POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

Røde kors og Røde halvmåne:

Uten drivstoff blir sykehus omgjort til gravplasser.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Røde Kors: Situasjonen i Gaza er katastrofal, drivstoffmangel gjør sykehus om til gravplasser.

International Federation of Red Cross og the Red Crescent Societies appellerer om å tillate leveransene av drivstoff til Gaza.

Av Ahmed Asmar.
Det internasjonale Røde Kors-forbundet og Røde Halvmåneforeningene (IFRC), beskrev fredag situasjonen i Gaza som «katastrofale» ettersom mangelen på drivstoff vil gjøre sykehusene til gravplasser.

Mey Sayegh

«Den humanitære situasjonen i Gaza er mer enn katastrofal i lys av 12 sykehus og 32 helsesentre er ute av drift på grunn av mangel på drivstoff eller blir bombet», sa Mey Sayegh, sjef for IFRC-kommunikasjon, til Anadolu.

Israel krever evakuering av 20 sykehus i Nord-Gaza.
Hun la til at mengden bistand som har kommet inn i Gaza siden slutten av forrige uke, da Israel begynte å slippe inn bare noen få lastebiler med hjelpesendinger, ikke engang dekker 4 % av behovene til Gazas befolkning.

Hun advarte om at Gaza har vært uten drikkevann og elektrisitet i tre uker, og palestinere får hver dag i gjennomsnitt en til tre liter vann, langt ifra FNs erklærte gjennomsnitt på 15 liter per dag for hver person i tider med katastrofer.

Sayegh advarte også om at mangelen på drivstoff i Gaza vil påvirke vannsikkerheten, og kan føre til sykdommer og epidemier, og vil påvirke de humanitære operasjonene over hele Gaza.

«Vi, som IFRC, som består av 191 Røde Kors- og Røde Halvmåne-samfunn over hele verden, har siden starten av konflikten appellert til nødvendigheten av å tillate drivstoffleveransene til Gaza», sa IFRC-tjenestemannen.

Sayegh ba også om å beskytte de sivile som leverer den humanitære hjelpen, da hun sa at fire ansatte fra den palestinske Røde Halvmåneforeningen ble drept mens de var på vakt.

Konflikten i Gaza startet da den palestinske gruppen Hamas satte i gang Operasjon Al-Aqsa Flood – et overraskende motangrep den 7 oktober som omfatter en bølge av rakettoppskytinger og tropper inn i Israel fra land, luft og sjøsiden. Hamas sa at motangrepet var en gjengjeldelse for stormingen av Al-Aqsa-moskeen og økende vold fra israelske bosettere mot palestinere.

Det israelske militæret startet deretter et nådeløst bombardement av Hamas-mål på Gazastripen. Over 8.700 mennesker er drept i konflikten, inkludert minst 7.326 palestinere og 1.400 israelere.

Fra Global Research, publisert 30 oktober 2023.
Oversatt fra engelsk av northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Red Cross Says Situation in Gaza ‘Catastrophic’ as Fuel Lack Turns Hospitals Into Graves.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • For jøder over hele kloden er verden blitt et langt farligere sted enn det var for få uker siden, uansett om de støtter Netanyahus administrasjon eller ikke. Videoer fra Dagestan flyplass er til å få gåsehud av. Jøder i New York uttrykte sin misnøye over Israels grusomheter ved å demonstrere på Grand Central Station; de ble ført bort av politiet. Det som skjer er ønsket og villet og menneskeliv betyr visst ingenting. Vel vitende om det som kom lates det som om det kom som en overraskelse, likegyldig hvor åpenbart det er at det er løgn. Israels representant i FN som raste over det selvfølgelig grusomme angrepet 7.oktober, han markerer nå offerrollen ved å bære gul davidsstjerne så vi ikke glemmer holocaust, som om det var mulig, mens Israel opptrer som en reprise på hva de selv ble utsatt for. Og det bables bibelsk. Selvfølgelig vil jødehatet vokse. Men på samme måte som Hitler ikke kunne utført alt alene er det en ganske lik kollektiv psykopati i å vurdere seg selv som herrefolk og forestillinger om gudegitt rett til folkemord. En sånn innstilling vekker ikke sympati. Det burde de selv forstå.

  Svar
  • Alle jøder er ikke zionister. Hørte intervju med en russisk mor(proffessor) som flyttet fra Norge, tilbake til russland, da ukrainakrigen var i full gang. Lærerne hvor barna hennes gikk på skole( i «fredsnasjonen» Norge). Legitimerte mobbing av barna! Så det gjelder å skille «snør fra bart»! Jeg regner meg som den første «pakkistaner» i norge: «hybel til leie-ikke nordlenninger!»

   Svar
   • Norske lærere mobber russiske barn? Akkurat. De mobber barn som vegrer seg for å få giftige pcr-pinner i nesen også, som gutten ved navn Nor (har glemt etternavnet); foreldrene forsøkte å beskytte Nor og fikk politiet etter seg, rektor ringte, for hun følte seg lissom truet, den j@vla høna. .
    Lærere er vel noe av det mest politisk korrekte på markedet; hvis det innebærer å mobbe barn er de altså med på den.
    De israelere jeg har kjent og kjenner bærer heldigvis ikke preg av tankesettet til zionismens far Theodor Herzl, holdninger man kan se ved å google «Theodor Herzl quotes». Anti-Zionist kan den som vil kalle meg, helt i orden. Men ikke jødehater (eller «anti-semitt», skjønt det begrepet respekterer jeg ikke), langt i fra, skjønt jo mindre jødisk de tenker desto bedre. De jeg har kjent er mer interessert i Shiva enn i Jahve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klima:

NTB med oppspinn om havnivå.

Forrige innlegg

Husker dere hva som skjedde i Vietnam?

Den tiden USA vinner en krig er over.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.