POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Propagandamaskinen om Ukrainsk seier går fortsatt.

Seymour Hersh: I USA vet de at krigen er tapt.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Seymour Hersh: «Alt er løgn. Krigen er over. Russland har vunnet.»

Av Richard Abelson og Seymour M. Hersh

Når årsdagen for Biden-regimets påståtte sabotasje av Nord Stream-rørledningen nærmer seg 26. september, beskyldte veteran og gravereporter Seymour Hersh om en «hemmelig desinformasjonsoperasjon» av CIA og MI-6 for å villede offentligheten om den katastrofale tilstanden til den USA-ledede krigsinnsats.

«Krigen er over. Russland har vunnet. Det er ingen ukrainsk offensiv lenger, men Det hvite hus og amerikanske medier må holde løgnen gående, sa en høytstående amerikansk etterretningstjeneste til Hersh.

«Sannheten er at hvis den ukrainske hæren blir beordret til å fortsette offensiven, vil hæren gjøre mytteri. Soldatene er ikke villige til å dø lenger, men dette passer ikke til BS som blir forfattet av Biden White House.»

Når ettårsdagen for ødeleggelsen av Nord Stream-rørledningen nærmer seg tirsdag, lovet Hersh flere avsløringer etter sin skarpe avsløring av Biden-regimets påståtte komplott for å begå den største industrielle sabotasje siden andre verdenskrig – mot en alliert, Tyskland.  

Det er påfallende hvordan norske medier med NRK I spissen har unngått å nevne denne dramatiske hendelsen. Det tyder på at de ikke vil at folk skal tenke og diskutere saken.

Mens Volodymyr Zelensky gikk rundt i FN og i Washington, skrev Hersh at etterretningskilden hans fortalte ham at «krigen fortsetter … fordi Zelensky insisterer på at den må.»

«Det er ingen diskusjon i hans hovedkvarter eller i Biden White House om en våpenhvile og ingen interesse for samtaler som kan føre til en slutt på slaktingen,» sa Hersh.

Når han snakker om de ukrainske påstandene om sakte fremskritt i en offensiv som har mistet anslagsvis 75 000 ofre, sa tjenestemannen til Hersh: «Det er alt løgn.»

Det har vært en «hemmelig desinformasjonsoperasjon» av CIA og britisk etterretning med sikte på å diskreditere Putin, skrev Hersh, som førte til at «store medier her og i London rapporterte at den russiske presidenten led av forskjellige sykdommer som inkluderte blodsykdommer og en alvorlig kreft.»

Under den mye etterlengtede ukrainske våroffensiven, «var det noen tidlige penetrasjoner» av russernes sterkt befestede «Maginot-linje», fortalte kilden til Hersh, «og russerne trakk seg tilbake for å kunne ødelegge dem. Og de ble alle drept.»

«Etter uker med høye tap og liten fremgang, sammen med forferdelige tap til stridsvogner og pansrede kjøretøy,» sa kilden, «avbrøt store deler av den ukrainske hæren, uten å erklære det, offensiven», rapporterer Hersh. «De to landsbyene som den ukrainske hæren nylig hevdet som inntatt «er så små at de kan få plass mellom to Burma-Shave-skilt,» sa kilden.

Biden-Obama-regimets «fiendtlighet mot Russland» hadde forårsaket «en betydelig splittelse i etterretningssamfunnet,» skriver Hersh, og siterer en «langvarig uenighet mellom CIA og andre elementer i etterretningssamfunnet om prognosen for den nåværende krigen i Ukraina.»

CIA har vært «langt mer skeptisk enn sine kolleger ved Defense Intelligence Agency (DIA) om utsiktene for en suksess i Ukraina,» bemerker Hersh, som han sier at amerikanske medier har ignorert.

Da president Biden talte i FN denne uken, hadde han ignorert den katastrofale fiaskoen til den ukrainske milliard-dollaroffensiven, mens Zelensky nektet å vurdere fredsforhandlinger og fortsatte å kreve mer penger og våpen.

I et intervju med The Economist utstedte Zelensky en tilslørt trussel mot europeiske land som hadde tatt imot millioner av ukrainske flyktninger, ifølge Hersh, og sa at flyktningene hadde «oppført seg bra . . . og er takknemlige», men det er «ingen måte å forutsi hvordan de vil reagere på at landet deres blir forlatt».

«Det var intet mindre enn en trussel om internt opprør,» skrev Hersh.

Forsidebilde: Gabriel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  26 september 2023 8:58

  Problemet er ikke at de ikke vet at krigen er tapt. Problemet er at de ikke vet hvorfor den begynte og hvem som sitter med hovedansvaret for å ha spilt opp denne konflikten. Og dette er enda en sak som spesielt norske medier ønsker å holde skjult for oss.

  Anbefaler interesserte å søke opp «jeffrey sachs ukraine» på youtube og lytte litt til det han har å si både om bakgrunnen til krigen og muligheten for fred.

  Svar
 • Artikkelen slutter slik: I et intervju med The Economist utstedte Zelensky en tilslørt trussel mot europeiske land som hadde tatt imot millioner av ukrainske flyktninger, ifølge Hersh, og sa at flyktningene hadde «oppført seg bra . . . og er takknemlige», men det er «ingen måte å forutsi hvordan de vil reagere på at landet deres blir forlatt».

  «Det var intet mindre enn en trussel om internt opprør,» skrev Hersh.

  Uten å ha noen tall eller grundig kunnskap til å underbygge mitt syn, så mener jeg at den alt overveiende delen av flyktninger er folk som ikke flykter fra krigen, men fra regimet i landet. Derfor mener jeg at «trusselen» er en tom trussel. Så langt jeg kjenner til, er svært mange av flyktningene russisktalende eller flyktet for å slippe å bli drept ved fronten.

  Svar
 • Trofimova Natalia
  28 september 2023 15:32

  Beslutningen til ukrainske flyktninger om å reise på ferie til Ukraina, hvorfra de opprinnelig flyktet, opprørte innbyggerne i Europa. Den tsjekkiske publikasjonen Hlavné správy skriver om dette 12. juli.
  Artikkelen bemerker at billetter fra Tsjekkia til Ukraina er utsolgt frem til midten av august, og mange ukrainske flyktninger legger ikke skjul på at de drar til hjemlandet for å slappe av.
  «Kanskje dette overrasker bare meg, men jeg har aldri hørt om noen som drar på ferie til en krigssone. Hvordan kan vi kalle de som drar på «ferie» til landet de flyktet fra krigsflyktninger? Og hva med fordelene du mottok som flyktning?» – bemerket slovakisk politiker, medlem av republikkens bevegelse Marek Kurta.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   28 september 2023 18:34

   Takk for svært interessante opplysningar.

   Var ikkje invasjonen so «fullskala» likevel?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

På slagmarken i Ukraina:

Russisk rekognoseringsteam slår ut en tysk Leopard stridsvogn med tysk mannskap.

Forrige innlegg

Blir det slutten på den globale klimasatsingen?

Årets klimatoppmøte COP28 med uoverstigelige motsetninger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.