POSTED IN Ukraina

Rapport fra kvinne som besøkte Ukraina nylig. En generasjon er tapt og nå kidnappes menn på gaten.

NRK er i Ukraina hele tiden, ser de ikke dette?

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En bønn om å avslutte krigen i Ukraina.

Av Larry Johnson

X-CIA analytiker

Jeg kjenner ikke Maria Mateiciuc, men hun påstår at hun nylig besøkte Ukraina. Her kommer hun med en overbevisende fortelling om den desperate situasjonen hun opplevde i Ukraina. Hun har en X-konto, og ser ut til å være en virkelig person. Jeg tror ikke hun er en robot eller noen som er leid inn for å fortelle en tragisk historie. Hun skriver det hun sier er et inntrykk fra sin nylige tur til Ukraina.

Les hennes innlegg! Hva synes du?

Jeg kom nylig tilbake fra Ukraina, der jeg hadde besøkt noen venner.  Alt det jeg har hørt om det som skjer i Ukraina er en løgn. Virkeligheten er mørkere, dystrere og bortimot håpløs. Det er ikke noe som heter Ukraina «vinner» denne krigen.

Det anslås at de har mistet omtrent en million av sønner, fedre og ektefeller. En hel generasjon er borte.

Til og med i sørvest, der den anti-russiske holdningen har vært inngrodd, er borgerne nå motvillige, eller de er faktisk livredde, for offentlig å kritisere Zelensky. Da vil de havne i fengsel.

I alle landsbyer og byer ser du at  gatene, butikkene og restaurantene for det meste er uten menn. De få mennene som er igjen er livredde for å forlate hjemmet av frykt for å bli kidnappet og bli innrullert i hæren.

Noen har til og med tydd til så alvorlige ting som å be venner brekke bena på dem for å unngå å bli innkalt. De som er ute og leter etter folk til hæren starter tidlig om morgenen når mennene går hjemmefra for å gå på arbeid.

At Ukraina vinner er en stor, fet løgn.

De narrer dem inn i bakhold og kidnapper dem på gatene. Og etter 3 -4 timer er de innskrevet i hæren, og øyeblikkelig sendt til fronten, med minimal eller Ingen opptrening i det hele tatt. Det et «en dødsdom».

Og det blir verre for hver dag. Der jeg holdt til hadde en tannlege nettopp blitt tatt av sikkerhetsstyrkene på vei til jobben. Han etterlater seg to små barn. Hver dag kommer det 3- 5 døde menn tilbake fra frontlinjene.

Mødre og koner kjemper med nebb og klør mot de væpnede styrkene. De trygler og ber om at mennene deres ikke skal bli tatt. De prøver med bestikkelser – som noen ganger hjelper.

Men for det meste blir de møtt med fysisk vold og dødstrusler. Det området som er «vunnet tilbake»  fra russerne er lagt i ruiner og er ubeboelige.

Uansett så er det ingen igjen til å bo der. Familier som flyktet derfra kommer antakelig aldri tilbake. Folk ser jo måten krigen blir rapportert på, både hjemme og i utlandet. De sier det er en «vits» og «propaganda». De sier: «Se deg rundt. Er dette å vinne?».

Enda verre er det at de blir lurt til å tro at  når de ukrainske styrkene er utslitte, vil det komme amerikanske soldater og erstatte dem og «vinne krigen» Disse menneskene sier det rett ut: Denne krigen er ingenting, det er enn parodi. Resultatet er åpenbart. De er uten håp, fullstendig ødelagte. De lever i et uendelig mareritt.

Gi oss fred!

De bønnfaller om at det skal ta slutt – og få til en «fred», noe man jo kunne fått til for to år siden. Slik de ser det har de allerede tapt, for deres sønner og fedre og ektefeller er borte, og landet er blitt ødelagt. Det finne ingen «seier» som kan forandre på det.

Ikke misforstå da. De er sinte på Putin, men de er også sinte på på Zelensky og Vesten. De har mistet alt, og verst av alt håp og tro. De kan ikke fatte hvorfor Zelensky ønsker å fortsette på denne måten, noe som bare fører til menneskelig ødeleggelse.

Jeg så ikke krigen, men det jeg så var absolutt hjerteskjærende. De bør skjemmes, de menneskene som, uansett gode forsetter, har støttet denne krigen. Og mediene bør også skjemmes, når de fortsetter å lyve om krigen.

Hun har helt rett når det gjelder mediene og at de politiske lederne i Vesten lyver om realitetene om Ukrainas militære situasjon på bakken. Og hun har rett når hun beskriver folkets sinnstilstand i de ukrainske byene vest for elven Dnjepr.

Det kommer en rapport i dag om at russerne har hatt stor framgang når det gjelder å innta Avdeevka.

Som resultat av et uventet angrep, brøt russiske styrker gjennom forsvaret til Ukrainas væpnede styrker i den sørlige delen av Avdiivka. På få timer greidde de russiske styrkene å rykke fram flere kilometer og så gå inn i de sentrale delene av byen. De ukrainske styrkene trakk seg tilbake i full uorden mot nord, i retning en kjemisk fabrikk. Dette øker sjansen til at enkelte enheter kan omringes.

Så langt betyr det intet om kongressen i USA godkjenner Bidens anmodning om å sende Ukraina 61 milliarder dollar. Ukraina mangler den ene tingen som trengs for opprettholde en skikkelig trussel ved fronten – trente og erfarne soldater.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Så synd at folk flest er så fantastisk tilbakestående når det gjelder å filtrere ut propaganda. Det ukrainske folket burde jo skjønt hele tiden at krig mot Russland ville føre til død og elendighet og tapt fremtid. Dette var jo åpenbart for alle med evne til å tenke selv.

  Svar
  • Sant nok uforståelig! Du er ennå i besittelse av sunt folkevett! Det er bare det Jensegutten, at slik tenker ikke gutta på viddene. De har en liten klubb og du og jeg er ikke med i den eksklusive klubben. De ser på deg og meg som udugelige forbrukere av deres ressurser!? Gro, Erna, Børge, Bart , Jensemann og Jonas tror de får være med. Lite skjønner de at de er nyttige idioter som blir brukt for å oppnå Klubbens sinnsyke mål. De vil eie hele jorden og har opphøyet seg til Gud-er. De vil hacke mennesket både åndelig og fysisk. De norske foræderne blir kastet «under bussen» (eller: de har ikke funnet opp kruttet-de kom når røyken hadde lagt seg), når «leken er over»! NRK er i Ukraina? Det er ufattelig. Knut og gutta var i Ukraina. De kom hjem med førstehånds informasjon. Helt annerledes enn NRK. Skulle tru de ikke har vært på samme sted! Når en lommetyv ser en helgen-ser han bare lommene! Husk at du er tvunget til å betale lisens til Norges Røver Kringkasting!

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   23 januar 2024 20:50

   I dag har Holtålen kommune meldt seg offentleg på i krigen mot Russland. Der lærer Heimevernet opp ukrainarar til å bli skarpskytande russardreparar.

   Svar
  • Så da var det jo fornuftig av nordmenn å ikke gjøre motstand 9. april 1940 ?

   Svar
   • Max Hermansen
    25 januar 2024 22:58

    Tenk om styrkesjefen for de 40 år gamle panserskipene som lå i Narvik 9. april 1940, hadde overgitt seg i stedet for å prøve å sloss. Da hadde ikke panserskipene blitt senket og 275 mann ikke blitt drept.

  • Øystein Jørgensen
   29 januar 2024 14:59

   Kansje de forsto tistrekkelig likevel og derfor ved valg ga sin stemme til en presidentkandidat som slo til orde for fredspolitikk overfor Russland.
   Den fredsommelige presidentkandidaten het Zelensky.
   PRESIDENT Zelensky derimot gjorde det stikk motsatte av det han hadde forspeilet velgerne sine.
   Ukrainske velgere ble lurt trill rundt av deres egne politiske eliter, dessverre noe som er blitt normalen i våre vestlige, såkalte demokratier.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 januar 2024 21:05

  Det er mykje NRK ikkje får med seg.

  15.-20. januar møttest 120 alliansefrie land i Uganda:

  https://www.rt.com/africa/591119-nam-summit-uganda-putin/

  Desse landa er nok ikkje del av «det internasjonale samfunnet» i norske media.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 januar 2024 9:16

  Omfattandeg dekning og ekspert-komentarar til Barbie-film og Oscar-nominasjonar og andre nominasjonar i USA i NRK for tida.

  Steigan.no er heldigvis tynn på slike saker, men skriv i dag opplysande og sakleg om møtet i Uganda.

  Me ser kven som leverer og lever av falske nyhende.

  Svar
 • Alle kriger og faenskap ser ut til å være fremskaffet av «Den Sataniske Rase», også kalt Khazarer, selv kaller de seg «Jøder».
  Stalin var Khazar, hele det øverste Sovjet var Khazarer, svært mange av toppene i Nazi-Tyskland var Khazarer, Ukraina ble kuppet av Khazarer i 2014, Amerika er styrt av Khazarer, Norge er styrt av Khazarer, det samme er de fleste land i Europa. Nå vi ser tydelig hvordan den såkalte siviliserte verden bryter sammen under deres «styre» av grådighet og inkompetanse. Verden må for å redde seg selv erklære krig mot Khazarene, og rett og slett utrydde dem.
  Propagandaen forteller nå at jeg er en anti-semitt, men hvordan kan man være antisemittisk mot en gruppe som ikke har ett semittisk gen i kroppen? Hallooooen, er det noen hjemme i hodet deres, eller er dere alene oppi der?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 januar 2024 18:14

  Ukraina skyt ned russisk fly i dag med 65 ukrainske krigsfangar, og skryter av det.

  Korleis skal NRK handtera dette?

  https://www.rt.com/russia/591218-lavrov-un-press-conference/

  Svar
 • wasan Totland
  25 januar 2024 11:49

  Selvsagt gjør ikke nrk det. Det ville tilsi at norske menn ikke ønsket å la seg mobilisere når krigen snart utvides.
  De norske er eksperter på å etterligne Sveriges feil. Hvorfor ikke ukrainas?

  Svar
 • Norvald Aasen
  26 januar 2024 11:04

  Send denne historien til Guri Melby, den vil nok ikke forandre hennes krig, men hun kan se hva hun går inn for å drive videre.

  Svar
 • Nå er det kun en liten del av Ukraina som merker uroen. Så at alle byer og landsbyer er for det meste uten menn er løgn. Folk lever sitt liv som om det er ingenting som i Ukraina. Det er det bare å søke på nettet om.
  Det er aldri krig i et helt land.
  Så at det kommer «flyktninger» fra Ukraina viser at det er en økonomisk svindel politikk. De har store deler av Ukraina å oppholde seg i. Og det er den søkkrike Zelensky og de søkkrike i Ukraina som kun skal hjelpe økonomisk. Bistand er kun opprettholdelse av elendighet. La politikere og folk ordne opp selv = fred på jord.

  Svar
 • Litt merkelig, er det å utslette ditt eget folk med dødelige eksperimentelle vaksiner, også kalt bio-våpen,for deretter å forbrede til krig mot Aggressive Russland.og evnt. farlige Kina. Hva med bærekraft, som ødelegger jorden, ødelegger havet, reduserer co2, som er livets gass. Dette er galskap i praksis.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 januar 2024 9:23

  NRK Dagsrevyen/Kari Skeie hadde eit underleg innslag om Ukraina sundag 28.1.2024.

  Innslaget handla om store mengder umåteleg motiverte russiske menn, tre bataljonar, som no ville kriga for Kiev-styret.

  Er dette nyhende-rapportering eller ein rekrutteringsvideo for å lokka fleire framandkrigarar inn i elendet?

  Eg stolar meir på Lars Birkelund enn på NRK. I dag ligg del 94 av Krigsdagboka på Steigan.no.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fauci i høring:

Reglene for sosial distansering «bare dukket opp» og var ikke vitenskapelig fundert.

Forrige innlegg

Bergens Tidende sensurerer?

Skal alle meninger som går til roten av problemet vekk?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.