POSTED IN Virkelighetsforståelse

Reaksjonene brukes selektivt og ikke mot våre regelbrudd.

Vi kaller det hykleri

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Anti-Russland-kampanjen

Av Reidar Kaarbø

 «Anti-Russland» (parallell til Anti-Taliban fra 1996) er mitt navn på det jeg tror er en kampanje som har som målsetting å nedkjempe russerne, dele opp landet og forsyne seg av alle godbitene. Kampen utspiller seg dels i media og dels på slagmarken med USA og NATO mot Russland. Her kommer et par eksempler.

Sergei Skripal
Mars 2018 ble Sergej Skripal forsøkt drept i England. Russerne ble mistenkt, men vedkjente seg ikke ugjerningen. Fordømmelsen fra Vesten var bastant og massiv, hele 153 russiske diplomater ble sendt hjem, en av dem fra Norge, og diverse sanksjoner ble innført.

Jamal Khashoggi
Oktober 2018 ble Jamal Khashoggi beviselig brutalt henrettet i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Drapet ble trolig beordret av kronprinsen i Saudi-Arabia. Reaksjonene uteble fra vestlige land, ingen diplomater ble utvist, ingen sanksjoner gjennomført, og våpeneksporten fra USA fortsatte som vanlig. 

Formål: diskreditere Russland
Det bestialske drapet ble forbigått i stillhet, mens det mislykkede drapsforsøket ble hausset opp utover enhver proporsjon på et vis som vitnet om en godt organisert kampanje for å diskreditere Russland, så til de grader at man må spørre seg om hele historien var falsk for å få et påskudd til å trekke ned Russland og sanksjonere basert på løgn og bedrag. 

Aleksej Navalnyj
var en opposisjonspolitiker som var kritisk til regimet i Russland. Han ble forgiftet i 2020 og fengslet i 2021, og døde 16. februar 2024 som en martyr for demokratibevegelsen. Enkelte hevder han jobbet for vestlig etterretning. Dødsfallet kom svært beleilig for Israel som fikk trukket oppmerksomheten vekk fra et mulig folkemord på Gaza. 

Dødsfallet fikk de første dagene over 30 artikler publisert i New York Times, og politikere over hele vesten var samstemt i fordømmelsen av Russland. G7-landene innførte ett minutts stillhet dagen etter for å minnes den store politikeren Aleksej Navalnyj, noe de ikke gjorde for de 28.000 drepte på Gaza. Og USAs president skrøt av at han nå ville innføre 500 nye sanksjoner mot Russland, bl.a. fordi han mente Putin måtte stå bak drapet på Navalnyj.

Gonzalo Lira

Gonzalo Lira
var en chilensk-amerikansk journalist som bosatte seg i Ukraina i 2014. Han var kritisk til regimet i Ukraina. I april 2022 ble Lira arrestert av ukrainske myndigheter for å ha spredt «falske nyheter». Han døde i fengselet i januar 2024. Mange kritiserte ukrainske myndigheter for behandlingen av ham. Hans død ble ikke omtalt med et ord i New York Times, og han fikk ingen bistand fra USAs regjering enda han hadde statsborgerskap i USA.

Ulikhet i reaksjoner
Enda en gang ser vi en dramatisk forskjellig håndtering av to dødsfall. Den norske regjeringen har gjentatte ganger bedt Russland om å løslate Navalnyj, mens de aldri skal ha bedt Ukraina å løslate Lira eller Storbritannia å løslate Julian Assange.

Russlands krig mot Ukraina og USAs krig mot Irak
Knapt hadde kuppmakerne i Kiev klart å bryte seg inn i Parlamentet og henge på seg slips, før Vesten, Norge inklusive, anerkjente det nye regimet som legitimt. Vesten har synkront fordømt Russland i krigen mot Ukraina. Benevnelser som «brutal ulovlig uprovosert angrepskrig» skal gi inntrykk av at denne krigen er langt verre enn en vanlig «krig». 

USAs krig mot Irak i 2003 som varte i ni år hadde et mye hyggeligere navn: «Operation Iraqi Freedom». Denne friheten tok livet av en million irakere. I ettertid ble det klart at krigen var basert på løgn og bedrag og falske beviser – og var derfor en like «brutal ulovlig uprovosert angrepskrig» som krigen mellom Russland og Ukraina. USA er fortsatt inne både i Irak og i Syria, uten å være verken ønsket eller invitert, kanskje som «sitting ducks» for å legitimere en nært forstående krig.

Igjen ser vi dramatisk forskjellige reaksjoner mot Russland og USA. Etter krigen i Irak har det ikke vært noen sanksjoner, ingen utvisning av diplomater, ingen reaksjoner eller fordømmelse av USA. Tony Blair har riktignok sagt «unnskyld fordi han handlet på dårlig etterretning», som om det er nok.

 Ubesvarte spørsmål
Vestlige medier vil ikke engang spørre seg om krigen i Ukraina kan ha vært fremprovosert av USA eller om USA kan ha hatt en finger med i spillet. Her er noen av spørsmålene: 

 • • Er det sant ut USA og Tyskland ga krystallklare løfter til russerne at NATO ikke skulle ekspandere østover da Sovjetunionen ble oppløst? 
 • • Er det sant at Putin i 2008 sa at NATOs utvidelse til Ukraina var «en rød linje» som ikke måtte krysses, idet han brukte litt samme ordlyden som USA under Cubakrisen? 
 • • Er det sant at NAZI-krefter i Ukraina forsøkte undertrykke den russiske delen av befolkningen som etter hvert følte seg mer og mer truet på livlet? 
 • • Er det sant at Victoria Nuland skrøt av at USA hadde investert 5 milliarder dollar i regimeskiftet i Ukraina? 
 • • Er det sant at hun før kuppet på telefonsamtale som ble avlyttet og tatt opp på bånd, diskuterte med Geoffrey Pyatt, den amerikanske ambassadøren i Kiev, hvem som burde sitte i den kommende regjeringen?
 • • Er det sant at firkløveret Victoria Nuland, Jake Sullivan, Anthony Blinken og Joe Biden designet kuppet i 2014?
 • • Er det sant at USA i perioden 2014 til krigen brøt ut, rustet opp Ukraina til NATO standard?
 • • Er det riktig at Ukraina i dagene før krigen økte artilleribeskytningen av Dombass bevitnet av OSCE, inntil Putin følte seg tvunget til å svare?
 • • Er det sant at det forelå en fredsplan i Istanbul der Boris Johnson fra UK på vegne av USAs president Joe Biden i mars 2022 fikk Ukraina til å trekke seg fra forhandlingsbordet og overbeviste Zelenskyj at Ukraina ville få penger og våpen nok til å vinnen krigen?
 • • Er det mulig at USA og UK sin målsetting med krigen er å svekke Russland, kanskje på sikt få delt opp landet og forsyne seg av godbitene?

Punktene nevnt ovenfor er ikke blitt gjenstand for grundig behandling i store norske medier. 

Firkløveret Nuland, Sullivan, Blinken og Biden som hadde sentrale posisjoner under kuppet i 2014, har i dag enda mer sentrale maktposisjoner og kan mistenkes å ha personlige årsaker til å forlenge krigen.

Russiagate
Hvor mange ganger har vi hørt setningen «Det er russerne!» Noen av dem er løgn, for å gi russerne skylden for noe USA har gjort. Her er et lite knippe saker som skal være motbevist eller henlagt på grunn av mangel på bevis:

 • • Russere hacket e-postene til Det demokratiske partiet (DNC) og lekket dem til WikiLeaks. Lekkasjen avslørte hvordan Bernie Sanders kampanje ble sabotert og bidro trolig til at Hillary Clinton tapte valget mot Trump i 2016.
 • • Russerne fikk skylden for å ha plantet kompromitterende filer i en bærbar PC til Joe Bidens sønn Hunter. Filene avslørte at Biden-familien har mottatt over 20 millioner dollar fra tvilsomme land inklusive Ukraina og Kina som betaling for tjenester Joe Biden utførte.
 • • Russland ble anklaget for samarbeid med Trump-kampanjen. FBIs spesialetterforskning fant ikke bevis for noen kriminell sammensvergelse.
 • • Russland ble anklaget for å ha sabotert Nord Stream 2 i september 2022 inntil Seymour Hersh og kommentarer fra Nuland og Biden viste det motsatte. USA la ned veto mot at FNs sikkerhetsråd skulle nedsette en uavhengig kommisjon etter sabotasjen.

Opprustning over en lav sko
Anti-Russland-kampanjen har bidratt til økt polarisering mellom øst og vest, økt opprustning og økte investeringer i forsvarsindustrien. Nå har russer-hysteriet nådd slike høyder at våpenindustrien har fritt frem mens vanlige folk får redusert kjøpekraft.

Vestlige politikere og medier sier rett ut at Russlands invasjon i Ukraina bare er begynnelsen, russerne kommer ikke til å gi seg med bare den russisk-språklige delen av Ukraina, men vil ta hele Ukraina, og deretter fortsette vestover land for land inntil hele Europa ligger under russernes onde diktatoriske militærmakt.

Nøytrale eksperter påstår at Putin på ingen måte er interessert i den store ukrainskspråklige delen av Ukraina i vest, det vil bare føre Russland inn i en hengemyr med motstand og krig. Tvert imot har Putin uttrykt helt klart at han er klar til å ta opp forhandlingene fra Minsk 2 når som helst USA måtte ønske det. Det kan da være grunn til å vente seg noen russiske krav: 

 1. 1) Ukraina forblir nøytralt, NATO ekspanderer ikke østover
 2. 2) Russerne beholder Krim
 3. 3) De russiskspråklige områdene av Ukraina sikres uavhengighet og selvstendighet
 4. 4) Ukraina får et regime fritt for Nazi-ideologi som representerer hele Ukraina

Så langt har vestlig interesse for forhandlinger vært minimale, det eneste som kanskje kan føre til forhandlinger nå er at Ukraina har en ganske svak posisjon i krigen og kan se ut til å tape krigen.

Forskjellen Israel – Russland
Israels groteske og uproporsjonale massedrap på Gaza som støttes aktivt av USA med penger, våpen og bomber, er en av de styggeste konfliktene vi har sett siden Holocaust. Nå er Israel stevnet inn for ICJ anklaget for folkemord, og det er forventet at også USA blir stevnet for sin deltakelse. 

Likevel er ingen israelsk ambassadør utvist, de fleste vestlige land har fortsatt ikke godkjent den palestinske staten, ingen sanksjoner er iverksatt mot Israel, ingen har innført boikott av Israel, flere vestlige land har ikke gitt sin støtte til Sør-Afrikas søksmålet i ICJ, og Norge med flere vil ikke utestenge Israel fra MGP. 

Dette minner lite om reaksjonene etter drapsforsøket på Sergej Skripal og viser at diplomatiske reaksjoner ikke avhenger av handlingenes alvorlighet, men av vennskapsforhold. USA fortsetter å legge ned veto mot våpenhvile på Gaza i FNs sikkerhetsråd, fortsetter å sende penger og våpen, og fortsetter å støtte Israel i massedrapene, uten at et eneste vestlig land reagerer diplomatisk. Og Norge gjør det USA sier at vi skal gjøre. Punktum.

USA vil at Israel skal gå fri. Russland, derimot, må dø hvis USA skal få det som de vil. 

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Takk Reidar Kaarbø for en skikkelig fin oversikt. NRK..sukk..er død. Det blir jo bare enda tydligere hvem de arbeider for. En oppegående journalistisk institusjon ville selvfølgelig gjort det du har gjort. Men isteden lyver og dreier de på vinklingen og sannheten blir en trrussel? Vi ser det samme skje med Kunst, Religion og Videnskap. Slipp NRK som en kald potet.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  29 februar 2024 13:48

  NRK har sin egen kampanje mot Russland. De skrev om at Putin har arrestert så mange flere enn Stalin på
  https://www.nrk.no/urix/rapport_-berre-stalin-har-arrestert-fleire-enn-putin-1.16774804

  Her er informasjon fra Bard på Gemini:
  Per 1. desember 2023 sitter det ca. 500 000 personer fengslet i Russland.

  Per 1. desember 2023 sitter det 2,023,674 personer fengslet i USA.
  Det er viktig å merke seg at dette tallet fra USA bare representerer personer som er fengslet på en gitt dag. Det totale antallet personer som blir fengslet i løpet av et år er mye høyere.
  I 2022 ble for eksempel over 11 millioner mennesker innlagt i fengsler i USA.

  NRK har fått denne informasjonen med kildehenvisninger men ikke svart.

  Svar
  • De tør ikke, feigingene. De skjever i buksene. De vet at de er tatt med dem helt nede på anklene. Beveger de seg går de skikkelig på trynet. «Hvis vi er stille som mus, så blir det ubekvemme borte. Vi tretter dem ut med taushet, slik at de slutter å plage oss med sannheter!»

   Svar
 • Torkel Andersen
  3 mars 2024 17:49

  Komisk Av Reidar Kaarbø som ikke klarer å se at Israel har rett til å forsvare seg med alle midler mot disse hatefulle terroristene som ønsker å drepe alle jøder uansett hvor de bor i verden. Reidar Kaarbø slike som deg er en skam for Norge og nordmenn.

  Svar
  • Reidar Kaarbø
   4 mars 2024 9:17

   Det er ikke Isreal som er offeret her, det er palestinerne som over mange generasjoner ha blitt trakassert, undertrykket, misbrukt, drept, frastjålet sin eiendom og behandlet som annenrangs borgere. Palestinerne har vært utsatt for et terror-regime, en kynisk okkupasjonsmakt som de har ALL RETT til å forsvare seg mot med alle midler. Motstandsbevegelsen Hamas gikk til sin siste dramatiske ytterlighet, nærmest en desperat selvmordsaksjon, 7. oktober i fjor, og har slik jeg ser det oppnådd flere ting:

   – Hamas fikk naglet palestinaproblemet på dagsorden, denne gang kan ikke verden vri seg unna
   – Hamas fikk trukket ned buksene på Israel og avslørt elendigheten for hele verden
   – Palestinerne støttes nå massivt av folk, også av mange jøder, verden over
   – Og den psykopatiske retorikken til dette syke regimet er gjennomskuet, du selv har klart imponerende 4 eksempler med i 1 setning.

   Dessverre er regimet så sementert i sitt psykopatiske ståsted at det ikke er noe håp for endring. Det ENESTE som kan snu Israel er en verdensomspennende BOIKOTT som viser at verden ikke lenger finner seg i slikt. Det må i så fall skje før Israel har utryddet alle palestinerne eller jaget dem alle ut av landet sitt – med USA aktive deltakelse i form av penger, våpen og bomber.

   Beklager at du, Torkel Andersen i MIFF, er så låst i en psykopatisk tankegang at du ikke klarer å se noen av disse poengene og diskutere saklig. Da er det sikkert en god hjelp å kunne se på palestinere og meningsmotstandere som mindreverdige mennesker og henge på dem noen anti-ord.

   Svar
   • Johannes Åtta Førtifira
    5 mars 2024 21:39

    «Det er ikke Isreal som er offeret her, det er palestinerne som over mange generasjoner ha blitt trakassert, undertrykket, misbrukt, drept, frastjålet sin eiendom og behandlet som annenrangs borgere. Palestinerne har vært utsatt for et terror-regime, en kynisk okkupasjonsmakt som de har ALL RETT til å forsvare seg mot med alle midler. »

    Takk, Reidar! Godt skrevet. Det eneste kristiske eg har er at du bruker uttrykket «annenrangs borgere». Det er altfor snilt mot den fascistiske, nazionistiske erobringsmaktens behandling av palestinerne i det okkuperte Palestina. «Human Animals» er zionist-jøders betegnelse på palestinere, et folk nazionistene mener ikke eksisterer. Denne rasistiske holdningen gjenspeiles i de superrasistiske zionistjødenes behndling av palestinerne.

   • Reidar Kaarbø
    6 mars 2024 7:06

    Ja, du har helt rett Johannes. Den israelske journalisten Gideon Levi skrev i en artikkel en gang at Israel behandlet palestinerne som dyr. Dette førte til at han fikk mange protestbrev fra israelske dyrevernorganisasjoner, de så på sammenligningen som en fornærmelse mot dyrene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-borger på Krim:

Russland er et sivilisert land, USA er en banan-republikk!

Forrige innlegg

Klimastudie:

CO2 øker Jordens grønne arealer, selv på steder som er berørt av tørke

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.