POSTED IN Helse, Psykologi

Protestene kommer til Portugal:

Utelivsbransjen i sultestreik foran parlamentet.

0
Print Friendly, PDF & Email

Reaksjonene kommer nå på de meningsløst tiltakene på en infeksjon som er på linje med influensaen, noe varierende fra land til land. I London er det nye svære demonstrasjoner hvor folk møtes av politiet med vannkanoner.

Protestene i Paris faller sammen med store protester mot politivold, men mange er naturligvis desperate fordi myndighetens tiltak mot en relativ ufarlig virus-sykdom er i ferd med å ødelegge livsgrunnlaget og fremtiden deres.

Også i mange andre land vokser protestbevelser mot en poltikk som er langt verre enn det den hevder den vil bekjempe. Det er medisinen som er farligst, den (tiltakene) vil drepe millioner av mennesker over hele verden.

Tiltakene rammer barn og ungdom i alle land og forstyrrer deres liv med utdanning og sosial læring. Selve sykdommen rammer dem ikke i det hele tatt.

I stedet skremmes mange unge av regjeringen og medienes retorikk noe som fører til at mange isolerer seg fordi tror dette er farlige for dem. De utvikler tegn på psykiske forstyrrelser i form av angst og depresjon, mange med selvmordstanker. Vi vet at det mest effektiv tiltaket mot dette er samkvem og felles virksomhet med andre. Det er i det sosiale fellesskapet den psykiske helsen ligger.

Tiltakene er altså psykisk uhelse-skapende. Hvor en Norsk Psykologforening?

I U-land truer tiltakene livene til mange fordi de fører til en eksplosiv fattigdomsvekst. Mange barn faller ut av skole-og matprogrammer og vil få forkortet livene sine.

I vår del av verden blir helt nødvendig diagnostisering og behandling utsatt fordi gamle pasienter, mange som er dødssyke og vil dø i løpet av kort tid uansett, de blir prioritert.

I Norge har vi hatt de første demonstrasjonene i Bergen og Oslo og disse vil vokse fremover når stadig flere merker den drepende virkningen på normalt liv regjeringens krisetiltak forårsaker. 

I Portugal reagerer nå utelivsbransjen, endelig. Det kommer ikke et øyeblikk for tidlig. Men hvor er denne bransjen i Norge. Hvorfor hører vi ikke noe fra kultur-medarbeiderne, reiselivsnæringen, utelivet osv.?

Det er ikke solidaritet å finne seg i det som skjer. Det er total meningsløshet, det er hodet under armen. Regjeringens politikk er en forbrytelse, men ofrene sier ingenting, eller…?

Knut Lindtner

Portugisiske restaurant-eiere  setter i verk sultestreik foran parlamentet mens lockdown-tiltakene ødelegger utelivs-bransjen.

Demonstrantene som hadde slått leir utenfor det portugisiske parlamentet (Palácio de São Bento) fortalte at de ikke ville spise før de fikk treffe statsministeren og finansministeren.

«Hvorledes kan vi fortsette virksomheter som ikke tjener penger men må betale skatt, betale for lys, vann osv.», spurte Jose Gouveia, en nattklubbeier og talsperson for bevegelsen som er kjent under navnet «brød og vann» (A Pão e Água).

Restauranteier Joao Sotto Mayor sa: «Det er bare pengelens over alt» og han la til at «mange virksomheter er helt avhengig av denne tiden (av året)… det er utrolig viktig at vi neste weekend får gå tilbake til normal drift og åpningstider.»

Portugisiske myndigheter registrerte 2401 smittetilfeller og 72 nye døde på tirsdag.

Oversatt og bearbeidet av Knut Lindtner

https://www.rt.com/news/508368-portugal-covid-restaurant-owners-hunger-strike/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kina fjerner fattigdommen mens den vokser i NATO.

I stedet for å gå i seg selv rettes fingeren mot Kina.

Forrige innlegg

Propaganda fra Trump?

Trailerlass med falske stemmer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.