POSTED IN Endring av politikken

Putin: Vesten må forholde seg til det.

Revolusjonære endringer kommer. Verden blir aldri det den var.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er på tide at folk i Norge begynner å ta inn over seg at verden oppfattes ulikt i forskjellige land. De er ikke for ingenting at mange i det globale sør og øst, der de fleste lever, ikke oppfatter oss i vesten (tidligere imperialistiske stater) som noen det alltid er verd å se opp til.

Det er derfor ikke uten interesse å høre hvordan Putin oppfatter verden, men det får vi stort sett ikke gjøre av våre medier. Vanligvis får vi karikerte fremstillinger av det han tenker og sier.

Det betyr ikke at vi nødvendigvis trenger å være enig i alt han mener og hvordan han oppfatter vår felles verden. Men som er viktig «aktør» må jo hans oppfatninger være av interesse, ikke minst fordi disse faktisk medvirker til hvordan landet han leder faktisk handler.

Og han har stor støtte i sitt hjemland i motsetning til motparten i USA som ikke har støtte for det USA driver med. I en viss forstand representerer derfor Putin flertallet i Russland noe Joe Biden ikke gjør for USAs befolkning.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin spår «revolusjonære» endringer.

Bare «ekte suverene» stater vil lykkes etter «enorme» geopolitiske omdannelser, påstår den russiske lederen. 

En ny epoke i verdenshistorien nærmer seg, og bare «ekte suverene» stater vil være i stand til å møte klimaendringene, sa den russiske presidenten Vladimir Putin på onsdag.

Han talte til et business-forum, og påsto at «ekte revolusjonære», «enorme» endringer vil føre til skapelsen av en ny «harmonisk, mer rettferdig og mer samfunns-fokusert og trygg» verdensorden. 

I denne nye epoken «er det bare ekte suverene stater som kan sikre høy vekstdynamikk», sa han.

Men uttrykket «suveren» mener den russiske presidenten «frihet til nasjonal utvikling og for hvert enkelt individ».

Han legger til «teknologisk, kulturelt, intellektuelt, levedyktig statlig undervisning» og «ansvarlig, aktiv og nasjonalt sinnet, et nasjonalt orientert sivilt samfunn».

En slik stat, sa presidenten, vil tjene som eksempel for andre når det gjelder «standarder og kvalitet for folks liv, å beskytte tradisjonelle verdier og høye humanistiske idealer».

Slike ord står i skarp kontrast til den vestlig-dominerte unipolare verdensorden, med USA som den dominerende.  Det kommer  etter Putins mening « til å bremse utviklinga av vår sivilisasjon».

British Colonialism and Social Change in the Metropole | by Sunny Aggarwal | Sunny Aggarwal's Blog | Medium
Denne tiden er forbi. Men i dag fremtrer den i nye former som nykolonialisme. Innholdet er det samme: plyndring og undertrykkelse.

Han beskylder Vesten for å være «rasistisk og ny-kolonialistisk», og sier at deres ideologi «blir mer og mer lik totalitarisme»

Han argumenterer med at til tross for at Vestens elite prøver å bevare den eksisterende verdensorden, så er endringene de står for nå «varige».

Putin har lenge diskutert slutten på «den unipolare» verden.

I sin berømte tale i 2007 ved Münich Security Conference sa han at «den unipolare verden som ble foreslått etter den kalde krigen aldri har funnet sted».

Han forklarte at en verden med «én herre, én suveren stat» er ødeleggende, ikke bare for alle innenfor det systemet, men for suvereniteten selv.

Han beskylder USA for å neglisjere «de grunnleggende prinsippene til internasjonale lover». og understreker at «unilaterale og jevnlige ulovlige operasjoner» aldri har løst noen problemer.

I mai uttrykte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov håp om at hans lands militære offensiv vil tvinge de vestlige nasjonene til å «å slutte å fremme en såkalt unipolar verden der USA og deres allierte skal dominere» når Russlands offensiv er fullført.

Ideen om en ny «multipolar» verden har blitt diskutert i Vesten også, sist av den tyske kansleren Olaf Scholz.

Men etter at Moskva satte i gang sin offensiv i Ukraina så har Vesten erklært at deres intensjon er å «isolere» Russland, og innføre tøffe sanksjoner mot dem.

Russland ser på disse aksjonene som nok en manifestasjon på vestlige forsøk på å «holde fast på» og opprettholde den eksisterende verdensorden.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde hentet fra WHO HA DADA

https://www.rt.com/russia/559338-putin-predicts-revolutionary-changes/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  25 juli 2022 20:30

  Hvis bare ekte suverene stater blir i stand til å klare seg så er det definitivt over og sluttsalg for AS Norge. Landet har ikke vært selvstendig siden 1931.

  Svar
  • Noen ønsker at alle problemer blir definert som globale, og all nasjonal (fornybar) energi og matproduksjon skal styres globalistene.
   Lykkes disse vil vi være i full fart inn i deres våte drøm; En verden, En, leder, – og En valuta.
   Vi bør fortsette å avsløre alle trojanske hester i Norge som arbeider for dette.
   – Og feie de ut.

   Svar
 • Verden er i endring ja. og til Tor,Norges befolkning må bestemme om de vil väre suverene med sjölråderett,om de vil väre lakeier under EU,Nato mm. Vil de ikke väre med i Putins definisjon av en ny verdensorden ,da er det eller bör väre,befolkningens valg.Da får vi håpe det valget er basert på kunnskap og informasjon.Mye kunnskap om hvordan vår «onde verden»er blitt styrt ,kommer nå til folket som en slags sjokkbehandling.
  Det siste om gasstilförselen gjennom Nordstream ! er at flere kompressorer nå må byttes /overhales og at Russerne kommer til å skru ned gasstilförselen til 20 % av normalen.
  Det betyr,om ekspertene har rett at tysklands industri og folk kommer til å dö og blö.Det betyr igjen at EU er ferdige,det rakner.
  Det dreier seg ikke om Höyre og venstre,det dreier seg om globalist eller antiglobalist.
  Og til Frikar,har du hört om ett nytt pengesystem som kalles QFS ?.Det skal visstnok bety at staten skal ha kontroll på penger og lån,de skal väre rentefrie.Jeg har ikke hatt tid til å skaffe lettfattelig informasjon om dette,så lurer på om du vet noe,eller om noen andre vet ?..

  Svar
  • Jan Z.
   Fra nettet :
   ‘ Hva er kvanteøkonomisk system QFS?
   QFS bokstavelige betydning er Quantum Financial System, som er et avansert finansielt system lansert for å utrydde monopol på pengesystemet, og for det formålet er det nødvendig med et system som består av kunstig intelligens og komplekse dataprogrammer fullt støttet av banker. Quantum Financial System ville være et gjennombrudd i bankverdenen som vil føre til en ny bankæra. ‘

   Jeg er skeptisk. Som jeg er skeptisk til Bitcoin, og dens etterspørsel/spekulasjonsverdi.
   Penger er byttemidler, og et måleverktøy lik meterstokk og litermål i et samfunn, og burde ikke være komplisert; – med rente og rentesrente og ‘dårlige /gode’ tider, ‘inflasjon/deflasjon’.
   Pengesystemet gjøres antagelig komplisert fordi noen vil se på penger som varer og gjerne vil spekulere i verdien. Slik lages kaos & kontroll. Som det ville blitt kaos hvis man gjorde noe liknende med litermålet og meterstokken.
   Noen vil helst vil leve av valuta/penge-svingninger, eller renter, og er med på å lage det komplisert. Til slutt blir dette en allmenn forestilling i samfunnet. Vi blir alle ‘jøder’/pengevekslere, og ser ikke at vi lurer oss sjøl. Et moderne samfunn kan vanskelig greie seg uten byttemidler som fungerer ( holder samme verdi som kjøpekraften). – lik vekt, litermål og meterstokk.
   Hvor mange mm. er meteren i dag? 😉
   Men det er selvfølgelig mye jeg ikke skjønner i dette. Skjønt jeg tror de som ‘skjønner’ vårt pengesystem bare har lært seg pensum. Det være seg penge-økonomer eller politikere.

   Kom gjerne med innspill. Pengesystemet vårt, og sentralbanken ( og dansen med Fed) burde vært mye mer oppe til samtale/diskusjon i samfunnet vårt. Spesielt når det brukes til å stoppe vår videre utvikling, (gjennom inflasjon/deflasjon og rente-galskap) og stopper velstandsmålene vi ønsker oss.- Uansett om samfunnet/nasjonen har ledige arbeidskrefter

   Svar
   • Ja Frikar,det er all grunn til å väre skeptisk.Jeg forstår ikke QFS,det må jeg inrömme,men denne som forklarte sa at dette nye ville bli under statlig kontroll og alle lån ville väre rentefrie.
    Det ble også sagt at når bankene lukker dörene og stenger folks tilgang til egne penger,vil dette nye komme og da vil de penger som folk har på konto bli kreditert i det nye systemet.Det var så mye ord og utrykk som jeg ikke er komfortabel med at jeg mistet tråden,jeg må nok frem med noe verktöy,om jeg skal forstå det.Det skjer så mye nå at det er umulig å fölge med på alt,men det er iallefall noe som arbeider for noe nytt etter det kommende syndefallet og det er spennende.Det er også klart for meg at det gamle imperiet vil forsöke å starte opp igjen i ny drakt,så det gjelder å väre kritisk.
    Kilden er .Cornelia unfiltered episode 14 tror jeg og den finnes på youtube.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor blir det som skjer snudd på hodet.

Vestlige medier videreformidler ukritisk Ukrainas propaganda.

Forrige innlegg

Journalistisk frihet?

Storkapitalen eier alle de store mediene og de bestemmer innhold og retning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.