POSTED IN Norsk politikk, Olje-Energi

Problemet vårt er ikke mangelen på billig kraft.

Problemet er at vi mangler politikere som prioriterer det norske folk og ikke EU-ledelsen.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ingen kraftkrise i Norge – men en politikerkrise

(12. mars 2022)
Mens gårdsbruk, gartnerier og organisasjoner har måttet legge ned deler eller hele virksomheten, og næringslivet sliter med enorme strømregninger, kan det være pussig å si at vi ikke har en kraftkrise i Norge. For vi har nok strøm både til husholdninger og næringsliv og til mer grønn omlegging. Fyllingsgraden i skrivende stund er ikke dramatisk lav. Fortsatt produserer vi kraft for 10 – 15 øre kilowatten og kan selge den til sluttbrukerne for 20 – 30 øre, med mulighet til å eksportere et mindre kraftoverskudd.

__________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
__________________________________________________________________

Problemet er at vi ikke har kraft nok i Norge til å elektrifisere Europa. Vi har heller ikke nok strøm til å elektrifisere sokkelen med 15 TWh for 50 milliarder kroner og NULL klimaeffekt.

Dersom Norge skal «redde» Europa, kan vi bygge ut hvert eneste vernete vassdrag og sette vindmøller på hvert fjell, og likevel vil det ikke være nok. Europa bruker enorme mengder energi og vårt bidrag blir et piss i havet.

Likevel vil politikerne heller legge ned Norge og selge kraften dyrt til Europa. De ønsker å bygge flere kabler. De har avgitt suverenitet slik at vi ikke kan redusere eksporten og sikre at vi i Norge har nok billig kraft. De nekter å sette maks-pris på strøm fordi de er redd for at folk og næringer igjen vil begynne å bruke strøm slik at det går ut over eksporten. Og når det er «mangel» på strøm, tjener de enormt på den kraften vi må bruke i landet.

Så kan vi spørre oss hvilke alternativer som er riktig:

 • politikerne har vedtatt regler de ikke har kompetanse til å forstå rekkevidden av
 • politikerne har lyttet til kraftnæringene og har blitt «forledet»
 • politikerne har lyttet til EU og har blitt «forledet»
 • politikerne har med fullt overlegg laget en situasjon som folk og næringer i Norge ikke kan leve med – for å tjene penger, og slik utvist forakt for folket

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Bestikkelser og forakt for folket er svaret. Kraftsituasjonen er det ene,
  korona»-håndteringen» det andre. En lengre liste av norske politikere og deres rådgivere kvalifiserer til dom for landsforræderi, noen av disse for folkemord og forbrytelse mot menneskeheten. La de få den ublide skjebne de fortjener. Manglende moralsk ryggrad og svindel med regninger for hus og reiser er barnemat og småpenger, mens energityveriet som ødelegger folks liv er langt verre. Men det verste er alle med skadet helse. Konsekvensene kommer i form av sykdommer legene kan forsøke å fortsette å nekte for, uvillige til å se sammenhenger med injeksjonene, og dermed dra sin tapte tillit enda lengre ned i sørpa. La oppgjørets time komme så snart som mulig.

  Nå leste jeg nettopp noe hyggelig i wochenblick.at at Gates, kronprinsens gode venn, kan risikere dødsstraff i India, noe jeg visste fra før; jeg håper de setter i gang omgående med den prosessen, så mannen blir avlivet før han får gjøre mer skade.
  Så det muntret opp, og det kan komme en dag hvor alt kommer for en dag også for norske politikere. Kardemomme Byen Norge er like pill råtten og korrupt som «land vi ikke liker å sammenligne oss med».

  Svar
 • «politikerne har med fullt overlegg laget en situasjon som folk og næringer i Norge ikke kan leve med – for å tjene penger, og slik utvist forakt for folket»

  Så kan man spørre hvorfor. Og lure på hva slags styreform en nasjon har som gjør at innbyggerne tillater slikt.
  Om det kun er idioti fra befolkning OG administrasjon, og parti- «politikk».
  – Eller om innbyggerne i frustrasjon og forvirring har gitt opp allerede, etter tiår år med klima»krise», virus-hysteri og penge-økonomisk terror der man forveksler penger og realverdier .

  Svar
  • I Norge har vi ca. (proporsjonene er tilpasset og ikke nøyaktige)
   1/5 innvandrere, 1/5 unge, 1/5 pensjonister, 1/5 på arbeidsuførtrygd og
   1/5 som arbeider for å holde samfunnsmaskineriet i gang. Kanskje samfunnet hadde
   blitt bedre om kun sist nevnte gruppe hadde hatt stemmerett og ingen andre.

   Svar
   • Hvis å stemme hadde noen virkning så ville det blitt forbudt for LENGE siden… Den psykopatiske korrupte maktsyke «eliten» som har makten har full kontroll over alt som har med politikk å gjøre ved hjelp av valg juks og mange andre metoder.

 • Politikere over hele verden begår det som i realiteten er grovt lands svik når de jobber for fremmede interesser som WEF, Davos bandittene og lignende. WEF driver selv å skryter av at de har folk i de fleste regjeringene i verden som fremmer «the great reset» agaendaen hvor middelklassen og lavere skal få sin økonomi ødelagt slik at de senere kan redde oss fra den undergangen de salv har skapt med «you will own nothing and be happy» verdens regjerings og økonomiske systemet sitt. (føydalisme kombinert med kommunsime rett å slett)

  Svar
 • Richard Slagstad Kierulf
  18 mars 2022 18:30

  Det er jeg helt enig i! Nå trenger vi nye politikere, som ikke er hverken broilere eller yrkespolitikere fra før! I Industri- og næringspartiet er det et krav for å få verv i partiet, at du har vært i arbeidslivet i minst fem år. Vi trenger ekte arbeidsfolk på tinget – vi trenger INP!

  Svar
 • Atle Audun Turøy
  20 mars 2022 12:04

  Vi har kun hodeløse politikkere som sitter å tilrettelegger for egen karriere. Kunnskapsnivået deres er på et lavmål. Samfunnet de skal styre forstår de ikke pga. selvopptatthet og ego tekning.
  I debatter kommer kaster de ut ville forslag som er begrunnet i fortjenester for eget parti. Altså ikke folk og landet.
  Dersom det ikke blir slutt på måten en rekrutterer personer inn i politikken. Vil dette føre til en stygg nedtur for det Norske samfunn og våre verdier. Det er en grunnleggende mangel på kunnskap og samfunnsforståelse i de politiske partiene. De oppfører seg som en supporter klubb til et fotball lag.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De sa den var 95% effektiv.

Men vaksineringen var en bløff.

Forrige innlegg

Krig-fred spørsmålet på dagsorden.

Nesten en hel generasjon på Torbjørn Egner-tenkning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.