POSTED IN Iran, Israel, Propaganda

Propagandakrig blir medisin for å dempe Israels nederlag.

Angrepet mot Iran var for å dempe innenlandsk uro, men uten militær betydning.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

ISRAEL vs. IRAN — var det berre det?

av Larry Johnson, 19. april, 2024

Kort etter 10 i går kveld, austleg tid (torsdag), braut helvetet laus på nyheitskanalane. Oppkava nyheitsopplesarar dansa til «BREAKING NEWS»-mamboen. Israel angrip Iran med missil, var refrenget som gjalla med få minutts mellomrom og gav inntrykk av at endetida var nær.

Eg var i den unike posisjonen at eg nett hadde vore på Irans engelskspråklege nyheitskanal, Press TV, og diskutert dei nye påstandane til Israel om at Iran hadde vore ute etter å råke Dimona-kjernekraftsfasiliteten i Israel, og at denne hadde fått «mindre» skade. Eg sjekka tilbake med min Press TV-kontakt og vart informert om at dei var forvirra over påstandane frå USA, og arbeidde med å få verifisert kva, om noko, som hadde skjedd. Kort etter kunne kontakten fortelle meg at det hadde vore eit lite droneangrep, og at alle dronane hadde blitt skotne ned lenge før dei nådde målet.

Eg vende tilbake til dei US-amerikanske nyheitssendingane, og reportasjane var no oppdaterte med orda «avgrensa angrep». Det var då eg innsåg at vi kunne vere midt oppe i ein massiv propaganda-offensiv retta mot det amerikanske folket. Eg sjekka nyheitsdekninga på RT og på Al Jazeera. Ingenting. Ingen oppkava nyheitsopplesarar som desperat prøvde å skremme livskiten ut av sjåarane.

Foto: iStock

Innan tre timar etter dei første reportasjane dukka det opp direktesend video på Telegram, som viste situasjonen på Iran sin militærbase utanfor Isfahan – alt var roleg, og der fanst ikkje teikn på rykande ruinar. For ein kontrast til Israel sine første rapportar etter Iran sitt drone- og missil-angrep den 14. april – Israel nekta å vise live-bilde frå dei liksom «uskadde» flybasane som hadde blitt råka av iranske ballistiske missil.

Det oppsiktsvekkande ved nyheitsformidlinga i USA om det påstått israelske angrepet, var at reporterane i FOX, CNN og MSNBC siterte israelske militærkjelder som garanterte at det hadde vore eit «vellykka» angrep. Tilbake i Israel sat den dømde terroristen og ekstremistmedlemmen av Netanyahu-regjeringa Itamar Ben Givr og dømde det israelske angrepet nord og ned som skrale greier. Han skal ha fått hissig kritikk for å ikkje følge linja og lese frå det godkjende manuset, som sa at Israel hadde gjennomført eit viktig, men klokeleg tilbakehalde, gjengjeldsangrep på Iran. 

Dette «angrepet» på Iran har alle kjenneteikna til eit regissert stykke politisk og militært teater – Israel angrip, og Iran, «av frykt», avslår å slå tilbake. Sanninga er at Iran, truleg etter råd frå Russland og Kina, gjekk med på å ikkje gjennomføre sine tidlegare truslar om eit massivt gjengjeldsangrep dersom Israel igjen angreip.

Somme i Israel er temmeleg fornærma på Biden-administrasjonens avsløringar. Ifølge Jerusalem Post:

… Israel vil ikkje, av strategiske grunnar, offisielt ta på seg ansvaret for dette angrepet. Kjelder forklarer at iranarane hevdar det var ein «eksplosjon på ein fabrikk» fordi dei vil unngå eskalering. Israelske kjelder fortalde Post at det er uklart korfor Pentagon sa til media i USA at Israel var involvert; dei kunne ha halde fram med å halde munn, seier dei. Dei kunne ha late Iran behalde verdigheita og unngått å sjølve eskalere situasjonen.

På  Kirya-basen i Tel Aviv har statsminister Benjamin Netanyahu og alle leiarane innan sikkerheit og diplomati vore til stades i 24 timar og koordinert med regionale partnarar i Jordan, Egypt og 

Saudi Arabia.

Før opp dette som atter ein utanrikspolitisk fiasko frå Biden-teamet. Israel ville roe ned dei politiske farvatna heime ved å utføre eit «angrep» som det lett kunne nektast for, men som samtidig kunne lette på presset frå den eigne befolkninga om å slå tilbake mot Iran. Iran, for sin del, var nøgde med å skyte ned dei små quadcopter-dronane og å ikkje bli tvinga til å råke Israel med eit motangrep som kunne ha risikert ein svær, regional krig. Irans tilbakehald etter dette «angrepet» har gitt dei ein viss diplomatisk kredibilitet blant dei arabiske og tyrkiske naboane.

Ray McGovern og eg diskuterte denne hendinga i dag under vår fasteRoundtable med Judge. Kos dykk.

Fritt omsett av Monica Sortland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Spørsmålet er hva som vil skje etter valget i USA når det gjelder storkrig i Midt-Østen

  Svar
  • Ja, SHO. Men verre enn det har vært i tiårene etter 1945, etter at ‘den onde’ var slått, skal det vel mye til for å slå.

   En flott oppsummering av USA sine krigsforbrytelser.
   Av Nothern Light, – i kommentarspalten:

   https://derimot.no/erkebiskopen-i-jerusalem-kan-krigsforbrytere-usa-ivareta-menneskerettigheter/

   ‘ For å utføre sin plan, oppmuntret lederne i Washington først til en konflikt ved hjelp av land rundt Libya, for å finne en casus belli for militær aksjon, mens de tok seg av de logistiske behovene til opposisjonsgrupper kontrollert av CIA, som begynte en kampanje for sabotasje av økonomien, infrastrukturen og regjeringen. ‘
   midtifleisen.wordpress.com/2019/02/03/vil-venezuela-oppleve-hva-chavez-fordomte-i-libya/

   ‘Trump .. går til valg på Ukraina-brems. Statsminister Jonas Gahr Støre minner om at USAs bidrag er helt nødvendig.’
   dagbladet.no/nyheter/advarer-helt-avgjorende/80245817

   Trump ødelegger demokratiet, han vil ikke ha vaksinepåbud og vil ikke gå til krig. 😉

   ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

   ‘ Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. ‘
   aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

   Skjønt, vi vil jo fortsatt ha den norske befolkningen og ‘våre’ politikere og deres ‘demokrati’ :

   ‘ Pølsepartiet sanket flest tilhengere denne gangen, og derfor får alle som deltok pølser. De som ikke brukte stemmeretten sin, blir derimot skuffet. De ville jo egentlig ha pizza.
   – Det er slik et demokrati er. Den som får flest stemmer, vinner, forteller reporteren.’
   nrk.no/trondelag/valg-2021_-slik-skal-tv-bra-fa-folk-med-utviklingshemning-til-a-bruke-stemmeretten-1.15529759

   Og vi har fortsatt ‘norske’ Nato- Stoltenberg, Libyabomberen.

   ‘Noreg var i 2011 med på å styrte den mangeårige diktatoren i Libya, Muammar Gaddafi.
   Mange meiner at Gaddafis fall også er ein av årsakene til at Mali har gått gjennom store endringer
   nrk.no/norge/vil-vite-kvifor-noreg-plutseleg-sender-nye-soldatar-til-mali-likevel-1.15583959

   Svar
 • Northern Light.
  21 april 2024 18:28

  USA sanksjonerer Iran for motangrepet, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord i Gaza.

  Av Cassie B.
  Det amerikanske representantenes hus har godkjent sanksjoner mot Iran etter landets gjengjeldelsesangrep på Israel i helgen. Majoritetsleder Steve Scalise sa: «I lys av Irans uberettigede angrep på Israel, vil vi gå fra vår tidligere annonserte lovgivningsplan neste uke, til en lovgivning som støtter vår allierte Israel og holder Iran og dets terrorister ansvarlige».

  Det første, HR 6408, er rettet mot å endre «Internal Revenue Code» for å «avslutte skattefritaksstatusen til terroriststøttende organisasjoner». Det andre lovforslaget er HR 5923, også kjent som «Iran China Energy Sanctions Act». Det tredje lovforslaget var HR 5921, kjent som No U.S. Finansieringsloven for Iran. Avstemninger om HR 6245, «Holding Iranian Leaders Accountable Act», og HR 6015, «Iran Sanctions Accountability Act» forventes snart.

  Økonomiske sanksjoner mot Iran vil bli kunngjort.
  Finansminister Janet Yellen forbereder også sanksjoner mot Iran. Hun har lovet at USA vil påføre landet økonomisk straff etter angrepet på Israel. Biden-administrasjonens økonomiske sanksjoner mot Iran, blir tolket som en melding til Israel om at militæraksjon kanskje ikke er svaret, men økonomiske sanksjoner kan være en effektiv måte å straffe landet. Yellen forventes å presse andre finansministre som deltar på IMFs årlige vårmøter i Washington, D.C. denne uken, til å samarbeide med USA om å koordinere sanksjoner mot Iran.

  En kopi av åpningsreplikken hun har til hensikt å komme med på pressekonferansen, ble innhentet på forhånd av Axios, indikerer at hun forventes å si: «Finansdepartementet vil samarbeide med våre allierte for å bruke vår sanksjons-myndighet til å fortsette å hindre Iran- regimets ondartede og destabiliserende aktivitet». Hun legger til: «Angrepet fra Iran understreker viktigheten av finansdepartementets arbeid for å bruke våre økonomiske verktøy for å motvirke Irans ondartede aktivitet».

  I mellomtiden sa John Kirby, talsmann for nasjonal sikkerhet i Det hvite hus, at «G7-landene også vurderer sanksjoner mot Iran for å isolere landet på den internasjonale scenen, og øke det økonomiske presset på regimet».

  Dette kommer etter at Iran skjøt opp hundrevis av missiler og droner mot Israel i helgen, som nesten alle ble skutt ned før de nådde Israel. Angrepet var som svar på et israelsk angrep som drepte en høytstående tjenestemann fra Islamske revolusjonsgarden, og flere andre høytstående tjenestemenn.

  USA sanksjonerer Iran for selvforsvar, men nekter å sanksjonere Israel for folkemord på Gaza.
  Selv om USA har vært raske med å sanksjonere Iran, for det som var en gjengjeldelsesaksjon som ikke drepte noen, har de ikke vært villig til å sanksjonere Israel for deres folkemordskrig i Gaza som har et offisielt dødstall på minst 33 000 palestinere.

  Til tross for økende internasjonale oppfordringer om å la mer bistand strømme inn i Gaza etter hvert som den humanitære krisen forverres, er det få land som har innført sanksjoner mot Israel, også USA, som har nedlagt veto mot resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd som krever våpenhvile i Gaza.

  Fra Natural News, publisert 19 april 2024.
  Oversatt fra engelskog noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: U.S. to sanction Iran for drone strikes but refuses to sanction Israel for genocide.

  Svar
 • Tucker’s intervju med Pavel Durov,skaperen av Telegram er vel verdt en time. Uhyre interessant fyr. Ikke minst plattformen han har skapt som snart har 1-en milliard brukere. Han er ene eier og han har nektet og la seg diktere av regjeringer rundt om i verden. Hans ledesetning er: Retten til fri utveksling av ideer. Ytringsfrihet. Pavel er født i Russland, dro derfra til Italia. Har endt opp i Dubai. Etter å ha utprøvd flere land som uegnet og jobbe i. Enjoy en opplyst ung imponerende personlighet.

  https://t.me/davidavocadowolfe/125814

  Svar
 • Flott. Befolkningen i Norge, inkl. meg, er feige og lukker øynene.
  Kudos til unge mennesker som har empati og handlekraft :

  ‘ – Det dei gjer er ikkje å forsvare seg. Dette er eit aktivt folkemord mot palestinarane.
  – Flya blir også brukt i Noreg. Kva tankar gjer du deg om at dette kan ha vore med på å svekke vårt forsvar?
  Det er absolutt verdt det. Vi er ikkje i risiko for krig.’
  https://www.nrk.no/norge/aksjonist-braut-seg-inn-for-a-oydelegge-kampfly-delar-1.16852775

  Nei, Norge er ikke i risiko for krig.
  Men med de politikerne vi har, er det andre nasjoner som er i risko for ANGREPS-krig. fra norske politikere/terrorister.
  Uten at innbyggerne i Norge forlanger disse stilt for retten, trist nok .
  Send blomster og vin til denne mannen Ole Bertheus Sørensen, Aslak Berglands vei, Borre.

  Svar
 • ‘De tre er siktet for hensynsløs atferd og for å ha voldt fare for en stortingsrepresentants virke etter å ha fulgt etter Frp-leder Sylvi Listhaug i mars. ‘
  https://www.nrk.no/norge/pagrepet-av-pst-utenfor-skolen-til-barna-1.16857945

  Man skulle vel heller ha pågrepet hele den norske befolkningen for IKKE å reagere.
  For den norsk/vestlige støttede Gazabombingen.

  ‘ Ekstrem bombing i Gaza
  Rapporten trekker fram Israels «ekstreme bombing» på Gazastripen. Bare i løpet av krigens to første uker i oktober ble det sluppet 29.000 eksplosiver over Gaza, og av disse var 90 prosent satellittstyrte bomber på 450 eller 900 kilo.’
  https://www.forskning.no/israel-og-palestina-krig-krig-og-fred/det-brukes-mer-eksplosive-vapen-i-verden/2356980

  Eller Libyabombingen tidligere, med liknende antall sivile døde.
  Støttet av hele Løvebakken. Inkl, Frp/Listhaug.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det var mye varmere før:

Kloden yrte av liv, Sahara var frodig.

Forrige innlegg

Forsvarsallianse eller en unnskyldning for krig?

USA bruker nordiske NATO-land for å militarisere Arktis

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.