POSTED IN Media

Refusjonspraksis av leserinnlegg:

En del av avisenes redaksjonelle linje.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av redaktør

Refusjonspraksisen i de store avisene er ikke tilfeldig, naturligvis. Det er en del av deres redaksjonelle linje som betyr at utvelgelsen av innlegg gjøres for å fremme bestemte politiske holdninger – og hensikter. Det skulle ikke overraske noen, for medienes hensikt er ikke bare å informere om små og store begivenheter men å sørge for at virkeligheten blir oppfattet av de som leser avisen slik avisen ønsker det.

Michael von Tetzschner er en norsk advokat og politiker. Siden 2009 har von Tetzschner vært innvalgt på Stortinget for Oslo. Wikipedia

To norske politikere er med i en ny vestlig USA-inspirert organisasjon som skal frem anti-kinesiske holdninger. Den ene sitter på Stortinget for regjeringens sin statsminister sitt parti Høyre, den andre er partileder for et annet regjeringsparti, Venstre.

Når Lars Birkelund påpeker i sitt leserinnlegg til Aftenposten at Tetzschner sin kronikk i avisa om Kina også må oppfattes på bakgrunn av hans deltagelse i denne organisasjonen – at dette er ytterst relevant, da blir innlegget refusert. Dette skal ikke folk vite noe om. Det er også en del av Aftenpostens redaksjonelle linje, altså å ikke informere om fakta som kan gi folk et inntrykk av virkeligheten og politikere i dette tilfellet som ikke stemmer med deres redaksjonelle linje (dvs. deres ideologi og politiske målsetting).

Her er Birkelunds kommentarer og innlegg hentet fra facebook:

Lars Birkelund

Aftenposten refuserte dette innlegget. Jeg ble ikke overrasket. På den annen side: denne kritikken er høyst berettiget og det vet Aftenposten, med mindre de har glemt alle journalistiske grunnprinsipper. For Aftenposten, NRK med flere forsømmer sin informasjonsplikt når de tier om Tetzschner og Grandes rolle i denne saken. Så hvis Aftenposten heller ikke slipper til andres kritikk av dette vet vi at de med vitende og vilje tier om vesentlige saksopplysninger.

«Michael Tetzschner er nestleder for Stortingets utenriks og forsvarskomité, ja. Men han er også en betalt lobbyist for en antikinesisk organisasjon, nemlig «Inter-Parliamentary Alliance on China», som ganske nylig ble stifta av NATO og EU-land for å motvirke Kinas økende popularitet og innflytelse i verden. Det burde Tetzschner/Aftenposten ha gjort oss oppmerksom på da Aftenposten 13/7 publiserte en Kina-kritisk kronikk han hadde skrevet. Det burde også NRKs Dagsnytt Atten ha sagt da han var gjest der samme dag.

Dagen etter publiserte Aftenposten et intervju med Trine Schei Grande. Også hun er medlem av samme gruppe av lobbyister. Gruppa inkluderer den erkekonservative USA-senatoren Marco Rubio, en velkjent hauk i utenrikspolitikken. Her altså sammen med norske og andre hauker. Ja, for både Tetzschner og Grande er utenrikspolitiske hauker, da de begge gikk helhjertet inn for krigen mot Libya og Norges støtte til sanksjoner og væpnede opprørere i Syria. Nå opptrer de som hauker overfor Kina ved å «lobbe» for sanksjoner mot landet. I kronikken presterte Tetzschner å si at alle verdens borgere nå kan arresteres for kritikk av Kinas kommunistparti. Dette er neppe mer enn skremselspropaganda.

Aftenposten, NRK med flere forsømmer sin informasjonsplikt når de tier om Tetzschner og Grandes rolle i denne saken. Hadde Aftenposten tiet hvis de hadde vært betalte lobbyister for Kina? Aftenposten kunne ha valgt en helt annen vinkling, ved for eksempel å granske nevnte organisasjon, hvor stor godtgjørelse de norske politikerne får fra den osv. Men igjen velger Aftenposten det konforme, det som passer USA og NATOs politikk overfor Kina. Og norske politikere har laget nok trøbbel for andre land. De bør slutte med det og passe sine egne saker».

Lars Birkelund

Forsidebilde: Charles Deluvio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «…både Tetzschner og Grande er utenrikspolitiske hauker, da de begge gikk helhjertet inn for krigen mot Libya og Norges støtte til sanksjoner og væpnede opprørere i Syria.»

  Det Norge trenger nå, som virkelig og nyttig forsvarspolitikk for Norge, er å stille Stoltenberg og de andre krigshissende drapsmennene for retten.
  Det går en rød tråd fra terrorhandling til terrorhandling

  Stoltenberg, og hans nettverk, uttalte jo også at «det hastet». ( Så mye at han ikke sammenkalte stortinget.)

  «– Dette igjen gjorde ham overbevist om nødvendigheten av å ty til vold straks, før det ble for sent …
  …..det går en rød tråd fra terrorhandling til terrorhandling, der terroristene setter seg i sammenheng med hverandre, selv om de operer alene …»
  https://forskning.no/nazisme-partner-podcast/dagens-terrorister-er-ikke-ensomme-ulver/1709571

  Svar
  • «Stoltenberg, og hans nettverk, uttalte jo også at «det hastet».
   Det hastet så mye at han ikke sammenkalte stortinget, og altså brøt norsk GRUNNLOV !
   (Med 500 ganger flere drepte ungdommer! )
   I motsetning til ABB og Philip Manshaus , som «bare» var små-drapsmenn som var fortvilet (alene) over å bli sensurert med sine meninger, – og over en norsk politikk som de mente ville ødelegge Norge.
   Det HASTER nå;
   – med også å stille DISSE forbryterne for retten. De ødelegger norsk forsvarspolitikk, og vårt samfunn.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korona

Allerede sjuke på eldrehjem dør 84 år gamle

Forrige innlegg

Det finnes vitenskapsfolk som mener noe annet:

CO2 er livets gass.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.