POSTED IN Krig-fred, Russland, Storbritannia

Provokasjonen i Svartehavet er meget farlig.

Russland: Neste gang skyter vi for å treffe!

0
Print Friendly, PDF & Email

Denne kommentaren er hentet fra miltæranalytiker Andrei Martyanov (bosatt California) sin blogg. Den dreier seg om episoden som nylig fant sted i Svartehavet der britene med overlegg og to journalister ombord sendte en jager inn i russisk territorialfarvann utenfor deres store marinebase på Krim.

Episoden utløste varselskudd fra russisk side. Det alvorlige er ikke at det skjedde, men at det var en bevisst provokasjon den britiske regjeringens side med Boris Johnson i spissen. Russland må oppfatte at dette dreier seg om en bevisst politikk fra Storbritannia med USA i ryggen bare dager etter Putin/Biden-møtet i Genève. Det lover ikke godt for tiden fremover. I etterkant er det avslørt at det er uenighet i den britiske regjeringen om denne provokasjonen. Det forteller om spenninger innad i ledende Nato-land om kursen fremover.

Samtidig som USAs politiske ledelse er svekket (Biden) åpner det for ukoordinerte politiske og militære utspill med helt uoversiktlige konsekvenser fra ulike fraksjoner i USAs ledelse som har ulike mål. Det er ikke lenger noen sterk hånd på rattet i USA slik det var under Trump og det i seg selv er meget farlig.

Knut Lindtner

Her følger innlegget til Martyanov:

Det er altså bekreftet…

…at det var klovnen i London BoJo samt hans hoffolk som bestemte seg for å være den sanne makten.

Boris Johnson – Wikipedia
Boris Johnson

Den britiske regjeringen signerte planen om å sende en jager gjennom omstridte farvann utenfor kysten av Krim-halvøya og dette mot innvendingene fra deres utenrikspolitiske sjef, ifølge overraskende nye påstander i Londons avis «Telegraph Newspaper». I en rapport som ble offentliggjort torsdag kveld hevder kilden – kjent å stå statsministeren Boris Johnson veldig nær – at utenriksminister Dominic Raab hadde i forveien «ytret bekymringer» angående oppdraget som hadde blitt foreslått av forsvarssjefene. Han skal ha vært bekymret at dette trekket kunne gi en mulig seier til Moskva. Ifølge beretninger av hendelsen ble til slutt Johnson tilkalt for å løse konflikten. Skipet av jagerklassen type 45, HMS Defender, mottok ordren på mandag, før det ble et sammenstøt med den russiske marinen og luftforsvaret to dager senere.     

Dette er alt man trenger å vite om tankegangen (eller mangel på den) i London. Man må selvfølgelig heller ikke glemme BoJos forsvarsminister Ben Wallace som ble uteksaminert av Sandhurst for hvem vet hvor mange uker siden, og det er lett å sjekke HVA Sandhurst egentlig er. Når man ser på moderne «produkter» av det britiske utdanningssystemet, kan man vanligvis se en del eksentrisitet som grenser til skandaløs oppførsel, samt store mangler når det gjelder profesjonelle (spesielt militære) egenskaper og statsledelse. Dette er et problem med «humanistisk» -utdannede mennesker generelt, og med folk som uteksamineres fra de britiske institusjonene som tidligere har blitt feilaktig markedsført som «elitære». Etter BoJo og andre britiske «statsmenn» å dømme, som for eksempel Gavin Williamson, hvis militære ekspertise og utdanning på den tiden han var forsvarsminister strakte seg til å drive en forretning som produserer peiser samt en akademisk grad i samfunnsfag, blir situasjonen i Storbritannia ikke bedre.

The Royal Navy - Size and Strength Over Time in Visuals
Det er en stund siden Storbritannia var stormakten på havet.

Etter den patetiske tilstanden å dømme som Storbritannia befinner seg i i dag, må det være lov å konkludere med at landets utdanningsforhold og systemene som skal forberede eliten har feilet fullstendig. Med disse produserer Storbritannia idioter som, hvis denne unnskyldningen av et land ikke hadde vært medlem i NATO, faktisk ville vært i stand til å starte tredje verdenskrig, som ville utslettet Storbritannia i løpet av noen få minutter. Vel, prøv å forklare denne realiteten til en som har blitt «utdannet» i klassiske språk og engelsk på universitetet i Oxford. Men igjen, jeg vet mye om den vestlige «eliten» og har til og med dedikert et langt kapittel om den i min nyeste bok. Og her er vi: Når russiske diplomater begynner å erklære at Russland kommer til å senke alt som kommer inn i deres farvann, så betyr det noe og folk burde høre etter.

Nå må denne stakkars mannen spille det orwellske propagandaspillet i britiske tabloidaviser: Kapteinen på HMS Defender advarer Kreml at han kommer til å gjøre hva som helst for å beskytte de 240 personene som er på skipet hans.

3M-54E1.jpg
3M54 Kalibr ASM

Selvfølgelig har noen glemt å fortelle ham at det finnes, i skrivende stund, minst fire av de nyeste SSK-undervannsbåtene av prosjektet 636 som patruljerer i Svartehavet. Hver og en av disse er i stand til å fyre av 6 3M54 Kalibr ASM og har også langdistanse torpedoer om bord som kan skyte omtrent hva som helst ut av vannet og som er umulig å riste av. Dette er bare en av mange måter Russland er villig til å ta seg av alt som prøver å krenke landets suverenitet. Hva om kapteinen på HMS Defender heller advarte sin egen uvitende og hensynsløse regjering? Dette ville vært en mye bedre bruk av hans ferdigheter som befalhaver. Det er på tide at eliten i Storbritannia skjønner at landet deres er en skjødehund og at det ikke er av betydning – ikke økonomisk og i hvert fall ikke i militær sammenheng – og at det burde oppføre seg tilsvarende.

Oversatt av Maria Neumann

Innlegget er hentet fra Andrei Martyanov sin blogg datert 26.juni

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skal EU styre norsk energiproduksjon?

Eller skal Norge styre norsk energi

Forrige innlegg

Ingen ledere i Midt-Østen er guds beste barn.

Irans nyvalgte president anklaget for forbrytelser mot menneskeheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.