POSTED IN Endring av politikken, Russland, Ukraina, USA

Putin og Biden inngår en avtale.

USA sender ikke tropper til Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email


Videokonferansen mellom Putin og Biden endte med at USA lovet ikke å sende USA-styrker inn i Ukraina. Russland hadde gitt ultimatum. Nato-tropper i Ukraina eller Ukraina som Nato-medlem fører til Russisk innmarsj. Da passeres en rød linje.

Dette er ingen tom trussel. Den er uttrykk for Russlands behov for nasjonal sikkerhet etter tre store invasjoner av landet de siste 200 årene. Og Russland har midler til å gjennomføre dette. Deres væpnete styrker er sterkt forbedret de siste årene med helt nye og kvalitativ oppgraderte våpensystemer. Russland opptrer med stor militær styrke og politisk selvtillit nå.

I tillegg har de den store naboen og alliansepartnere Kina i ryggen, både politisk og økonomisk. Og de har nakkegrepet på EU gjennom avtaler om gasslevering som EU er helt avhengig av. En økonomisk boikott fra EU vil ramme EU enda hardere. De er dessuten i dag verdens største korneksportør. De store landet er selvforsynt med energi, noe USA ikke lenger er. USA importerer nå både russisk gass og diesel.

Russland opptrer med stor selvtillit og det har landet militær, økonomisk og politisk dekning for. Ikke minst vet USAs politiske og militære ledelse dette. En krig om Ukraina vil føre til militært nederlag for Nato.

Hvor lenge slike løfter holder vet ingen. USA er kjent for ikke å holde politiske løfter. De lovet i sin tid ikke å flytte Nato østover. Men det holdt ikke lenge. Og løftet de gir i dag holdes bare så lenge Russland viser vilje og evne til å konfrontere Nato.

Dette er en politisk seier til Russland, så lenge den varer. Men det er et tegn i tiden om skiftende maktforhold på det globale sjakkbrettet.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden sier at å sende USA-tropper til Ukraina «ikke er på bordet».

Putin håper på fortsatt dialog med USA når det gjelder Ukraina.

Av DaveDeCamp

På onsdag fortalte president Biden til reporterne at han ikke vurderer å sende tropper til Ukraina for å kontrollere Russland.

Biden uttalelse kom én dag etter at han snakket med den russiske presidenten Vladimir Putin om spenningene rundt Ukraina. 

USA beskylder Russland for å bygge opp hæren sin nær Ukraina for å forberede en invasjon.

Dette er en påstand Moskva nekter for.

«Saken er ikke aktuell», sa Biden da han ble spurt av reporterne om USA virkelig vil sende tropper til Ukraina dersom Russland invaderer.

Presidenten understreker at Ukraina ikke er medlem av NATO, og ikke har noen sikkerhets-garanti fra USA eller deres allierte.

«Vi har en moralsk forpliktelse og en lovlig forpliktelse overfor våre NATO-allierte at om de blir angrepet har vi Artikkel 5. Det er en hellig forpliktelse. Den forpliktelsen strekker seg ikke så langt som til … Ukraina», sa han.

Under samtalen med Putin advarte Biden om at dersom Russland invaderer så vil USA kunne påføre Moskva nye strenge sanksjoner, og sende flere soldater til NATOs «østre flanke» mot grensen til Russland. Og de vil sende mer våpen til Ukraina.

Putin sa på onsdag at han håper på fortsatt dialog med USA rundt situasjonen med Ukraina. Han planlegger å sende forslag til Washington for å redusere spenningen.

Den russiske lederen er ute etter garantier om at NATO ikke vil fortsette sin ekspansjon østover, eller å sende missiler til Ukraina som har russiske områder som mål.

Putin kaller også antakelsen om at Russland planlegger å invadere Ukraina for «provoserende».

På mandag sa CIA-direktør William Burns at USAs etterretningsbyrå ikke hadde bestemt seg om Putin planlegger en invasjon, tvert imot det media i USA rapporterer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: John Cameron

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Russland, Kina, Ukraina. Psy-ops for å få folket til å rette blikket vekk fra «grønne avgifter», elendig politikk som fører land inn i facisme/bolsjevisme, The Great Reset?
    Mulighetene for det er svært «gode». Putin er jo «avslørt» som en tilhenger av WEF og Klaus «Skabb» Schwab, pådriveren over pådriverne av «Build Back Better».
    Intet nytt under solen, bare ny innpakning av satanismen/faenskapet.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når venstre-maskene faller står en tilbake med hva?

Nato- og EU-tilhengere.

Forrige innlegg

Nekte noen å komme til ordet, fordi man kan….

Bergens Tidende frykter motstemmer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.