POSTED IN Endring av politikken, Europa

Prosessen er i gang, denne gangen i Nederland:

Ubrukelige politikere i Europa skiftes ut.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Spørsmålet er om de nye er noe bedre. Det får vi se, men personlig tviler jeg. Den virkelige makta har mange falske murer og tårn og er flink å gi befolkningen illusjoner. Det kan godt hende at prosessen i Nederland er en slik politisk avledningsmanøver etter at Claus Schwab sin politiske Duracell-kanin, Mark Rutte, hadde gått tom for politisk energi og måtte skiftes ut.

Mark Rutte

At Geert Wilders er mere til høyre enn den tidligere statsministeren Mark Rutte tviler jeg også på. Hele retningsbegrepet i politikken etter venstre-høyre-aksen er i oppløsning. En av de viktigste indikatorene i dag er holdningen til krig-fred-spørsmålet og holdningen til opprustning.

En ukrainsk avis antyder at Mark Wilderes er langt mer tilbakeholden enn den forrige regjeringen til å sende våpen til Ukraina (eks, f-16 fly) og skriver også at det er uoffisielle påstander I Ukraina om at PVV har nære forbindelser til Russland. Det er også klart at PVV ønsker en nedtoning av sanksjonene mot Russland og en generell demping av konfliktnivået i Europa.

Detter er signaler som kan bety at det vil kunne komme en dreining i nederlandsk politikk selv om ikke Wilder får danne regjering. Det er tydelig av den ekstreme anti-russiske politikken med voldsom krigsretorikk samtidig som energikrisen vokser fordi en ikke lenger har tilgang til billig russisk energi, denne politikken gjør noe over tid med velgerne.

Knut Lindtner
Redaktør

Høyreorientert parti klar for nederlandsk valgseier


Geert Wilders’ Party For Freedom har mer enn doblet sin oppslutning i det nederlandske parlamentet, tyder valgreultatet på.

Det høyreorienterte partiet for frihet (PVV) har tatt en ledende ledelse i det nederlandske parlamentsvalget, og vunnet 35 parlamentariske seter sammenlignet med Green-Labour-alliansens 26, ifølge en tidlig exit-måling.

Utlagt en halvtime etter at avstemningen ble stengt onsdag kveld, viste meningsmålingen at PVV vant 35 seter, Green-Labour-alliansen vant 26 og avtroppende statsminister Mark Ruttes People’s Party for Freedom and Democracy (VVD) tok 23. Det nyopprettede New Social Contract, et sentrumsparti, anslås å komme på fjerdeplass med 20 mandater.

Skulle resultatene forbli uendret, vil PVV fremstå som det største partiet i parlamentet. Den vant 17 seter i stortingsvalget i 2021, og mistet noen av de høyreorienterte stemmene til det da oppstigende Forum for Demokrati (FvD). Onsdagens måling viste imidlertid at FvD er på vei til å miste fem av sine åtte seter.

PVV-leder Geert Wilders publiserte en video av seg selv som feirer, og utbrøt «trettifem!» da resultatene ble sendt på Nederland sitt NOS-nettverk.

Til tross for Wilders’ jubel, er det usannsynlig at han vil kunne danne en regjering, ettersom de fleste av de nederlandske mainstream-partiene har utelukket samarbeid med PVV. Wilders’ parti støtter restriksjoner på muslimsk immigrasjon og stenging av moskeer, selv om Wilders tonet ned sin vanligvis brennende retorikk i oppkjøringen til årets avstemning.

https://www.rt.com/news/587824-dutch-parliament-election-wilders/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  24 november 2023 10:15

  Tida flyg, og gode artiklar kjem for raskt i bakgrunnen. Berre i går hadde Steigan.no to artiklar som godt kan publiserast kvar dag:

  Jon Nordmo: https://steigan.no/2023/11/sekten-nato/

  Knut Erik Aagaard: https://steigan.no/2023/11/intervju-med-en-dobbeltagent/

  Kan valet i Nederland føra til mindre entusiasme for EU og for våpensending til Ukraina, er det fine greier.

  Svar
  • Enig med din konklusjon, og selvsagt kan ikke en god ting gjentas for ofte.
   Den Nederlandske politiske fauna er så fragmentert at selv om PVV er det soleklart største partiet, vil de ikke oppnå mer enn 35 seter i parlamentet som rommer 150 (?) seter. Mainstream partiene med Timmermann (tidligere EU-topp) i spissen vil selvsagt sørge for at PVV isoleres ved at andre partier danne de mest usannsynlike og politisk merkverdig koalisjoner for å kneble PVV – for å beskytte demokratiet selvsagt.

   Svar
 • Dette er begynnelsen på en prosess som ingen riktig vet hvor vil gå videre.
  Men kanskje jordbruket i Nederland nå vil bli reddet fra undergangen?

  Svar
 • «…er mere til høyre enn den tidligere statsministeren»

  Hva er hensikten med ‘Høyre’ ( høyreekstrem’ ?) eller ‘Venstre’ i politikken.
  Avklarende? Eller tilslørende? Konstruerte motsetninger, eller samlende?
  Bør vi ikke heller se på den praktiske politikken, og målene?

  Staten skal ta ansvar for vår trygghet. Vi organiserer oss og betaler inn penger for å finansiere det som skal til.
  Dette har alltid vært utgangspunktet for statsdannelse.
  Men en statlig administrasjon skal også legge til rette for at innbyggerne i nasjonen kan ta ansvar for sitt eget liv, og oppleve seg så frie som mulig, i stolthet over egne krefter. Og ikke knuge de ned i skatter og avgifter som gjør de som livegne og avhengige.

  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  ;-)
  ‘ Det vil være stort for Russland om Trump blir gjenvalgt, da vil også hele Natos eksistens komme i spill. At han vinner er noe man må ta høyde for og planlegge for at kan skje. Fra et strategisk synspunkt, hvis Trump vinner, må vi bære mye mer av byrdene selv, også i Nato. Det vil i tilfelle bli en veldig turbulent tid fremover DER VI EUROPEERE MÅ LEDE SEG SELV ,…. ‘
  nettavisen.no/nyheter/ekspertene-med-oppsiktsvekkende-analyse-trump-blir-nokkelfaktor/s/5-95-1201550

  ‘ EU er en organisasjon der medlemslandene på noen områder har gitt fra seg sin suverenitet. Det betyr at EU kan lage lover og at denne lovgivingen har fortrinn over nasjonal lovgiving.
  Dette er Le Pen sterkt imot, og ønsker å gjennomføre en folkeavstemning over å sette nasjonal lov over EU. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q886d/le-pen-seier-kan-ryste-europa-konsekvensene-kan-ikke-overdrives

  Le pen:

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 november 2023 17:47

  På tide å byta ut ubrukelege politikarar i Noreg òg. Våpen er det einaste som står i hovudet på Arbeiderpartiet:

  «Norges eksportsuksess, Naval Strike Missile, skal få en arvtaker. Prislappen på to milliarder kroner i første utviklingsfase deles mellom Norge og Tyskland, melder Dagens Næringsliv.

  Raketten skal utvikles av Kongsberg Defence & Aerospace, i samarbeid med den norske regjeringen og Tyskland. Regjeringen kaller det en superrakett. Til sammen kan prosjektet koste opp mot 6 milliarder, men det er håp om store gevinster.»

  Regjeringa fortener ein superrakett i ratata.

  Svar
 • Jeg er helt enig, at denne fordellinga mellom venstre og høyre har maistet sin opprinnelige betydning.
  Allikevel opprør mot liberalisme/ neoliberalisme bør være felles nevner.

  Svar
 • «Du må ikke sove!» Vær våken bror/søster! Jeg tror ikke utskiftingen er noe annet enn «en luring». Høyre vinge og venstre vinge tilhører fortsatt den samme fugelen. Les Gribben. Globalistene/Satan drar ikke avgårde «stille inn i solnedgangen»! Forbered deg på nye intrikate svik/løgner! Du puster lettet ut og tror «slaget» er i ferd med å ebbe ut. Kampen står om deg! Se deg i speilet. Hvem er du? Hvorfor er du her? Hvem er din autoritet? Hvem styrer dine handlinger?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 november 2023 9:34

  «Tyskland må omgå grunnloven for å få statsbudsjettet til å gå opp» (NTB) På nynorsk: Tyskland bryt grunnlova for å få statsbudsjettet til å gå opp.

  Tysk straumstøtte/gass-støtte vert avslutta 1.1.2024.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den nye statsministeren i Slovakia:

Tar et oppgjør med covid-massevaksinasjonen.

Forrige innlegg

Overdødelighet og synkende fødselstall i Norge.

Stor økning i kreftformer blant barn og unge i UK.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.