POSTED IN Russland, USA

Reykjavik-møtet:

Blir det et lite skritt mot normalisering?

0
Print Friendly, PDF & Email

USAs politikk nå er å demonisere motstanderen enten det er Kina eller Russland. Realiteten er at det pågår en propagandakrig mellom de to dominerende blokkene og at mindre kriger utkjempes gjennom stedfortredere, særlig i Midt-Østen. I den forstand pågår den tredje verdenskrig nå gjennom mediene.

Den krigen er Kina/Russland alliansen (uformell) i ferd med å vinne fordi de er sterkere både politisk, økonomisk og militært enn USA. Men siden krigen i hovedsak er en propagandakrig reflekteres dette i liten grad i våre medier som fortsetter med demoniseringen av lederne i Kina og Russland og gir inntrykk at det er vesten som er på offensiven.

Lavrov called his meeting with Blinken constructive - Russian Politics &  Diplomacy - TASS
Blinken og Lavrov i Reykjavik

Når Biden beskylder Russland for å ta seg til rette i Arktis er det et røykteppe for det de sjøl driver med (Eks. Norge med U-båt-base og tunge bombefly.) Problemet er at Russland har erfaring med Arktiske områder i en helt annen grad enn USA fordi de (Russland) økonomisk bygger ut sin egen arktiske region bl.a. ved hjelp av en helt ny generasjon isbrytere.

Nå Biden /Blinken fremmer slike påstander som fremgår av artikkelen under er det i virkeligheten tyven som skriker «Tyv»! som ledd i propagandakrigen og for å avlede fra sin egen militære opprustning av Arktis.

Knut Lindtner

Blinken beskylder Russland for å komme med «ulovlige» krav i Arktis.

USAs utenriksminister Blinken skal møte sin russiske motpart på Island senere denne uken.

Av Dave DeCamp.

USAs utenriksminister Antony Blinken har beskyldt Russland for å komme med «ulovlige» krav i Arktis, en region som USAs militære stadig fokuserer på.

Blinken kom med denne kommentaren fra Island, der han skal møte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov senere denne uken. 

Dette er det første møtet på personlig nivå mellom russiske offisielle og amerikanere fra Biden-administrasjonen.

Vil Norge blokker muligheten til å gjøre Kirkenes til et arktisk Rotterdam (omlastingshavn fra Kina)
Dette må du ha for å seile den nordlige sjøruten. Russland har en flåte av disse, men hva har USA?

«Vi har sett at Russland kommer med ulovlige maritime krav, spesielt når det gjelder reguleringen av utenlandske fartøy som seiler den nordiske sjørute.

Dette mener vi er mot internasjonale lover. Og det er noe vi vil holde oss til», sa Blinken på en felles pressekonferanse sammen med Islands utenriksminister.

Mens han er på Island vil Blinken ha møter med ministrene i Arktisk Råd, som består av åtte arktiske nasjoner, inkludert USA og Russland.

Samtidig som han kommer med harde ord mot Moskva, så anerkjenner Blinken betydningen av å samarbeide med Russland i Arktis, og faren for økt militær aktivitet i regionen.

US nuclear sub met by protests
USAs og Norges bidrag til militarisering av Arktis

«Vi bekymrer oss litt rundt den økte militære aktiviteten i Arktis, det øker faren for potensielle ulykker, feilberegninger, og underminering av et felles mål om en fredelig og bærekraftig framtid for regionen», sa han. 

Militarisering av Arktis er en nøkkel-strategi i Washingtons konfronterende tilnærming til Moskva.

Alle grener av USAs militære har nå frigitt strategiske planer som har mer fokus på Arktis.

Da USAs marine frigjorde sin arktiske strategi i januar, sa marineminister Kenneth Braithwaite at USA må regne med Russlands krav om man skal seile krigsskip gjennom farvann nær Russlands kyst, likt hvordan USA utfordrer Beijing i Sør-Kina-Havet. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Vince GxHire

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Intervju: Hendrik Weber intervjuer Bjørn Ditlef Nistad:

Koronadiktur?

Previous Post

Vesten klarer ikke forholde seg til realiteter.

Russland har nå et dommedagsvåpen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.