POSTED IN EU, Russland, Økonomi

Putin: Det er ikke vi som har problemer, det er det EU som har.

Bloomberg: Tyskland er i resesjon.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke så mye å føye til her utover at EU og særlig Tysklands vansker er selvpåførte, som Putin helt presis sier. Og det er naturligvis grunnen til at regjeringskoalisjonen i Tyskland nå faller sammen. Sanksjonene mot det landet som kunne gitt dem en konkurransefordel overfor konkurrenten USA har vært et viktig bidrag til dette. I stedet for billig og utslippsfri russisk gass i rør har Tysland gjort seg avhengig av dyr gass fra USA fraktet på forurensende kjøl.

Slike skip som frakter gassen fra USA til Tyskland er ikke utslippsfrie. Og gassen er inntil 4 ganger dyrere enn den utslippsfrie rørgassen fra Russland. (Foto: iStock)

Og om ikke det var nok har de iverksatt noe de kaller «et grønt skifte» som mer og mer blir et svart skifte. Når de må åpne nedstengte kullkraftverk for å kompensere for energi-tapet fra Russland er det den korrekte betegnelsen. Og med nedstengte utslippsfrie kjernekraftverk, som etter hva jeg forstår ikke kan åpnes igjen etter nedstengningen, da står landet tilbake uten tilstrekkelig energi og med dyrere og skitnere energi enn tidligere.

Denne regjeringen har ikke tjent det tyske folkets interesser og jeg tror det ikke vil vare lenge før denne koalisjonen faller helt sammen. Hva som skjer med det store tyske sosialdemokratiske partiet er ikke godt å si. Men de har lenge beveget seg i den samme retningen som det søsterpartiene i Hellas, Italia og Frankrike har gjort: mot marginalisering. Og de har sjøl lagt opp til denne selvødeleggelsen.

Knut Lindtner
Redaktør

EU trenger Russland mer enn vi trenger dem – Putin.

De ledende økonomene i Europa opplever nå «trange tider», sier Russlands president.

Russland har vist ekte motstandsdyktighet ved ikke å la seg presse av utlandet, sa president Vladimir Putin på onsdag. Han slo fast at Russland er et «selvbergede land» med en økonomi som stadig vokser, til tross for sanksjonene. Mens EUs medlemsland nå opplever«vanskelige tider».

Presidenten kom med disse bemerkningene under et møte med innbyggerne i Russlands østligste region, Chukotka. Blant annet ble Putin spurte av ut en lokal frivillighetsgruppe. De støtter landets militære og ville vite om trusler i forbindelse med  den pågående konflikten med Ukraina.

Presidenten sa at Russland med jevne mellomrom mottar trusler fra utlandet.

«Men dette skremmer oss ikke».

Han rådet i stedet EU til å fokusere på sine egne hjemlige saker.

«De bør heller tenke på seg selv – om hva de skal spise i morgen, og hva de skal ha på seg», sa Putin. «De har et tonn med problemer, problemer som vi ikke har».
________________________________________________________________
Til og med de ledende økonomiene i Europa gjennomgår nå vanskelige tider. Vi vokser samtidig som de opplever nedgang… Det viser seg at de er mer avhengige av oss enn vi av dem.
________________________________________________________________

Russland er blitt verdens mest sanksjonerte land etter at de satte i gang den militære operasjonen i nabolandet i februar 2022. Mange vestlige stater har innført flere runder med harde straffetiltak mot Moskva. Den siste restriksjonen går ut over vår diamant-handel.

Den russiske økonomien er ventet å vokse med 3.5%

Putin peker ikke på noe bestemt land, men han refererer til EUs langsiktige kraftsentrum, Tyskland.  Ifølge en ny rapport fra Bloomberg som siterer data fra Tysklands føderale statistikk-kontor og som sier at landet nå er inne i en resesjon. I november meldte de at Tysklands industrielle produksjon er blitt redusert i alle de seks foregående månedene. 

Bloomberg skriver: «Novemberproduksjonen var skuffende. De siste forventningene er bare blitt forverret og det ser ut til å gå mot en humpete start for industrien i det nye året. Selv om Tysklands økonomi er ventet å vise til litt bedre resultater i første kvartal i det nye året, kan det komme til å  gå nedover senere i 2024», advarer økonomene i Bloomberg.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/590420-putin-eu-difficult-times/

Forsidebilde: Matthew Waring

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  13 januar 2024 7:46

  Hva med krona mot Euro nå da?

  Svar
  • Krone mot Euro er en tilsiktet politikk, w. T.
   Vi skal ‘skjønne’ at det ikke ‘lønner seg’ å styre egen valuta og egne renter.

   Svar
 • Den vestlige selvødeleggelsen er flersidig. Arkitektene bak skaper frykt og engstelse i befolkningene. Dette øker behovet for en «sterk mann» til å ordne opp. Resepten er enkel – først kaos, så politistat.

  En servil presse vil ikke/evner ikke å belyse årsakene bak. Og ordet «demokrati» har mistet alt opprinnelig innhold til fordel for demokratur. Når folket så ikke makter å se med egne øyne at «Arbeider»-partiet er kuppet av turbokapitalister er det ikke lenger noe håp om endringer.

  Bakmennene har bestemt seg til å gi alt i denne kampen. Og de har fått «venstresiden» med på laget. Veien til bunns for vanlige folk er uavvendelig.

  Svar
  • deafdumbblind
   13 januar 2024 10:56

   Hvorfor sier du dette? Finnes det ingen brems /stoppblokk?

   Svar
   • Ser ikke så mye som en fartsdump. Det geniale denne gangen er at arkitektene har narret flertallet av folket selv til å fronte globalagendaen og sin egen undergang. Ta bare sprøyteregimet. Naboen – en presumptivt oppegående og trivelig herre – raste og fløy nesten på meg da jeg meddelte ham at vi ikke tok sprøytene. Alt du nå ser er planlagt i minste detalj. Denne gjengen har tatt lærdom av Stalin, Adolfs og Maos feil.

 • deafdumbblind
  13 januar 2024 13:42

  Nei, desverre nå går det i utforbakke så det suser. Det med sprøytene og vaksiner er et sårt tema for mange, særlig de som har tatt de. ser det ut som. Jeg bare sier som et annet nettsted sier!»hvor er venstresida»?

  Svar
 • «Sanksjonene mot det landet som kunne gitt dem en konkurransefordel overfor konkurrenten USA har vært et viktig bidrag til dette. I stedet for billig og utslippsfri russisk gass i rør har Tysland gjort seg avhengig av dyr gass fra USA fraktet på forurensende kjøl.»

  Og Norges konkurransefordel og velferd og oppvarming for innbyggerne i vinterlandet Norge,
  – rimelig egenprodusert vannkraftenergi, sørger altså ‘våre’ egne politikere for å skusle bort.
  Og ødelegger fysisk og mental folkehelse og framtidstro. Og lyver og bedrar.

  Hvem styrer nasjonen Norge?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Helsingforskomiteen, et politisk verktøy finansiert av NED i USA:

Trollfabrikken del 1.

Forrige innlegg

Norsk studie:

Covid-vaksiner forårsaket omfattende helseskader på norske barn

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.