POSTED IN Norge, Olje-Energi, Sanksjoner

Putin: Gassen er klar, bare forsyn dere!

De vestlige lederne vil heller la befolkningen fryse.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vesten har satt seg selv sjakk matt. Nå vil de måtte møte velgerne ved nest korsvei. Da er det godt å ha noen å skylde på: Russland! Men det er vesten som har blokkert sin egen tilførsel av energi fra Russland gjennom sanksjoner. Og så viser det seg at det er seg selv de sanksjonerer.

Det er helt åpenbart at de er tatt på sengen og så sender de regningen til sin egen befolkning. Men der faller den ene lederen etter den andre, i Estland, Bulgaria,, Storbritannia og nå nettopp i Italia. I desperasjonen over sin egen mislykkete politikk trenger de syndebukker.

Det er nesten pinlig å si det, men Putin heller salt i det åpne såret i vest. Gasskranen vår står åpen, sier Putin, det er bare å forsyne seg. Men det vil de ikke for da faller brølingen og sanksjonene. Da står de vestlige lederne avkledt tilbake. Befolkningen får heller fryse til vinteren

De kunne hatt det vesentlig lettere hvis det ikke var for den «grønne politikken» som er illusjonsbasert. Den leverer ikke hverken tilstrekkelig mengde energi eller den energistabilitet som et moderne industrisamfunn krever.

Putin har lett politisk spill akkurat nå. Målet var å få til et regimeskifte i Russland men det er det motsatte som skjer, regimeskifte i vest. I resten av verden ser de hva som skjer og flokker seg i økende grad bak Kina/Russland.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin satser tungt på at energiprisene øker.

Den russiske presidenten peker på de europeiske sanksjonene og politikken som favoriserer «ikke-tradisjonell» energi.

EU har innført sanksjoner mot Moskva og stengt tilførselsrutene deres. Men så beskylder de Gazprom for mangelen på gass, sier den russiske presidenten Vladimir Putin på tirsdag.

Russland er klare til å levere så mye gass som EU-blokken trenger, dette kan EU «få rett i trynet». Det forklarte Putin da han besøkte et toppmøte i Teheran sammen med presidentene i Tyrkia og Iran.

«Hva i all verden har Gazprom med dette å gjøre? Dere stenge én gassrute. Og på den andre rørleningen har dere satt pumpestasjonene under sanksjoner», forklarer Putin. 

Og han spør ut om den nåværende gassmangelen i Tyskland. 

«Gazprom er klare til å pumpe ut så mye som mulig, men Vesten har stengt for seg selv.

Og nå følger de det samme sporet når det gjelder olje og petroleumsprodukter», la den russiske presidenten til.

gold pipes
Vi leverer gass hvis dere vil ha, sier Putin.

 

Den russiske gassgiganten har alltid innfridd sine kontrakts-forpliktelser, la Putin til. Å komme med  beskyldninger mot Gazprom er «fullstendig meningsløst», og et forsøk fra de vestlige landene «å kaste skylden på andre for sine egne feil» overfor Russland.

Putin gjentok det han sa forrige måned, om EUs energi-politikk.

Han sier at EU-blokken har brukt det siste tiåret på å neglisjere «den tradisjonelle energi-sektoren», kull, olje, gass og atomenergi, til fordel for «grønne» prosjekter, som vind og solceller.

«Bankene finansierer ikke dette, forsikringsselskapene vil ikke forsikre dette.

Lokale autoriteter vil ikke frigjøre land til denne nye utviklingen. Strømlinjer og annen transport er ikke utviklet», sa Putin.

«Og nå ser dere resultatet».

De vestlige nasjonene er «store eksperter på områder med utradisjonelle tiltak», sa den russiske presidenten.  Derfor har de bestemt seg for å investere i «utradisjonelle energi-typer» også.

«Siste vinter viste seg å bli lang. Det var ikke noe vind. Og det var det».

Tyskland har altså avslått Russlands tilbud om å omdirigere leveransene til Nord Stream 2 – den nye rørledningen som går under Østersjøen.

Tyskerne sier at denne rørledningen ikke var lovlig sertifisert til bruk.

Berlin har sittet på denne sertifiseringen i det uendelige, helt siden februar. Og det var før Russlands militære operasjoner i Ukraina.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/559282-putin-gas-oil-crisis/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det meldes om stadige beskytninger og bombinger av Donbass republikkene. Amerikanerne har tydeligvis klart å få noe utstyr på plass og betjent.
  Samtidig driver Israelerne med tette angrep på Syria. Mens Tyrkias Bayrakhtar droner bivåner det hele.

  Svar
 • Först sanksjonerer vest ved blant annet EU,russland,de sier,vi trenger ikke russisk olje eller gass,nå sier vest og EU at Russland saboterer olje og gasstilförselen,som de hevder de ikke trenger.
  Denne gassturbinen/kompressoren som har blitt overhalt av Siemens i Canada og som med sanksjonspåskudd har blitt holdt tilbake av Vest ved Trudeu er nå levert via Tyskland til Russland.Nå viser det seg at en del dokumenter som blant annet inneholder sertifikater om og garantier om overhalingsprosessen er borte.Det blir som om at du bytter motoren i en bil uten garantier og innholdsbeskrivelse av motorbyttet.
  Derfor,om jeg har forstått det riktig vil ikke Gazprom montere uten disse dukumentene på plass.
  Jeg vil også minne om at nordstream 2 er klar til bruk,den mangler bare tysk godkjenning.
  Javisst er det krise,en villet krise,spör du meg.

  Svar
 • ‘Kutt strøm der du kan’-
  https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/stromkrisen_-_-tenk-pa-hvordan-du-kan-spare-strom-1.16045600

  Ja, Har du mulighet så gjør det. F.eks. kablene som går til Løvebakken og regjeringskvartalet før vinteren.
  De som terroriserer innbyggerne skal få terror tilbake.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bondeprotestene i Nederland sprer seg.

Opprøret dreier seg om noe mer enn landbruk.

Forrige innlegg

Hva er poenget?

Mange som har tatt booster-dosen blir likevel syke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.