POSTED IN Irak

Rakettene treffer stadig oftere:

Når trekker USA (og Norge) ut sine tropper?

0
Print Friendly, PDF & Email

USA invadert Irak på en konspirasjonsteori som viste seg å være løgnaktig: Irak hadde masseødeleggelsesvåpen. Det hadde de ikke.

Men når USA først hadde tropper i landet kunne de ikke trekkes ut, for det ville utløse kaos fortalte forståsegpåere i våre store vestlige medier. Men det var invasjonen av landet som hadde skapt kaoset og oppløsningen av den irakisk hæren bidro til det samme. Nå har USA holdt landet okkupert i nesten 20 år. Kaoset er ikke blitt mindre av den grunn, men viljen til å få ut USA-troppene er desto større.

Invasjonen av Irak, fjerningen av Iraks leder Saddam Hussein og oppløsning av den irakiske hæren bidro til at IS kunne etablere seg i landet. Mange av IS-lederne er tidligere offiserer i den oppløste irakiske hæren.

Som følge av en svak sentralregjering er det bygget opp lokale heimevern-grupper over hele landet først i kampen mot å bekjempe IS (som USA var med på å skape) men nå for å få slutt på USA-okkupasjonen. Iran har forsynt disse gruppene med våpen over lang tid og har sannsynligvis stor innflytelse på deres virksomhet.

USA-basene i landet minner mer og mer på omringete «fort på prærien». Men de som omringer dem har våpen som kan skade US-troppene i stor utstrekning. Når disse nå begynner å skyte missiler inn i leirene vil folk bli drept og skadet. Det er også norske soldater på slike steder og som alle andre uønskete er disse også nå truet.

Norge følger USA i tykt og tynt. Her tenkes ikke på soldatenes ve og vel og om dette har noen hensikt eller ikke. Når USA sier hopp, hopper den norske regjeringen. Spørsmålet er om disse soldatene trekkes hjem før noen blir drept eller etterpå. For hjem må de. Situasjonen er allerede uholdbar militært og noen funksjon har de ikke.

For Trump er det et vinnertrekk å få hjem så mange US-soldater før valget som mulig. USA-innbyggerne er luta lei alle krigene de siste 20 årene, for noen må betale for dette både i form av penger, liv og helse. Det er ikke befolkningen som tjener på krigene men krigsindustrien.

Men naturligvis ønsker demokratene i USA og mange «liberale» i Norge at krigene forlenges. Alt Trump gjør er galt, men det verste han kan gjøre er å avslutte meningsløse kriger. Det er i dette pussige forholdet en faktisk kan se at mange som kaller seg «liberale» er krigshissere. 

Knut Lindtner

Flere raketter har truffet «innsiden» av Iraks Taji-base som huser USA-tropper – forteller rapport.

Flere raketter har eksploder på innsiden – eller like i nærheten – av Camp Taji militære base som ligger nord for Baghdad.

Dette rapporterer flere medier.

Denne basen huser USA-tropper, og har i det siste gjentatte ganger vært under angrep.

Det blir mindre og mindre trygt å være US-soldat i Irak – og norsk soldat.

Et antall ikke-styrte raketter ble avfyrt mot denne militærbasen sent lørdag. Minst to høye smell ble hørt i området ved basen forteller lokale medier.

Prosjektilene falt enten like ved eller inne på basen. Det er ikke kommet noen øyeblikkelige rapporter om eventuell skade på basen eller på personell der.

Camp Taji ligger omtrent 27 km nord for den irakiske hovedstaden. Den har gjentatte ganger vært mål for ukjente angripere i de siste månedene.

Det verste tilfellet hendte tidlig i mars da to amerikanske og en britisk soldat ble drept inne på basen, og et dusin andre, også lokale tropper, ble skadet. 

Drapet på lederen av Irans revolusjonsgarde, Qassem Soleimani, har ikke styrket USAs posisjon i Irak.

Militærleire som huser amerikanske tropper har svært ofte vært mål for ikke-styrte raketter dette året. Økningen kom etter at USA drepte Irans topp-general Qassem Soleimani og den nestkommanderende i Iraks Popular Mobilization Forces (PMF) milits Abu Mahdi al-Muhandis  med et droneangrep på Baghdas flyplass tidlig i januar. 

Bortsett fra oppstarten av denne kjeden av angrep mot USA-baser, så førte dette drapet også til at Iraks parlament øyeblikkelig ba USA trekke troppene sine ut av landet. 

Naturligvis var Washington raske med å nekte dette, men USA har allerede forlatt flere baser omkring i Irak siden da.  

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/491746-iraq-taji-base-attack/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verdens fokus flyttes nå til Øst-Asia:

Konfliktene i Korea og USA to sider av samme sak?

Forrige innlegg

Ensretting

Universitetene politiseres og eser ut

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.