POSTED IN Helse

Problemer for WHO-avtalen?

Storbritannia vil ikke godta avtale som svekker suvereniteten.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Storbritannia nekter å undertegne WHOs pandemiavtale

Av red. PSt

Storbritannia nekter å signere Verdens helseorganisasjons pandemiavtale, skriver avisa The Daily Telegraph.

Avisen rapporterte onsdag at Storbritannia står «fast mot slike vaksinerelaterte forpliktelser, og vil ikke signere noen form for pandemiavtale som undergraver Storbritannias suverenitet».

Forhandlingene om den globale traktaten startet i mars i fjor, og brukte «nullutkastet» som grunnlag for å forhandle en avtale mellom WHOs 184 medlemsland. Traktatukastet er nå i sin niende og siste versjon, mens forhandlingene har nådd halvveis – nesten tre år etter at det kontroversielle initiativet først ble kunngjort.

Nå har en rekke land uttrykt bekymring for deling av «pandemi-relaterte produkter» skissert i det juridisk bindende dokumentet, og Storbritannia insisterer på at å signere avtalen ville bety at de måtte gi bort en femtedel av sine vaksiner, som rapportert av The Telegraph.

Dokumentet sier at WHO-land bør «sette til side en del av sine totale anskaffelser av relevant diagnostikk, terapi eller vaksiner i tide for bruk i land som står overfor utfordringer … og unngå å ha nasjonale lagre av pandemi-relaterte helseprodukter».

I henhold til vilkårene i det siste utkastet vil medlemslandene få påbud om å gi 20 prosent av «pandemi-relaterte helseprodukter» til andre land og vil bli forbudt å lagre forsyninger inkludert PPE og vaksiner.

En kilde sa til avisa at Storbritannia «ikke kunne godta disse forslagene i deres nåværende form» og la til: «Og de er ikke blitt enige».

Avisa melder at Storbritannia bare vil gå med på traktaten, eller samtykke, dersom det blir gitt en forpliktelse om at britiskproduserte vaksiner brukes til det Storbritannia anser som dets egne nasjonale interesser. Det er også forstått at Storbritannia ikke er villig til å gi opp «autonomi på sine egne eiendeler», med deling av helseartikler sett på som en sentral bekymring.

Det kommer fra leder av WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesu, som oppfordret land til å gå med på traktaten for å «hjelpe med å bekjempe fremtidige pandemier» – mens fristen for å signere avtalen nærmer seg raskt.

Land har frist til i dag 10. mai til å fullføre forhandlingene, og traktaten skal formelt vedtas på Verdens helseforsamling i slutten av mai. Tedros, som oppfordret medlemslandene til å «vær så snille, få dette gjort» i forrige uke, har ikke vært i stand til å slukke flammene fra opposisjonen fra politikere og kommentatorer fra USA til Australia, som har hevdet at den juridisk bindende traktaten vil gi overdreven makt til et FN-organ. 

Det har også blitt hevdet at traktaten utvider autoriteten til Verdens helseorganisasjon, med borgerrettighetsforkjempere som siterer visse deler av dokumentet som dypt bekymrende, med spesielle bekymringer gitt uttrykk for global overvåking.

Den eneste gangen i organisasjonens 75-årige historie at WHOs medlemsland har vært i stand til å gå med på en juridisk bindende traktat som pandemiavtalen, var for en tobakkskontrolltraktat i 2003 – da eksperter advarte om at pågående samtaler vil mislykkes i å løse grunnleggende uenigheter mellom medlemslandene.

Uenighet mellom land kan bety at deler av avtalen skyves ut til 2026.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: Fine Photographics

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  11 mai 2024 9:48

  Avtalen må raskt signeres slik at vi kan ha en ny «pandemi» i løpet av året. Kjerkol har rett: Vi må konsolidere makten til høyere instanser og ha nulltulereanse for ulydighet og helst ikke ha egne meninger. Alle burde sende henne en svart rose for anledningen.

  Svar
  • pravdamedia
   12 mai 2024 23:40

   hun burde få en rød rose, dyppet i blått blod,fra en froskehan,siden hun fremskyndet jobben med å redusere utgiftene med useless eathers,i dette landet og de gjerrige nordmenn, som i tilegg er politisk ukorrekte og klager og syter på nett og sosiale medier, men bidrar ikke med en krone for sin neste…
   Slik går det,med et land,som kaster ut sin kristen,humanistiske tradisjon,etikk og moral. unseelighet,svik og latskap er resultatene av dette. Er det stadig håp for dette folket? Hvor lenge? Dager,uker ,år,til bomba smeller fra russland?
   Noen som tror russland vil glemme? Nei det vil de ikke,og ungdommen der,vil rope etter hevn, ikke så rart,barnevernet,child trafficking,d.u.m.b.s,Nato sjefen,ukraina hjelpen,våpen,north stream++++.alt dett blir russisk undom2 indokrinert» med,fra barneskolen av. Noen som fortsatt,tror de vil glemme?Tilgi og gi As Norge en klem kanskje? Nei

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alternativ virkelighet:

IPCC mener at naturen påvirker ikke klimaet.

Forrige innlegg

Fra ledelsen i legemiddelfirma: Covid-19-vaksinene var genterapi.

Hadde vi sagt det for to år siden ville nesten ingen tatt den.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.