POSTED IN Syria

Røde Kors:

Under press for å forlate nøytraliteten i Syria.

0
Print Friendly, PDF & Email

Røde Kors er den internasjonale organisasjonen som i størst grad har klart å forholde seg til alle parter i krigen i Syria. Våre «statlige frivillige» NGOer som Redd Barna, Leger uten grenser og Norsk Folkehjelp osv. har bare ansett al-Qaida tilknyttete organisasjoner og de områdene de kontrollerer som verdige norsk milliard-hjelp. Men de er jo gradvis omgjort til redskap for UD og norsk utenrikspolitikk.

Hvorfor er ikke Norsk Folkehjelp i de områdene av Syria hvor befolkningen bor?

Der hvor Syrias befolkning bor (95%) har ikke fått et rødt øre i hjelp fra Norge – tvert imot har vi fulgt opp USA og EUs sanksjonspolitikk mot landet som har rammet f.eks. sykehus og helsevesen hardt. Og naturligvis også barna. Tenk det, Redd Barna!

Røde Kors har prøvet å balansere slik de er forpliktet til og samarbeidet med sine søsterorganisasjoner, f.eks Syrias Arabiske Røde Halvmåne. Men de har naturligvis vært under press for å slutte rekkene mot Syrias regjering og dermed befolkningen.

Bildet av Severino Baraldi (1930) Avrettingen av Walter Raleigh (1552-1618) Bøddelen kaltes også Rakkar på norsk.

Det er det denne artikkelen under forteller om. At jihadistene plyndrer og ødelegger er ikke noe nytt. Det er bra at Røde Kors fordømmer angrep og plyndring av hjelpesendinger. Vi noterer oss at det er konflikt innad i Røde Kors om denne linjen, naturligvis. Det er hele tiden et press for å slutte rekkene mot Syrias folk og støtte til jihadistene som fortsatt okkuperer deler av Idlib. Ingen slipper fri fra presset mot å velge side i denne konflikten.

Gir de etter for dette er de ferdige som nøytral humanitær organisasjon. Da havner de på linje med de frivillige som ikke lenger er det. De norske NGOene er gradvis omgjort til redskaper for imperialistisk politikk, f.eks. overfor Syria. De lever på kunstig åndedrett, dvs. på alle pengene staten putter i dem for at de skal gjøre rakker-tjenestene til krigskreftene under påskudd av humanitet.

Knut Lindtner

Væpnede terrorister stormet SARCs kontorer (Den syrisk-arabiske Røde Halvmåne. ) i Idlib. De angrep frivillige og stjal humanitære hjelpeforsyninger.

I et samordnet angrep lørdag 14. mars stormet væpnede terrorister SARCs kontorer i Idlib og deres underkontor i Ariha. På begge steder banket disse villmennene opp de frivillige i Syrian Arab Red Crescent. (Røde Halvmåne) De stjal humanitære hjelpeforsyninger og vandaliserte det de ikke kunne stjele.

De stormet altså kontorene, og nå har begge bygningene blitt overtatt av disse skadedyrene fra al Qaida Jabhat al Nusra-fraksjonen.

Frivillige i Syriske Arabiske Røde Halvmåne (SARC)

SARC slår fast at disse forbrytelsene er brudd på International Humanitarian Law, (IHL) og er derfor krigsforbrytelser. Det internasjonale Røde Kors (ICRC har kommet med en uttalelse der de fordømmer angrepet. De skriver: «På dette kritiske tidspunktet, med enormt behov for humanitær hjelp i Idlib, burde ingen aksjon  forgå som svekker kapasiteten til Røde Kors og Røde Halvmåne. Spesielt ikke når vi ser den store nøden i Idlib».

Når vi skriver dette gråter de vanlige mistenkte krokodilletårer over IHL som, – som vanlig – har vendt ryggen til krigsforbrytelsen og igjen blitt døve, stumme og blinde. 

De områdene, som fortsatt er kontrollert av forskjellige al Qaida-fraksjoner, inkluderer også leiesoldater tro mot galningen Erdogan og hans soldater – kanon-foret, som er ulovlig i Den Syrisk-Arabiske Republikken.

Tilfeldigvis, bare tre dager etter  som disse samordnede forbryterske angrepene på SARC-kontorene fant sted,  ankom president Peter Mauer i ICRC i Damaskus for å ha diplomatiske møter. Der understreket han at Det Internasjonale Røde Kors er stolte over sitt eminente forhold til Syria. 

Mauer fortalte ministrene Moallem og Mikdad og  president Haboubti i SARC og medlemmer av pressen at Syria i de kommende månedene vil nå få økt oppmerksomhet fra formynderne i International Humanitarian Law. 

Presidenten i Røde Kors, Peter Maurer

En kilde har antydet at ICRCs president Maurer hadde kommet til Damaskus for å bekrefte sine forpliktelser overfor SARC. Det kom som et øyeblikkelig svar på at Røde Kord-føderasjonens (IFRC)s visepresident Kinik ulovlig hadde reist inn i Syria for å møte den kriminelle Shajul Islam, briten som var klar til å praktisere som lege bare tre måneder etter at  lisensen hans var permanent trukket tilbake etter en serie suspensjoner. 

Det var blitt påstått at Islam praktiserte kirurgi i Idlib. IFRCs dr. Kinik lovpriste han høyt. Og han laget en kort video med en gruppe som kaller seg Megele-tilhengere. Der etterlyste han støtte til det som er deres forbrytelser.

Kilden antyder videre at det samordnede terrorist-angrepet mot SARCs kontorer i Idlib og Ahira var en rasende reaksjon på det høytidelige besøket til ICRCs president Mauer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Herdal:

Atomkrig for klimaet.

Forrige innlegg

Rettssaken mot Assange:

En oppvisning av tortur i rettssalen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.