL), mykje brukt av skule-elevar, er dårleg/skeivt oppdatert.

  Svar
 • Kåre Magne
  1 januar 2024 13:35

  Jeg er enig med Lukjanov at i løpet av 2024 vil makteliten miste mer og mer av makten sin. De (makteliten) vil sannsynligvis også bli mer og mer desperate ettersom kontrollen forsvinner ut av hendene deres og det kan evt.skape mye turbulens i tiden som kommer, men den lyse siden er/blir for sterk og så gjenstår det å se om den lyse siden tar fullstendig over styringen av planeten i 2024 eller om vi må vente til 2025. Det siste er kanskje mest sannsynlig.Mange brikker må uansett på plass før de positive kan ta over.
  Toppene i maktkabalen vet at deres dager snart er talte og forbereder bl.a plasser der de kan gjemme seg:
  https://www.zerohedge.com/markets/mark-zuckerberg-building-top-secret-hawaii-doomsday-bunker-blast-resistant-door

  En veldig viktig astrologisk begivenhet (men som likevel noen anser som uviktig) er at 21.januar (2024) går Pluto inn (igjen) i Vannmannen og det vil medføre store forandringer (mange positive). Pluto lå mange år i Steinbukken frem til slutten av mars i fjor (2023) da den gikk inn i Vannmannen og hadde et kort opphold der til ca midten av juni (2023) før den gikk tilbake igjen i Steinbukken. Pluto blir nå liggende i Vannmannen i mange år fremover med unntak av en liten periode mellom september og november (2024) da den ligger inne igjen i Steinbukken. Slik jeg forstår det har store og viktige hendelser tilbake i tiden her på jorden nesten alltid skjedd på nettopp viktige astrologiske begivenheter.

  Svar
  • Elizabeth den førstes rådgiver, John Dee, brukte astrologi. Etterretningstjenester bruker remote viewing. Rudolf Steiner forutsa plandemien i 1910. GIGI YOUNG er inspirert av ham; hun gjorde en live Q&A på youtube i går. Hun forklarer politikk på spirituelt vis. Og viser ofte til astrologi. Jeg synes hun er fascinerende. Kunnskapsrik. Og pen.

   Svar
   • Jeg kan også spå:

    Når skaren kan bære en voksen mann i mai. – Da blir det sen vår.

    Og når myndighetene setter opp strømprisene i vinterlandet Norge, og samtidig setter opp rentene på boliglån.
    Da er det flere som kommer i økonomiske vanskeligheter og flere begår selvmord.

    Men helt ærlig.
    Er det noen lesere på derimot.no. som tror at spåmenn/kvinner eller astrologer kan se inn i framtiden? Hvordan skulle dette foregått?

    At vår mentalitet ( tro og forestilinger) er vår skjebne er jo sikkert, for menneskene er også mentale vesener. Og våre handlinger/aksjoner fører til re-aksjoner. Her og nå, men også langt fram i tid.
    Men å se noe flere hundre år inn i framtiden basert på asterologi eller religiøse skrifter! (?)

 • Vår mentalitet er vår skjebne.

  Hvorfor bruke arbeidskrefter til å bygge opp velstand, når vi kan bruke de til å ødelegge velstand?
  Det penge- ‘lønner seg’ sikkert. ;-)

  ‘Land etter land i Europa har økt forsvarsbudsjettene, men sliter med å få tak i alt det de ønsker av våpen og utstyr. Det har resultert i støttepakker til våpenprodusenter slik at de kan øke produksjonen.
  Norske Nammo fikk i fjor en kjempeordre på granater for 4,3 milliarder kroner fra staten, men har bare fått 75 av de 850 millioner kronene de har bedt om for å kunne utvide kapasiteten slik at produksjonstakten kan økes.’
  tu.no/artikler/verdens-vapenprodusenter-har-stappfulle-ordreboker/541774

  Jeg vil spå at cemtforbruket kommer til å øke i årene framover. – Og da vil vel også klimaet bli varmere? . Så derfor sikkert sikkert ‘støttepakker’ for dette også. Alle de ødelagte boligene må jo bygges opp igjen. Eller kanskje en støttepakke til astrologer er bedre?

  Og jeg vil også spå at det vil nedsettes et utvalg av ett eller annet slag.
  Nobels fredspris? Det blir jo et godt Tv-program også . For full musikk & ‘kultur’.
  – Eller en FN-erklæring om at fredsforslag må tas imot, – uten å bli avslått på refleks.

  Svar
 • Kåre Magne
  2 januar 2024 18:58

  Nå dreier vel ikke astrologi seg primært om å kunne se flere hundre år inn i fremtiden. Astrologi er vel ikke akkurat det jeg har brukt mest tid på i livet mitt, men jeg synes visse astrologiske aspekter er veldig interessante; nye vinkler og måter å se ting på. Jeg tror at f.eks visse himmellegemer og plasseringen til disse i forhold til hverandre påvirker planeten (jorden) og oss (menneskene), iallfall til en viss grad. Vi er alle en del av helheten i universet.
  Kanskje noen av leserne her på derimot.no kan dele sine synspunkter rundt dette?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derimot.no sin situasjon akkurat nå og en hilsen til alle våre lesere.

Vi er optimister!

Forrige innlegg

Er dette strategien?

Hvis en ønsker en sykehuskrise sørger en for lavt D-vitamin-nivå i befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.