POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Rødt har ikke skjønt hva vedtaket betyr:

Støtte til opprustning og mer krig.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Eventyrlige provinsforestillinger

Av Jan Hårstad  

  

Helt åpenbart er det slik at den woke-generasjonen som nå styrer Rødt og Klassekampen har den aller største motvilje mot å sette konfliktene inne i Rødt i en internasjonal sammenheng. Derfor kan nå nyhetssjef i KKs Nyhetsbrev, Vegstein, skrive så mye infantilt i dag at en tror knapt sine egne øyne.(24.4.23)

Det knappe valget for Rødts Natoisering innebærer at «Nå kan Moxnes puste lettet ut» En triumf for Moxnes og Guri Melby fra Venstre er begeistret. Og så kommer velsignelsen: «Rødt slipper nå at våpensaken dukker opp i enhver politisk debatt på Stortinget.»

Det er faktisk en bragd å forstå så ekstremt lite av den aktuelle verden.

Forsvarets Forum opplyste 20. april om lønningene i våpensmia Kongsberggruppen.

 •     Geir Håøy  11 millioner kroner
 •     Eirik Lie  6,5 millioner kroner
 •     Gyrid Skalleberg Ingerø  6,2 millioner kroner

Sånt interesserer jo ikke Nato-venstresida, men det som har skjedd de siste årene er at både Kongsberg og Nammo produserer raketter og våpen i den absolutte verdensklasse. Det er etter at Krupp-Thyssen, Rheinmetall, Boeing, Raytheon og en rekke andre giganter har fusjonert i samarbeidsavtaler. Som på alle tilværelsens sektorer, Nato-militæret har hånden over oss også her totalt.

Den aller siste rapporten fra SIPRI i Stockholm forteller at våpenomsetningen i verden slår alle etterkrigsrekorder. USA står for 40% av alt våpensalg. Og det kan en kvie seg for å forstå er dette: Hadde det ikke vært for dette våpensalget i USA hadde landet vært fullstendig bankerott, et sammenbrudd. Og vi sneier innom Rosa Luxemburg som helt riktig påpekte at i dette systemets forfallsperiode vil det holde seg oppe med å føre kriger.

Kennedy ville jo prøve å temme det militær-industrielle kompleks i USA og lyktes dårlig. Da er det slik at en normal vei til politisk karriere i Nato-verdenen er å agitere for kriger. Slike folk som John Bolton, Mike Pompeo, Lindsey Graham får ekstreme summer fra våpenindustrien for å holde foredrag, skrive artikler for nye kriger. Faktisk er det vanskelig å få noe mediadekning hvis du ikke brenner for en eller annen krig. For krigsindustrien har også aksjer i tv-selskapene og avisene. 

Dette er det krigsstatsprosjektet USA nå vil gjøre gjeldende også i EU og Norden. Og også i «fredsstatene» ser vi akkurat de samme tendensene som i krigsstaten USA. Guri Melby fra Venstre er stor, det samme blir også Moxnes nå. De har begge meldt seg inn i den «kompakte Majoritet» (Ibsen) som veiledes av VG, Dagsrevyen og Aftenposten.

Denne Vegstein fra KK misforstår situasjonen totalt. Det er nå Rødt og Moxnes får det veldig turbulent og utrivelig. Det blir utmeldelser, splittelser og et kaos uten like, for det er ikke slik som offisiell norsk ønsketenkning går ut på at det snart blir «fred» i Ukraina.

Krigen har jo knapt begynt og Stortinget vil drøfte våpensalg mer enn noen gang. Selv i provinsstaten kan man ikke over lengre tid holde krigene ute. Det jobbes for å gjøre dem mangedobbelt store. Kanskje på tide å omtale gigant militærøvelsene i Finnmark?

Alle grupper og miljøer til venstre vil rammes av krigseskaleringen. Indre turbulenser i SV, Rødt, NKP, Tjen-Folket, Revolusjon er uunngåelig og vil medføre  omgruppering av alt miljø på «venstresida». Det er driften mot verdenskrig som frambringer dette.

Sannsynligvis vil det etter hvert framstå som Moxnes store nederlag? Han skjønte ingenting av verdenssituasjonen.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Husker jeg tenkte da det ble stille etter Libya og våpenlagrene bare økte:
  Hvor skal de krige nå?

  Svar
 • Karl_Radek
  26 april 2023 7:36

  Rødt er en sekt av naive svermere, partiet er en del av et forretningskonsept skapt i USA som gir arbeidsplasser, status og karriere i Oslo-område. Rødt er en politisk forretning som driver på begreper skapt av storkapitalen i USA i forrige århundre. Rødt og «sosialistene» er basert på forretningsideen da USA ble etablert i 1776, nemlig å legge globalt politisk grunnlag for permanent krig, revolusjoner og uro over hele verden! Rødt, AP, SV, osv. forstår ikke at de en del av dette brilliante forretningskonseptet! Den geniale svindel har opprinnelse i illuminati og frimurere. Rødt m.fl. tror de deltar på noe stort og vakkert, mens etterplaprer de tomme og løgnaktige fraser skapt for å lure «massene». 1. mai demonstreres den bunnløse globale dumskap med røde faner, mens de rundlurte fjottene skråler om «rettferdighet» og «solidaritet». Smartingene i Wall Street og City og London betrakter beviset på sin suksess å kakker aske av sin sigar, mens de nipper til en konjakk, før de møtes på bakrommet å planlegger nye lønnsomme pandemier, vaksiner, miljø -og klima, kriger, matmangel, strømkriser, revolusjoner, uro, narkotika osv. Rødt (den såkalte venstresiden) er en del av dette i sin hjernevaskede patologiske naivisme og dumskap.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 april 2023 8:01

  Raudt er i praktisk politikk no på lag med Nato og Stoltenberg. At folk framleis ser på Stoltenberg som eit politisk førebilete, er ikkje mindre enn fantastisk.

  No skal han syta for militær siger i Ukraina. i 2017 skulle Stoltenberg ordna opp i Afghanistan:

  «NATO sender flere soldater til Afghanistan (…) Du vil sannsynligvis ikke finne reell vilje til å finne en politisk løsning før Taliban skjønner at de ikke kan vinne på slagmarken.» 29.6.2017. Sitatet er frå Lars Birkelund si eineståande bok «Krig, som bestilt?».

  Hovmotet og den katastrofale feilvurderinga er blitt Stoltenberg sitt varemerke i krig etter krig. Av NRK og eit samla politisk miljø i Noreg vert han sett på som ein vismann.

  Svar
 • Karl_Radek
  26 april 2023 8:05

  I 1841 publiserte den jødiske illuministen Clinton Rooseveldt boken «The Science of Goverment» hvor han etablerte sine doktriner basert på læren til Illuminatis grunnlegger Adam Weishaupt. Seks år senere utnyttet voldsdyrkeren Karl Marx Rooseveldts prinsipper for å skrive sitt kommunistiske manifest. I dette utspekulerte skrivet propaganderte han for illuminatiske planer som avskaffelse av privat eiendom, familier, nasjonalisme og fedrelandskjærlighet, arverett, religion og all moral. Indirekte slår Marx fast at det må opprettes en verdensregjering for «arbeidernes skyld».

  Svar
  • «Indirekte slår Marx fast at det må opprettes en verdensregjering for «arbeidernes skyld».»

   Ja, med ‘Arbeidere i alle land foren eder’. Globalisme.
   Altså ikke som Nasjonal-sosialistene sa:
   ‘ Arbeidere i en nasjon for eder . – og vit at det er fellesskapet, deres arbeid, som lager velstand;’ Ikke kapitalen.
   Streiker, som bare stoppet en materiell produksjon og gir materiell nød og skaper splid, burde avløses av forhandlinger der staten stod på arbeidernes, de svakestes, side.

   ‘ Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet “samholdskraft”:
   “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres ordning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.
   Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.’
   onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft/

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 april 2023 10:45

  Ta deg til til å lesa grunngjevinga frå latviske styresmakter som vil riva ned diktarstatue i Riga. Er det verkeleg slike folk me skal alliera oss med for fridom og demokrati? Eller for krig mot Russland?

  https://www.rt.com/russia/575336-eu-capital-demolish-monument-pushkin/

  Svar
 • Ja, hvem bør Norge alliere seg med, – og kanskje spesielt norske politikere?
  Svar: Norske innbyggere.
  Vi er et langsomt folkeferd.
  Men jeg tror at når innbyggerne skjønner at de er bedratt, enten det gjelder Ap og Nato-Stoltenberg eller Høyre og Covid- Solberg m. fl. – Så…..

  Svar
  • Frikar — Det er bare det sørgelige at i hele «det samlede vesten» » verdenssamfunnet» ( Alle 18 % av verdens befolkning) settes alt inn på å holde befolkningen uvitende om sannheten om hva lederne våre påfører oss i sin logring for usa / nato . Som TS peker på , er det utrolig at folk fremdeles ser på NatoJens som en helt. Krigshisserne i nato er livredde for at FRED skal bryte ut, for da er deres rolle utspilt.

   Svar
 • «Som på alle tilværelsens sektorer, Nato-militæret har hånden over oss også her totalt.»

  Jøss. Så godt at USA/Nato godkjenner dette. 😉 :

  ‘USA godkjenner norsk kjøp av helikopte.r
  Det amerikanske utanriksdepartementet har godkjent eit norsk kjøp av helikopter av typen MH-60, melder Reuters.
  Kjøpet vil støtte USA sine utanriksmål ved å styrke ein Nato-alliert sin tryggleik, skriv amerikanske styresmakter i ei pressemelding. ‘
  nrk.no/nyheter/det-norske-forsvaret-1.11961684

  Svar
 • Rødt har for alltid mistet sin integritet og troverdighet hos meg.
  De ble hjevnlig varslet også fra meg om hva som pågikk i Donbass i 8 år, uten å ta kontakt eller åpne kjeften på noen måte for å protestere mot folkemordet fra Kyiv sine nazister mot folket i Donbass. De fikk tilsendt både artikler, bilder og videoer og jeg ble møtt med en øredøvende taushet.
  De har vist seg å være akkurat lik de andre partiene på stortinget og at normen deres er å gjelde å ikke skille seg ut der i mengden.
  Håper de kommer langt under sperregrensen så vi slipper å høre mer på hykleriene der i fra.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Går krigen i Syria mot sin avslutning?

Da må den tyrkiske okkupasjonen av Syria opphøre.

Forrige innlegg

Når man er en beskyttet gruppe:

«Trans»-aktivister identifiserer seg som ofre, men oppfører seg som bøller!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.