POSTED IN Klima, Norge

Problemet er ikke global oppvarming.

Problemet er det motsatte. Norge vil bli dekket av en iskappe om ikke lenge.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Slutt på snøen? Finland tror deres vintersnø kanskje ikke smelter i sommer.

Paleoklimatologer er klar over at verden er langt ifra å være uvanlig varm. For tiden er vi fanget av  Quaternary Glaciation, en periode med uvanlig kulde som hittil har vart 2,6 millioner år. Det vi opplever akkurat nå er Holocene, et kort pusterom fra de enorme ismassene.»

Finnene mener at haugene med snø akkumulert fra rydding i år er så store at noe av snøen fortsatt vil være frossen når vinteren kommer tilbake.

Slik så den norske kysten ut for 12000 år siden

Hovedstadsregionen i Finland har mottatt så mye snø i vinter at de meterhøye haugene som er lagt  til bestemte snødumpingsområder ikke smelter over sommeren, melder Helsingin Sanomat.

I den finske hovedstadsregionen kan det hende at snøhauger som er bygd opp i vinter, ikke smelter i løpet av sommeren.

I Uusimaa var for eksempel snømengden 1,7 ganger høyere enn i fjor i januar, ifølge Foreca.

Helsingin Sanomat skrev fredag at snøhaugene rager nesten så høyt som 20 meter ved dumpningsområdet i Herttoniemi, øst i Helsingfors. I Maununneva, et nord-vestlig nabolag i byen, har man tømt rundt 16.000 vogntoglaster av snø i dumpningsområdet, avslørte Tero Koppinen, en produksjonsleder i Helsinki City Construction Services (Stara).

Den oppsamlede snøen brøytet fra veier danner en stor struktur, ved det eneste snødumpområdet i Espoo i Vanttila, som lokalbefolkningen på ironisk vis kaller Alpene.

Finner flest ser ut til å ta dette med et smil, kanskje kommer det en sjanse til å kjøle seg ned på varme sommerdager. Og mest sannsynlig, vil denne hendelsen ikke ha noen langsiktige konsekvenser.

Men historien har lært oss at når istidene rammer, kan den slå til brått, med veldig lite advarsler.

For 12 800 år siden frøs verden brått. Temperaturene falt tilbake til istidsforhold, og holdt seg lave i over 1000 år.

I 2009 hevdet en gruppe forskere som undersøkte høyoppløselige sedimentprøver fra Lough Monreach, en gammel innsjø i Irland, at tilbakevending til istiden kunne ha skjedd i løpet av en periode på mindre enn et år. Med seniorforskerens egne ord, “Det ville være som å ta Irland i dag og flytte det opp til Svalbard, og skape isforhold på svært kort tid”.

Dette har vært det vanlige for vårt land se siste 2,5 millioner årene

Det er ikke noe uvanlig med istider i vår nåværende geologiske epoke. Det er fraværet av lave temperaturer som er uvanlig, ikke nedisingen. Det meste av de siste 115.000 årene var verden låst inne i en hard istid, med enorme isbreer som dekker Europa og Canada. Holocene, vår nåværende korte fravær fra ekstrem isbreutbredelse, strekker seg bare tilbake de siste 12.000 årene.

Mens klimalarmister paraderer over sine verdiløse datamodeller og skriker at verden overopphetes, er paleoklimatologer klar over at langt fra å være uvanlig varm, er verden for tiden i grepet av  Quaternary Glaciation, en periode med uvanlig kulde som hittil har vart 2,6 millioner år. Det vi opplever akkurat nå er Holocene, et kort pusterom fra de enorme ismassene som definerer mye av kvartærperioden.

En tilbakevending til ekstrem kulde vil neppe skje i våre liv. Bemerkelsesverdige geologiske hendelser skjer sjelden i en menneskelig tidsramme. Men det er uunngåelig at isbreene vil returnere på et eller annet tidspunkt i fremtiden. La oss håpe våre etterkommere opprettholder de teknologiske kunnskapene og tekniske ferdigheter de trenger for å holde den tilbake når isen en gang returnerer for å true våre vakre hjem.

Oversetter: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Riccardo Chiarini

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Så blir det masse organisk materiale som igjen kan presses av isen til olje-energi til bruk om noen millioner år. Ikke fra dinosaurer denne gang, men fra mennesker.
  – Og CO2 som, forhåpentligvis, kan slippes løs for å gjøre jorden grønn igjen. ;-)

  Svar
  • Hadde vært artig å vært der etter at verden ble «gjenopplivet» igjen, og hørt spørsmålene fra de fremtidige generasjoner: Hvorfor hadde disse fortidens mennesker lommene fulle av og kasser med gull og edle metaller med seg når de ikke hadde mat å spise? Det blir resultatet av denne endeløse jakten på «penger og verdier» som vi ser nå. Korona-bløffen, klima-bløffen, Guds Utvalgte Bløffen osv. alt for å skaffe seg verdier, makt og ære. «GUD BEDRE» – var menneskene før mer intelligente, er «fremskritt egentlig tilbakeskritt?

   Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  29 mars 2021 1:42

  Man må unders over hva naturlige rytmer over flere tusner eller millioner år har med vår tids oppvarming å gjøre.

  Svar
 • Dagfinn Koppelow-karlsen
  29 mars 2021 18:45

  Heldigvis har menneskenes anstrengelser for å endre klimaet ingen virkning. Kanskje er det slik som tre tyske forskere påstår, mer CO2 kjøler klimaet, ikke noe oppvarming som våre politikere påstår. Bakgrunnen for påstanden er klodens utstråling, en utstråling som i de siste 8 000 år har holdt klodens temperatur ganske så stabil, mindre enn ± 1 grads variasjon, en utrulig god regulering over så lang tid. Dessverre skal våre politikere sikkert fortsette å rote bort store summer på virkningsløse tiltak, penger vi med stor fordel kunne ha brukt på mye mer fornuftige samfunnsnyttige formål.

  Svar
 • Manns minne er kort...
  11 oktober 2021 7:11

  Dette har jeg påpekt hele tiden men ALLE glemmer hele tiden at istid er det som er det normale. Ikke de varme periodene som bare varer 10.000 vis av år i motsetning til istider som varer 100.000 vis av år…

  Svar
 • Trygve Horgen
  20 mai 2024 9:24

  Jeg hørte i radioen for et par dager siden (meldingen ble gitt en gang) at at Chile hadde opplevd sin kaldeste paril -mai på mange år. I Hovedstaden Santiago hadde det vert minus grader og nå var det 1 plussgrad.
  Et lit signal?

  Svar
 • » Heldigvis har menneskenes anstrengelser for å endre klimaet ingen virkning» ikke pga co2 nei, men geoengineering er og har vært i bruk i mange tiåar og er etter min min mening en mere sannsynlig årsak til det «ekstremværet» som MsM og verdens regjeringer liker å fremstille som forårsaket av kuer som fiser, vanlige folks sydenturer etc.. samtidig som miltære utslipp og ting som «filantropenes» milliardærklubbmøter med armadaer av privatfly f eks er utelatt fra regnskapet. samtidig som MsM i ene enden rapporterer om Værmodifikasjons teknologi så fordømmes ordet «chemtrails» som en del av farlige høyreekstreme konspirasjonsteorier

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ledende virolog Geert vanden Bossche til de vaksinerte:

Skaff dere Ivermectin eller andre antivirale midler snarest.

Forrige innlegg

Europa-parlamentsvalget.

En svindyr forestilling uten mål og mening.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.