POSTED IN Gaza

Ralph Nader:

Stopp underrapporteringen av palestinske ofre i Gaza

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Ralph Nader.

Siden Hamas-angrepet 7 oktober 2023, har 2,3 millioner helt forsvarsløse palestinere i den lille overfylte Gaza-enklaven, blitt bombet med over 65 000 bomber og missiler, pluss endeløs beskyting fra stridsvogner og snikskyttere.

Det høyreekstreme Netanyahu-regimet har håndhevet sin erklærte beleiring med sitt folkemords-ordbruk; «ingen mat, ingen vann, ingen elektrisitet, ingen drivstoff, ingen medisiner». Den nådeløse bombingen har ødelagt boligblokker, markedsplasser, flyktningleirer, sykehus, klinikker, ambulanser, bakerier, skoler, moskeer, kirker, veier, elektrisitetsnettverk, kritiske vannledninger – omtrent alt.

Den amerikansk-utstyrte israelske krigsmaskinen har til og med ødelagt jordbruksland, som tusenvis av oliventrær på én gård, jevnet mange kirkegårder og bombet sivile på flukt, mens de hindret lastebilene som fraktet humanitær hjelp fra Egypt.

Med praktisk talt ingen helsetjenester igjen, ingen medisiner og smittsomme sykdommer som sprer seg spesielt blant spedbarn, barn, bevegelseshemmede og eldre, er det noen på ramme alvor tror at dødstallet bare er 30 000? Med fem tusen babyer født hver måned i ruinene, mødrene deres såret og uten mat, helsetjenester, medisiner og rent vann til barna deres, er det berettiget alvorlig skepsis til Hamas helsedepartements offisielle dødstall.

Ralph Nader i 2007

Netanyahu og Hamas, som han har hjulpet gjennom årene, har en felles interesse i å under-rapportere antall dødsfall og skader, men av forskjellige grunner. Hamas holder tallene lave for å ikke bli anklaget av sitt eget folk for ikke å beskytte dem nok, og ikke bygge tilfluktsrom. Hamas undervurderte grovt de brutale krigsforbrytelsene til den hevngjerrige, okkuperende israelske militære overmakten, som blir betingelsesløst støttet av den amerikanske militære supermakten.

Helsedepartementet sier at dødstall kommer fra rapporter om navngitte døde fra sykehus og likhus. Men ettersom ukene ble til måneder, kan sprengte sykehus og likhus ikke holde tritt med liktellingen, eller kan ikke telle de drepte som ligger i veikanter, smug og under bygningsrester. Likevel er helsedepartementet fortsatt tilbakeholdne, og det «offisielle» økende antallet sivile dødsfall og skader fortsetter å bli ukritisk rapportert av både venn og fiende av denne ødeleggende israelske statsterrorismen.

De siste dagene har situasjonen blitt mer alvorlig. I 2 mars 2024 skriver Washington Post-reporter, Ishaan Tharoor: «Hoveddelen av Gazas mer enn 2 millioner mennesker står overfor hungersnød – den raskeste forverringen av en befolknings mattilgang som noen gang er registrert. Antallet barn som sulter øker raskere enn noen gang. Hjelpegrupper har pekt på det at Israel blokkerer strømmen av bistand til Gaza, som en viktig pådriver for krisen. Noen fremtredende israelske tjenestemenn forsvarer åpenlyst blokkeringen av disse bistands-leveransene».

Akkurat som massemediene, vil mange regjeringer, til og med uavhengige medier og kritikere av krigen, få oss til å tro at mellom 98 % og 99 % av hele Gazas befolkning har overlevd – mens syke, skadde og flere palestinere i ferd med å dø. Dette er dødelig usannsynlig!

Fra beretninger om mennesker på bakken, videoer og fotografier av dødelige angrep etter angrep, det dødelige i å blokkere livsnødvendige hjelpesendinger, er et mer sannsynlig anslag at minst 200 000 palestinere må ha omkommet og tallet øker for hver time. Tenk deg hvis disse kraftige amerikanskproduserte våpenene ble skutt mot en amerikansk by som Philadelphia, tror du at bare 30 000 av byens 1,5 millioner mennesker ville blitt drept?

Det har stor betydning om de samlede dødstallene så langt er tre, fire, fem, seks ganger større enn Helsedepartementets underrapporterte tall. Det er viktig for å kreve en permanent våpenhvile, og direkte og stor humanitær hjelp fra USA og andre land, og stoppe den sadistiske grusomheten mot uskyldige familier i den israelske beleiringen. Det lar den svake utenriksminister Antony Blinken og tvilsomme president Joe Biden være mindre servile, når Netanyahu avviser det lave dødstallet ved å håne dem: hva med Dresden, Hiroshima og Nagasaki?

Å respektere det mer nøyaktige antall ofre for palestinske barn, mødre og fedre presser hardere på for permanente våpenhviler, og med prosessen for erstatning og oppreisning for de overlevende fra deres Holocaust på Gaza-stripen.

Fra Global Research, publisert 7 mars 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Stop the Worsening Undercount of Palestinian Casualties in Gaza. Ralph Nader.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvor havner vi i Norge med denne kursen?

Skal ytringer straffeforfølges?

Forrige innlegg

Det ser mørkt ut.

Finnes det håp for USA?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.