POSTED IN Covid-19, Endring av politikken, Frankrike

Protestene mot helsepass øker i Frankrike:

Kampen for frihet tar stadig nye former.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De som vil protestere strømmer inn til Paris. Motstanden mot Macrons «helsepass» fører til at det stadig dukker opp uautoriserte gatekafeer.

Motstanden mot Frankrikes obligatoriske vaksine-regime og deres såkalte «helsepass» har ført til nok en weekend med protester over hele landet.

I Paris er borgerne ute og marsjerer – samtidig som de spiser og drikker i trass mot reglene.

Tusenvis av demonstranter marsjerte gjennom Frankrikes hovedstad på lørdag mens opprørspolitiet i hjelmer og kroppsbeskyttelse stort sett sto og så på.

Den store majoriteten av protestanter ser ut til å ha vært fredelige, selv om man hadde observert isolerte hendelser der politiet hadde brukt pepperspray.

En Ruptly live-sending viste protestanter som ropte slagord og sang sanger mens de beveget seg gjennom Paris. Mange hadde på seg det det ikoniske antrekket til den anti-autoritære Gule vestene-bevegelsen som i de siste årene har ført til betydelig trøbbel for president Emmanuel Macron.

Andre viftet med flagg og bar hjemmelagde plakater og bannere der de etterlyste veien tilbake til «frihet». Marsjen markerte for femte uke på rad demonstrasjoner i Paris og andre franske byer.

Ifølge en populær Twitter-konto er det dokumentert ukesvis med demonstrasjoner, dusinvis av hendelser finner sted i hele Frankrike og landets territorier.

Frankrike har nylig innført obligatorisk vaksinering for helsearbeidere og andre grupper, og også innføring av en digital vaksinasjons-identitet – et såkalt «helgepass».  Dette vil bli krevet av alle borgere for adgang til museer, kino, teater, svømmebassenger og andre sentre.

Det vil også bli krav om pass for å kunne få innendørs og utendørs servering.

Dette er en politikk som har blitt åpenlyst trosset av pariserne. Det har poppet opp uautoriserte gate-spisesteder som har tiltrukket seg store mengder mennesker – og som også har fått politiets oppmerksomhet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/532043-paris-france-protests-covid-pass/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Veldig inspirerende, Viva les manifestants français!!!

  Svar
 • Og her klakker snart jernhælene i hanemarsj i gatene med «sammensuriets» tillatelse. Merkelig at det er så stor forskjell på det norske og det franske folk.

  Svar
  • Husbanken utrydda proletarene i Norge. Nordmenn eier mer enn franskmenn og vi har mer derfor mer å tape på å utfordre myndighetene.
   Når du er så forgjelda at økonomien såvidt går rundt fra dag til dag (under forutsetning av at du ikke mister jobben), da sitter du stille i båten.

   Svar
   • Ja John, man sitter allerede i myndighetenes felle. Akkurat som våre statssubsidierte aviser/media.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi eksporterer EL-kraft for fullt til tross for for lav fyllingsgrad i magasinene.

Styrer EU norsk kraftpolitikk?

Forrige innlegg

USA holder tilbake Afghanistans penger. Taliban holder tilbake folk på Kabul flyplass.

Situasjonen: Pengene eller livet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.