POSTED IN Irak

Regjeringskrise på grunn av sykt barn:

Ikke på grunn av norsk folkerettsbrudd i Irak.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
USAs «vestlige koalisjon» i Irak med innsats fra tunge EU-land og Norge: 

Har vi til nå bare fått en forsmak på hva som kan komme?

Per Lothar Lindtner

Demokrati? Nei takk.

Mike Pompeo vil ikke trekke troppene. Da er de sammen med de norske troppene okkupanter i Irak

Iraks parlament vedtar umiddelbart etter USAs dronemord på Kassem Soleimani at alle utenlandske tropper skal ut. Iraks statsminister Adel Abdel Mahdi ber US-utenriksminister Michael Pompeo i helgen sende en delegasjon for å forhandle om vilkår for å trekke ut US-tropper. Men hva skjer? «Tilbaketrekking kommer ikke på tale», sier Pompeo. 

US-tropper skal «fortsette oppdraget». Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), den nye tyske forsvarsminister (CDU), er enig med Pompeo: «Det er fortsatt et behov for oss i Irak. Tyske soldater gjør en stor jobb der». I Forbundsdagen, det tyske parlamentet, er det flertall for fortsatte tyske operasjoner i landet mellom Eufrat og Tigris. Nå som før avgjøres krig eller fred i Washington DC og Berlin, helt uavhengig av et demokratisk flertall i Bagdad. 

Den tyske forsvarsministeren Annegret Kramp-Karrenbauer mener at de trengs i Irak selv om nasjonalforsamlingen i landet vil ha dem ut.

Faktisk gjenopptar US-tropper krigen i Irak – mot Irak-parlamentets uttalte vilje, 15/1-2020. Og uansett er US-enheter stasjonert i Syria uten samtykke fra Syrias regjering. Samtidig står USA bak dronekrig i Irak som likviderer en ledende iransk offiser 3/1-20. Det klargjør at vår hovedallierte er innstilt på å utrydde  toppledere i andre land. 

Noen mener sågar at Soleimani kan klassifiseres som nr 2 i Irans statsledelse. US-administrasjonen påberoper seg altså rett til å ta livet av statsledere som går mot USAs interesser. Folkeretten har utspilt sin rolle i denne agendaen. Men hva gjør Tyskland og Norge? Den tyske regjeringen insisterer på å se bort fra Irak-parlamentets demokratiske vilje og fortsette Bundeswehr-operasjoner.  

Som om alt dette ikke er brutalt nok. Den tyske regjeringen har vedtatt at den ser bort fra demokrati og folkerett for å delta i en nesten desperat kamp for dominans i Midtøsten. I Syria har den vestlige koalisjonen alt tapt i maktkamp mot Russland og Tyrkia. Samme skjebne truer i Libya. 

Om de nå skulle forlate Irak vil deres posisjon i den arabiske verden svekkes kraftig.  For å hindre det informerer Kramp-Karrenbauer (AKK) om utvidet Bundeswehr-innsats ved årsskiftet 2019-20. Ved å se bort fra demokrati og folkerett i Irak gir hun forsmak på en ny krig. 13/1-20 i en tale ved Stanford U beskriver Pompeo USAs dronedrap i Bagdad som del av en ny US-amerikansk «avskrekking-strategi». Han bekrefter at denne også er rettet mot Russland og Kina. 

Solberg-regjeringen er i uke 3/2020 angivelig i krise grunnet «hjemsending av et sykt barn med sin IS-mor fra Syria». Er det ikke mer rimelig at det blir krise, ikke bare i regjering men også på Storting, når verken forsvarsminister Bakke-Jensen eller utenriksminister Ine Søreide Eriksen kan klargjøre hvorvidt norsk innsats i Irak er demokratisk og innenfor folkeretten!?

Kilde: Jörg Kronauer/ JW/ nrk-debatt. 

Forsidebilde v/Igor Morski

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  20 januar 2020 13:00

  Vedr. «sykt barn»: Det er mulig kvinnen ble evakuert slik terrorister og jihadister i White Helmets ble det.
  «A total of 98 White Helmets and 324 of their relatives were evacuated out of southern Syria through Israel to Jordan in July, in an unprecedented rescue mission conceived by Britain, Germany and Canada, and supported by Israel, Jordan, the US and the United Nations.» ifølge The Telegraph 24. sept. 2018.
  Kanskje hun og hennes mann kjempet på «rette» (for Erna Solberg) siden?

  Svar
 • Regjeringskrise og utgang fra regjeringen på grunn av en symbolsak og ikke på grunn av noen forutgående real sak. Suverenitetsavståelse og brudd på vedtatt og erklært basepolitikk, folkerettsbrudd i krig etter krig, strømavtaler diktert fra Helvete og utvasking av innholdet i alle landets lover var ikke viktige nok. Virkelighet er ikke lenger virkelig. Den nye virkeligheten har fjernet seg fra det fysiske grunnlaget og erstattes av vedtatt virkelighet på tvers av fysikk og logikken som kommer av fysikken.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Trump med ny forklaring på drapet av Suleimani:

«Det var skitpratet hans som fikk han drept!»

Forrige innlegg

Omskriving av virkeligheten fra den norske utenriksministeren.

Klarer ikke kritisere USAs brudd på folkeretten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.