POSTED IN Media

«Redaktørstyrte medier».

Hvem gir ordren om retning og innhold.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvem styrer egentlig «de redaktørstyrte mediene»?

Av Lars Birkelund

Jeg var i en kort ordveksling med Erik Stephansen, politisk redaktør i Nettavisen, for et par dager siden.

Av Lars Birkelund.

Jeg husker ikke hva han sa. Men det var ikke noe originalt, da det går 13 på dusinet av norske journalister og redaktør. De mener, sier og skriver det samme om de store sakene. Som på Stortinget, der det bevilges penger til norske medier.

Her tar jeg for meg en artikkel fra 13. juni, der Stephansen juger allerede i overskriften, i og med at han påstår at Norge er et fredelig land. Det er også noe norske ‘journalister’ og redaktører er enige om, sjøl om sannheten er at Norge har vært med på ti kriger siden 1991.

Videre viser det seg at Stephansen går god for Zelenskys løgn om at Ukraina kun har mistet 31.000 soldater. Det tallet kan kanskje ganges med ti. Noen mener langt mer enn det. Men det eneste som er sikkert er at både NATO/Kiev og Russland har interesse av å overdrive fiendens tap og underdrive egne tap. Det samme gjelder naturligvis NATO-medier som Nettavisen.

De russiske tapstallene er sannsynligvis «dobbelt så store», hevder Stephansen som ‘trøst’. Men igjen svikter logikken. For er det sannsynlig at Russland, som har langt større slagkraft enn Ukraina, har mistet dobbelt så mange soldater?

Naturligvis ikke. Men det er det Kiev, NATO og NATO-mediene vil at vi skal tro. For det gir motivasjon til å fortsette det som faktisk er USA/NATO/EUs krig mot Russland, med Ukraina som slaktoffer og ukrainere som kanonføde. En krig som mange mener NATO allerede har tapt, i likhet NATO-lands kriger mot Afghanistan og Syria. Men det er likevel viktig å holde våpenindustrien i gang. NATO-landene har levert 99 % av våpnene til Kiev, sa Jens Stoltenberg for noen uker siden, med løfter om flere og tyngre våpen.

155 mm granater. Avgjørende på en slagmark. Russland produserer mellom fem og ti ganger flere slike granater enn det vesten klarer levere til Ukraina. Tapstallene følger i stor grad av dette.I samme artikkel anbefaler Stephansen en kommentar av «kollega Eirik Mosveen», som har overskriften «Kan virkelig Putins fascistiske mafiaregime rette sine raketter mot Oslo»?

Da vet du nok om den artikkelen. Her fra en ordveksling jeg hadde med Mosveen, knytta til debatten etter Kjetil Bjørnstads kronikk i Aftenposten 7. juni.

Jeg spurte: Hvorfor tenker alle ‘journalister’ likt om dette? Har dere ingen individualitet? Er dere ikke i stand til sjølstendig, fri og kritisk tenkning? Eller er det rett og slett sånn at dere ikke tør å si hva dere mener fordi det kan føre til at dere mister jobben?

Mosveen svarte, dvs han svarte ikke på spørsmålet, han skrev: Har du ytret en eneste setning som ikke er stenografisk avskrift av Putin når det gjelder Ukraina? Du er jo diktatorens papegøye.

Jeg skrev så: Der bekreftet du det jeg sa om norske ‘journalister’. Det er 13 av dere på dusinet.

Mosveen: Ja, vi er ikke Putins papegøyer, det har du fått riktig.

Jeg: Dere er papegøyer for USAs neokonservative, de som stadig juger oss inn i kriger, som også provoserte fram krigen i Ukraina og som dessuten er hovedleverandører av våpen til Israels folkemord.

Mosveen: Bla, bla, bla.

Jeg: Du har ikke gjort annet enn å bekrefte det jeg har sagt om dere ‘journalister’.

Innlegget er hetet fra Steigan.no

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  17 juni 2024 8:50

  Jonas G. Støre seier at me ikkje truar nokon. Difor vil du aldri få sjå ei slik overskrift i norske aviser:

  -Nato truer med atomvåpen.

  Men det gjer Nato no:

  https://sputnikglobe.com/20240617/nato-chief-says-alliance-discussing-putting-nuclear-warheads-on-standby-1118992792.html

  Kva kjem NRK og andre Nato-papegøer til å gjera med saka?

  Takk og lov for Lars Birkelund.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 juni 2024 9:01

  Her er ei anna sak norske media ikkje kjem til å skriva om:

  https://www.rt.com/russia/599395-nato-state-leader-calls-for/

  Polen, vår allierte, blandar seg kraftig inn i russisk politikk og vil splitta opp Den russiske føderasjonen, slik Rand Corporation gjekk inn for i 2019. Polen brukar etnisitet som argument for sundleminga.

  På tide å dela opp Polen før landet får gjort meir ugagn i verda?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 juni 2024 9:08

  Kven gjev ordren om retning og innhald?

  Det gjer militæret:

  https://www.rt.com/news/599387-french-general-ukraine-crisis-lessons-learned/

  Fransk general seier rett ut at militæret skal kontrollera kva folk får vita. Heilt i Gro H. Brundtland si ånd.

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   17 juni 2024 12:50

   For NRK, og de andre zionistjøde-kontrollerte massemediene, var en massakre på 300 palestinere i Gaza en suksess siden 4 zionist-jøder ble hentet ut av Gaza samtidig.

   The Day the West Defined ‘Success’ as a Massacre of 270 Palestinians
   thetruthseeker.co.uk/?p=289570

   Se også bilde av den kvinnelige presidentkandidaten Nikki Halley signing artillery shells for Rafah, Gaza…

   Svar
   • Jan Hansen
    25 juni 2024 9:55

    NRK Jøde kontrollert? Og pro Isreal, du har ikke fulgt mye med hva som faktisk foregår i Norge… Har du sett på NRK sine nyhets sendinger? Det er ikke annet enn pro palestinsk propaganda hvor Jødene fremstilles som mordere mens Hamas sine bestialske drap hvor de bla.a stekte spebarn levende og la ut skrytevideoer av sin tortor for man ikke høre noe om. Noe mer Jøde fientlig og pro Hamas enn NRK og Britiske BBC skal man lete lenge etter.

 • Jan Hansen
  25 juni 2024 9:34

  Da covid19 hysteriet va på sin høyde så sa ikke bare norsk main stream media de samme ordene ordrett men hele VERDENS main stream media var så sammstemt at de sa de samme tingene samtidig så godt som ordrett over hele verden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den grønne politikken snur problemet på hodet

Det dreier seg ikke om energi men om overforbruk av natur.

Forrige innlegg

I farvannet ved Cuba:

En amerikansk atomubåt og et kanadisk krigsskip i samme farvann som russiske krigsskip.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.