POSTED IN Norge

Rødt og Moxnes befinner seg i solens skarpe lys

Politikk er forretninger. Ikke rom for idealisme og tanker om hva som er rett

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

På 70-tallet hadde en trodd at et parti som kalte seg Rødt, ville representere svake grupper og arbeiderklassen, og være i mot krig. Og at partilederen levde nøkternt uten en overdådig livsførsel, og konsekvent i Stortinget stemte i mot den globale storkapitalens interesser. Det er å ikke å si ja til våpenhjelp til Ukraina, produsert av en privateid krigsvåpen-industri, med BlackRock, Vanguard og Statestreet som finansielle eiere, som også eier vestlig hovedstrømpresse. Ekte sosialister sier nei til slikt.

Mye av våpnene kommer ikke frem til slagmarken, men blir solgt av offiserer i Kiev-regimet til internasjonale våpenhandlere, som selger de til militsgrupper i Afrika og andre steder det er uroligheter, til profitt for det militær-industrielle komplekset, som får nye bestillinger på våpen og ammunisjon fra de nye krigsskueplassene.

Partilederen i et parti som kaller seg Rødt, lar seg filme kjørende i en Ferrari (NRK 2015, Dama til Moxnes), og det er klart, etter å kjørt et eksklusivt bilmerke på NRK i primetime, blir en godt vant, og må ha matchende solbriller – minst av merket Hugo Boss med en prislapp på minst 1199,- , og kan ikke bli sett med solbriller kjøpt på COOP Extra.

Fra 1. mai 2023 er årlig fast godtgjørelse for stortingsrepresentantene 1.107.190 kroner pr. år.

Med en årlig «godtgjørelse» på over 1,1 million, er jo et par solbriller til 1199,- for lommerusk å regne, og da må en jo tro på forklaringen at det var panikk som var grunnen til at han ikke gikk tilbake til butikken og betalte for brillene, men derimot rev av prislappen og fortsatte mot utgangen. Mot utgangen for partiledervervet også får en tro, men en grasrot i partiet mest fra Oslo’s vestkant, kan se igjennom fingrene for slike «feil».

Som forfatteren Samir Amin sa i sin tid, og som i dag er åpenbart: «det parlamentariske systemer er fullstendig korrupt, og det representative demokratiet bare et spill. De forskjellige partiene i et parlamentarisk system er som ett enkelt parti, bare med ytterfløyer». Det er som en kan observere, det blir det samme hvordan partiene settes sammen til en regjering, de politiske beslutningene over tid kommer storkapitalen til gode, ikke folk og land.

Politikerne i det vestlige parlamentariske systemet, enten de er til høyre eller venstre, representerer ikke folket, men storkapitalen. Etter deres politiske karriere er over, får de fyrstelig betalte stillinger i storkapitalens selskaper og organisasjoner. Dette har mange norske politikere fra «venstresiden» vist til fulle.

Politikernes oppdrag for storkapitalen de tjener, er å bevilge pengene på statsbudsjettet over til storkapitalen på utsiden, til deres mangemilliard-prosjekter som covid, grønt skifte, og andre ting de finner på, som «våpenhjelp» til Ukraina – som gir milliarder i profitt til selskapenes eiere.

Skal den norske befolkningen få suverenitet og selvråderett over nasjonens landressurser, som de nylige funn av verdifulle og enorme mineralforekomster på norsk sokkel er, må regjeringer settes sammen av politikere som representerer folk og land, som bruker pengene i Norge til fordel for det norske folk. Disse politikerne finnes ikke på Stortinget i dag!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • egentlig ganske gøy at de viser seg som de er, trøttebergstuen gråter sin nese sår og rød for hun ble tatt, å så lei seg, og moxen vet ikke forskjell på mitt og ditt …
  Disse styrer landet.

  Svar
 • for å komme inn i politikken må en slett karakter og ingen ryggrad forevises, da er du kvalifisert

  Svar
 • FriTilåVelge
  2 juli 2023 10:00

  Norge er kapret av forræderske krefter som tjener fremmed makt. Folket burde ha reist seg for lenge siden å krevd mange av dem arrestert og gitt passende straff for landssvik. Men, forræderne sitter jo selvfølgelig på pengesekken og gir rundhåndet ut til alle som er med på spillet. Spillet om å rane dette lille land og folk for de enorme rikdommene, som skulle være arven fra alle de som har svettet, blødd og slitt, for å gi sin neste ett bedre liv.

  Svar
 • wasan Totland
  2 juli 2023 10:06

  Apropos «enorme funn av driverdige mineralforekomster på norsk sokkel». Hva er det i dette egentlig? Store norske bedrifter takker nei til å være med. Kan det være nok en løgn? En løgn for å vriste penger av det norske folket igjen? Hvis det er så meget mineraler utenfor kysten; hvorfor er det da ikke det samme på land her?

  Svar
 • Skikkelig lissepassning Nordlys! Hvordan i h….får vi slutt på galskapen?!
  Jeg har stemt på ulike partier-til og med Bondepartiet, da neidronninga Anne Inger var på banen. Det gikk til helvete! Gro og Støreren hadde jo snikinnmeldt oss bakveien. Vi er best og først til å implementere eu regler. Jens og Jonas gikk til krig i Libya-vi kan steike meg risikere at de for å tekkes storkapitalen/kongsbergvåpen/industrien drar krigen inn i steinrøysa vår!

  Svar
 • Kjell Aasen
  2 juli 2023 23:00

  Olav B:
  De er godt i gang for lengst. Sammen med Finland og Sverige åpnes nå en angrepsflanke mot Russland – hittil lite observeret også fra globale kommentatorer.
  Hvor lenge er Sortland – Norsk?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Solbrillene er en bagatell.

Det store sviket er U-svingen til Rødt til et pro-Nato-parti.

Forrige innlegg

I våre medier og NRK: Om opprøret mot Putin som forsvant.

Det virkelige opprøret og borgerkrigen i Frankrike snakkes det ikke om.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.