POSTED IN NATO, Norsk politikk

Rødt ved et veiskille.

Vil de velge Nato-veien?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvordan vil det gå med Rødt?

Jan Hårstad

Ukrainakrigen og den økonomiske krigføringen som har startet sender det globale Sør ned for telling. Et thvert økonomisk problem innen den vestlige verden sparkes over til egen arbeiderklasse og til de allerede fattige i Jemen, Irak og Syria.

Selv tungnemme folk bør kunne forstå at Ukrainakrigen er inngangen til revolter og kriger i den ganske verden og da nytter det ikke å drømme seg vekk med hjelp av Nato-sosialdemokrater. Klassekampen har tatt oppstilling innen det mediale Nato-verdensbildet og jeg som også leser Aftenposten til frokost, ser at det er minimale forskjeller.

Den siste bløffen fra Moxnes var om en alliansefri Nordisk forsvarsorganisering som om dette skulle gå imot Nato.(Aftenposten)

What is NATO, and what is its role in the Russo-Ukrainian crisis? - NEWSDUBAI
Nato er ingen forsvarsorganisasjon, men det motsatte: USAs verktøy for verdensdominans.

Det var den Blodige Søndagen i St.Petersburg 9. januar 1905 som brakte turbulens inni det daværende Russiske Sosialistpartiet da partiet skulle analysere hva som hadde skjedd og hva som ville komme.

Det ble faktisk en stor konflikt om VIRKELIGHETSOPPFATNINGEN av Russland og verden. Resultatet av denne striden var at partiet delte seg i to: Mensjeviker og Bolsjeviker.

Og fra 1905 av satte Lenin i gang arbeidet med å ORGANISERE bolsjevikpartiet for en overtagelse av statsmakten i Russland. Dette ble gjort via brevpost og forbudte møter overalt. Tusenvis av brev og samtaler. Og resultatet av denne enorme anstrengelsen førte til at Bolsjevikene hadde en revolusjonær organisasjon i 1917.

Rosa Luxemburg hadde nok et mer idealistisk-romantisk gemytt enn Lenins brutale realisme. Hun skaffet seg et ry fra 1910 av ved å hamre løs på partipampene i det sosialdemokratiske partiet, det være seg Hilferding, Noske eller Kautsky. Og disse gutta pleide å omtale henne som «Jødehora».

Rosa speidet etter åndsfrender i partiet som skulle bli med på en «innere Umwandlung» av det. Det gjaldt 7 personer som hun betraktet som medspillere for en tilbakeerobring av SPD.

Rosa tok helt feil. Da de store gutta begynte å stemme for krigskreditter fra 4 august 1914 av, forsvant også de 7 inn i det nasjonale krigshysteriet. Spartakusgruppa ble dannet midt i krigen da medlemmene var forfulgte og hundset eller satt i fengsel. Den arbeidet under overvåkning og terror.

I ettertid er det lett å se at Rosa feilvurderte dette styggelig. Hadde hun vært mer beslektet med Lenins illusjonsløshet,hadde hun startet stiftelsen av Det Tyske Kommunistpartiet omkring 1912 og ikke i januar 1919.

Det var håpløst for seint.

Ukrainakrigen åpner opp for et nytt verdensbilde som Den Blodige Søndag i 1905.

brown metal train rail between bare trees during daytime
Nå deler sporet seg. Rødt må velge kurs. Vil de følge SV inn i Nato-folden eller…?

Allerede nå ser vi at et stort flertall av venstreradikalere omfavner Nato-EU og anbefaler våpenleveranser i ekstremformat til Zelensky-regimet. Faktisk er dette en nøyaktig reprise på det tyske sosialdemokratiets politikk i 1914-18 og som senere har stått som et symbol på hvor forrædersk arbeideraristokratiet kan opptre.

Ikke nok med det. Umiddelbart etter stiftelsen av Kommunistpartiet ble både Rosa og Karl Liebknecht drept i regi av Reichswehr-Frikorps og Sosialdemokrater.

SV-partiene i Europa har kapitulert til Nato og EU. Kommer Rødt til å gå denne samme veien?

Som jeg ser det vil dette være noe av et sentralt historisk spørsmål for Norge i drift mot tredje verdenskrig.

Det er helt umulig å foreta noen redning av Rødt som innkluderer Braanen-fraksjonen av tenkning i Rødt. Det kommer ingen Innere Umwandlung fra de som mener allianse med globalispartiet AP er veien å gå.

Da er det like godt å foreta en nødvendig spalting allerede nå. Rosa skjønte ikke dette i sin tid.

Forsidebilde: Timo Volz

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Er Rødt et radikalt parti ? Lengre?
  Dvs. noe(n) som går til roten for å finne årsaken til samfunnsproblemer.
  – Eller tygger de bare graut?
  – Og/men ønsker å spise kirsebær med store.

  Svar
 • Det hadde vært morsomt om det var noen i Rødt som følger og hadde fulgt med. Slik at vedkommende kunne fortelle fra innsiden om hva som skjedde da Partiet traff den parlamentariske virkelighet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Solidaritet med EU men ikke med det norske folk.

Tapper vi ned alle vannmagasinene?

Forrige innlegg

NED er USAs organisasjon for regimeskifter (fargerevolusjoner).

Dokumentene deres om Ukraina-virksomheten er nå slettet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.